Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти

Гърция очаква сериозен спад на руснаците това лято
27 мар 2019 13:55, Елка Василева
102
Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти
Снимка: архив, Reuters

Гръцките хотелиери очакват рязък спад на руснаците това лято, които ще се насочат към Турция или България.

Няма да се оправдаят очакванията на гръцкия туристически сектор за привличане на повече руски туристи тази година. Според турската телеграфна агенция, цитирана от гръцките медии, Анкара е готова да допусне руските туристи да почиват в Турция при облекчен режим - само с лични карти без паспорт и визи, предаде БНР.

Министерството на туризма в Атина трябва да промени изцяло стратегията си, за да не изгубим руските туристи, коментират собственици на хотели пред гръцките медии. Те дори очакват масово анулиране на резервации от страна на руснаците.

През миналата година едва 520 хиляди руснаци са почивали в Гърция по информация на Гръцката национална банка. Очакваше се тази година броят на руските туристи да премине един милион, но вероятно голяма част от тях ще предпочетат да почиват в Турция, където се предлагат много по-евтини пакети, заявиха от съюза на хотелиерите.

От гръцкия туристически бранш отчитат и трудна конкуренция с България, където руснаците имат традиция в предпочитанията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
не ги мисля преди 5 години
Рускините миризмата не ги плаши. Те в БГ не подбираха ромите.Като бяхме в България си правехме майтап че "хубаво ***, ама много мирише".Затуй ако някой се хванеше с рускиня губеше точки.
83
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екстра да се махат руснаците от нашето черноморие че да можем Българите да му се насладим
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турската държава прави удар за да могат после мъжките мъже също да направят удар. За голяма радост на руските туристки.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавите плажове са рядкост в малоазийската част на Турция. Повечето са или кални, или чакълести или камъни с отлят бетон и други приспособления.
80
2
 
8
 
! Отговори
видях преди 5 години
2018та ходих на почивка в Турция, спах в три хотела и навъртях доста километри. Мръсотия , миризми...ама било евтино - друг път. Това лято - на нашия балкан и на гръцкото море.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не разбирамЗащо е проблем това?Нали медиите ни убеждават че рашките са бедна държава с хора без пари?Или нещо не е така?Не, всичко си е така.В Турция можеш да икараш една седмица със 700лв.У нас 700лв няма да стигнат за 4 дни.Прочети още на: https://dnes.bg/balkani/2019/03/27/turciia-nanasia-udar-priema-ruski-turisti-bez-vizi-i-pasporti.405793?utm_source=referral&utm_medium=articles&utm_campaign=internal_links#comment-newest
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Най-качествено обслужване, луксозни хотели, красиви плажове предлага Турция, всичко друго е пълнеж !Миналото лято ходих в Кушадасъ - повече няма да стъпя!Мръсотия, гадна храна и миризма на канал навсякъде.Като видях хотела говорих с агенцията да ме настанят в друг уж да е по-добър и си платих допълнително за това.Другия хотел беше същата трагедия.Даже плаж нямаше а камъни покрити с метални скари.
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер!Да се махат от България по-скоро!
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Турция! Истинските бизнесмени.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Хахаха,Личи си че не си ходил нито в Турция нито някъде другаде.Ти пък какво разбираш от плажове и качествено обслужване. Матрошка каха! Седи в подземието на компа по цял ден и спами. Плажове виждаш само на десктопа.
74
4
 
3
 
! Отговори
Менделеев преди 5 години
Ето това се казва най новата санкция срещу Русия. 78151
73
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи догодина пак ще се родят между 200 и 300 хиляди турчета в Русия....
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Руснаците и Българите влизат без виза в Турция до 90 дни.
71
26
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Отчаяната борба на комшиите да преодолеят лучената криза !Преди когато Турция беше предпочитана дестинация на западните туристи и им беше широко около врата на турците , беше недопустимо руснак да влезе без виза в Турция !
70
24
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-качествено обслужване, луксозни хотели, красиви плажове предлага Турция, всичко друго е пълнеж !
69
5
 
3
 
! Отговори
Празников преди 5 години
До Минчо Делников По-добре ти си провери инфото. За преди 5г. съм сигурен че имаше, защото лично бях свидетел на летището в Истанбул как граничният турски полицай върна една нахална рускиня, която искаше да мине без виза. Жената беше донякъде права, защото пък нейният самолет кацнал междинно в Турция без да я питат видиш ли.
68
4
 
15
 
! Отговори
Роб Халфорд преди 5 години
С колкото рускини продавачки в магазини в Гърция съм говорил, все са дошли на почивка, "харесало им е и са решили да останат".
67
3
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Единственият отговор за който се сещам е да намалим малко цените и да им предложим различен туризъм, но ми се струва, че това няма да се случи.
66
0
 
17
 
! Отговори
Гочо Бизнеса! преди 5 години
В Русия лична карта няма! Имат вътрешен и международен паспорт. Те и досега нямаха визи с Турция, само дето им слагаха печати в международния паспорт. Ама те пак ще го носят, защото без международен паспорт не могат да излязат от Русия.
65
6
 
33
 
! Отговори
преди 5 години
Неприятно ми е да го напиша, но турците за разлика от нас могат да си го позволят. Ние не можем заради ЕС.