Партията на Ердоган събира над 50% на местния вот

Опозиционният съюз на НРП и ДП засега събира 19,59 на сто
Обновена: 31 мар 2019 20:41 | 31 мар 2019 20:30, Камелия Цветанова
50
Партията на Ердоган събира над 50% на местния вот
Снимка: Reuters

Преброяване на гласовете на днешните местни избори е в ход в Турция, а редица медии вече публикуват първите резултати. Според поместените от тях данни към момента са обработени около 6 процента от гласовете. Регистрираната избирателна активност е 82,46 на сто, предаде БТА.

Още по темата
Преброените досега бюлетини дават превес на изборите на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която събира 52,21 процента подкрепа.

На второ място е кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) с 12 на сто, а на трето - прокюрдската Демократична партия на народите с 9,37 на сто.

Следва Партията на националистическото действие (ПНД) със 7,51 процента и "Добра партия" (ДП) с 6,87 процента, показват данните, качени на сайта на в. "Миллиет".

Коалицията около управляващата ПСР събира 59,47 на сто от гласовете, а опозиционният съюз на НРП и ДП - 19,59 процента.

Кандидатът на ПСР за кмет на Истанбул води в надпреварата към момента с 54,62 процента спрямо 42,41 за главния му опонент от НРП. В Анкара също кандидатът на ПСР е начело с 56,84 процента подкрепа спрямо 38,34 за кандидата на НРП.

В традиционната крепост на кемалистите Измир като фаворит за кметското място се очертава кандидатът на НРП с 51,10 на сто от гласовете, а кандидатът на ПСР е втори с 41,34 на сто, показват още данните.

Резултатите се актуализират непрекъснато и търпят промени в хода на преброяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: избориТурциярезултати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
10
 
! Отговори
ШахинВарНюнюСики преди 5 години
Слава на свободен Кюрдистан! Братята кюрди ще свалят диктатора от власт!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще настъпи ли Ердоган мотиката със Света София или правилно ще се разсее.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е като Великобритания политически. Едно разделено общество. Само където на Ердоган не се спира пред нищо, а Мей слуша всеки. Разделени надве държави. Не ги чака нищо добро.
15
2
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
И при нас ще бъде така.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 6-те най населени градове в Турция Ердоган губи цели 4-ри ! Това са Анкара, Измир, Адана и Ескишехир, печели само в два - Истанбул с под 2 % разлика и Бурса с около 3 % разлика !
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква европа как пет лева, над 80 % от турците не искат да са в Европа, то има достатъчно турци в ервопейски държави не искат Турция да е като държава част от този умиращ континент, пазара е Китай и Русия не ЕС !
12
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ще събере поне 51% напред гербери!
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган губи Измир с разлика и Анкара с над 2 %, печели Истанбул с под 2 % Като цяло губи много области и цялостно губи много с изборите преди пет години !
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Регистрираната избирателна активност е 82.46 на сто.----Лоши новини за мечтаещите да разцепят Турция и НАТО!
9
12
 
21
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Не трябва да се месим в турските работи,а те пък в европейските!Както се казва-всяка жаба да си знае гьола!Исляма вън от Европа,а там у тях си да правят каквото щат!
8
13
 
16
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Какъв ботуш на САЩ то един пост на Тръмп за Турция и лирата се обезценила с 2-3 %
7
20
 
10
 
! Отговори
ШахинКараФахише преди 5 години
Трябва американски ботуш да стъпи в Анкара, да демократизира страната!
6
13
 
13
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Ердоган колкото повече се задържи толкова повече ще има опасност за България ,но и със всеки месец икономиката им се срива трупат дългове както държавата така и бизнеса и след година две ще са в положението на Гърция а тях няма кой да ги спаси
5
2
 
15
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Незнам от къде черпите информация но данните ви не са верни. В големите градове резултатите почти са изравнени. В Истанбул води партията на Ердоган, а в Анкара води кандидата на опозицията.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност Истамбул няма да получава от ЕС / Германия / бонуси. И ако ПНР спечели то тя ще остане без финанси. От другата страна при Измир къдено са Кемалисти . Там е НАТО. И е възможна подкрепа от САЩ.
3
10
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Сега поне технологиите във всяка държава са много високи и трябва да се въведе общ закон във всички държави когато се броят бюлетините във всяка секция да има хора от местни и чужди телевизии ,които да предават на живо броенето на бюлетините ,нон стоп ,без да се прекъсва предаването !Аз специално не вярвам на изнесените рузултати от турските власти !
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всъщност това не са лоши новини за нас, защото колкото турция е по-слаба икономически и политически, толкова по-добре за нас. Конкурентите ни за чужди инвестиции на балканите са с един по-малко ... и то сериозен играч. Стига разбира се да отиграваме получената възможност.
1
20
 
11
 
! Отговори
ШахинЕнУджузОруспу преди 5 години
Единствената ни надежда за свобода и демокрация е в ЦРУ, МОСАД, ПКК и кюрдските пешмерги в Ирак!