Конфедерация Албания, Косово, Северна Македония и Черна гора?

Албанците са съставна част от всяка държава и преобладаваща нация!
2 апр 2019 22:28, Елка Василева
57
Конфедерация Албания, Косово, Северна Македония и Черна гора?
Снимка: архив, Reuters

Бившият косовски премиер Байрам Косуми предлага четири "малки балкански страни" - Албания, Косово, Северна Македония и Черна гора, да формират "модерна конфедерация" с обща дипломация и армия, търговия и свободно движение на хора и стоки, съобщи агенция МИА.

В авторски текст, публикуван днес от медиите в Прищина, Байрами казва, че една такава идея може да се реализира, защото тези страни изобщо нямали претенции една към друга.

"Защо може да се създаде модерна конфедерация, когато албанците са съставна част от всяка държава и преобладаваща нация? Защото тъкмо албанците имат стратегически интерес да запазят независимостта и приятелските отношения със Северна Македония и Черна гора, тъкмо поради албанския фактор в тези държави и поради хегемонистичните апетити на Сърбия и политиките на влияние на другите", пише Косуми, който беше премиер на Косово от 2005 до 2006 г.

Според него обединяването на четирите малки държави би им спестило голяма част от бюджета, включително в сферата на дипломацията. Той предлага четирите страни да имат общи дипломатически представителства, като едно посолство представлява и четирите страни, пише БТА.

Байрам Косуми сега е ректор на университета в Гниляне и преподавател по журналистика в Прищинския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
5
 
! Отговори
Прищина в Белград преди 5 години
А бе, кога най-после хората ще се откажат от тоя плъхски поглед на нещата? Който етнос е по-многоброен, той и командва. Егаси гнусния свят, в който живея. Ако се гледа така, то българи има и в Албания, и те не са толкова много, колкото са били, поради асимилаторската политика на Албания. Ако се гледа така, Белград е бил българска крепост. Българи има навред из Балкамите. И ако не беше България, Северна Македония още щеше да си виси в неопределено положение. Защо да не е конфедерация България?
39
6
 
2
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Значи освен турски, румънски, китайски и ромски, учете и албански щото ще ви требе. Българския отиде у ряката. Но спокойно - и по велики нации са отивали в историята.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24 "И с това ще станат най-голямата държава на балканите"Албания+Косово+ Ч. Гора+ Македония=79 000 кв. кмБългария 111 000 кв.кмПо малко кремълска пропаганда, повече мислене- не трудно
37
6
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
И пак турците виновни... Сигурно Ердоган им предложил по телефона... Може да искат да заклещят България и по-късно трите държави Албания, България и Турция да направят Османска федерация. Хаха.
36
2
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
До KрАйИ какво общо имат албанците с нас?
35
1
 
7
 
! Отговори
Констатнин Велики преди 5 години
Двуглавият орел от кое знаме е взет? Източна Римска империя-Византия. Кой побягва от битката на Косово поле 1389г. в решителния момент за спечелване от обединените Християнски войски на Сърбия,България, Влахия, Хърватска, Моравско и Босна и затова губим? Учете историята.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко държаха на Русия, шиптърите щяха да си траят като мишки.и какво щеше да направи Русия бе yшанко?
33
2
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Сега Русия и Турция са като дупе и *** и човек не може да се ориентира кой тpoл от кои е.
32
2
 
7
 
! Отговори
история преди 5 години
По времето на Император Северус Византия е в тежка икономическа криза. Ромеите вече не искат да служат във войската. Заплатата в сестерции е била с 15 пъти по-ниска покупателна способност. Тогава императора предлага на Илирите да служат 20 години и след това да ги освободи от робство и да им плати 20 заплати. Така на 37 г един Илир е можел да вземе земя, да се ожени и т.н. Отоманците им предлагат същия договор при условие че приемат исляма. Албанците винаги са били войници на някого.
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, така.. Северомакедонците искаха НАТО и ЕС, е сега ще трябва да слушат такива приказки. Ако държаха на Русия, шиптърите щяха да си траят като мишки.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напускам България!Отивам в новата Федерация!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тарикати
28
8
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 19Момче смени го този дилър вече.1918г НАТО създава Албания и Югославия!!!
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обща граница Косово България е 100 пъти по вероятно
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мечти албански за велика албания
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен19 През 1919 НАТО още не е било създадено.Не България,а Сърбия остана без излаз ва море.Отиваш си ти,май.На баба ти шушоните.
24
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избягаха от Югославия за да влязат в... Какво? Им аха работещ модел на свързани икономики, които разбиха за да свързват сега наново. Тези са по - неуки и по - подвластни на евроатлантизма и от нас.
23
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това е неизбежно да се случи . Въпрос на време е понеже албанците са с много висока раждаемост и рано или късно ще си вземат и Черна гора и Македония.И с това ще станат най-голямата държава на балканите .
22
4
 
39
 
! Отговори
българина преди 5 години
македонците след 20 г ще са всичко което си поискат само не и македонци, като не искат да са българи е така! злорадствам благородно! по великомакедонски, да ги е ба у *** глави...
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно, връща се османска Турция преди балканската война от 1912 г.