Фондация Българска Памет помага за строежа на храм в Македония

Църквата ще една от най-големите в страната
25 мар 2019 17:22, Павел Гълъбов
6
Фондация Българска Памет помага за строежа на храм в Македония
Снимка: Фондация Българска Памет

Строителните работи по изграждането на фасадата на една от най-големите църкви в Република Северна Македония текат с пълна сила. Тя е разположена в Делчево и е посветена на светите братя Св. Кирил и Методий, покровители на града. Фасадата и покривната конструкция ще бъдат изградени със средства, осигурени от д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет.

Още по темата

Именно за изграждането на фасадата и покривната конструкция на новата църква жителите на Делчево чакаха две десетилетия. Сега с финансовата подкрепа на д-р Врабевски това ще се случи до края на месец май 2019 г.  Църквата прави сериозна заявка да бъде сред най-красивите храмове в региона. След ремонтните дейности по църквата „Св. св. Кирил и Методий“, която се намира в центъра на Делчево, градът ще може да предложи още по-приятно и атрактивно пространство на своите гости и жители.

„Щедрата подкрепа на д-р Врабевски и на Фондацията и нейната дарителска мисия и подкрепа за Делчево, както и за целия трансграничен регион, отново доказва, че приятелството и истинското сътрудничество и уважение надхвърлят всички физически граници“, сподели във Facebook страницата си кметът на Делчево Горан Трайковски.

Строителните работи по изграждането на фасадата се очаква да приключат след месец. След завършване на фасадата ще започне изграждането на църковния покрив, а през май предстои официалното откриване на най-големият храм в западната ни съседка.


6
Още от Балкани
Коктейл Молотов по дома на скандален зам.-министър в Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
златко преди 3 седмици
до. набюдател
делчево е старото българско градче -Царево Село
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Наблюдател
Както и западните покрайнини, Кавала, Севрена Добруджа и Беломорието та до Одрин.. Разказват ни играта.
1
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Делчево е в душевните граници на България.