Мигрантите напускат лагера Диавата, остават около 50 души

Повечето от тях са извозени в други части на Гърция
7 апр 2019 16:08,
33
Мигрантите напускат лагера Диавата, остават около 50 души
Снимка: БТА

Мигрантите, които направиха импровизиран лагер край Солун в четвъртък, са го напуснали, съобщи АНА-МПА.

От четвъртък стотици мигранти се събраха край бежанския лагер Диавата край Солун в отговор на анонимна информация в социалните мрежи, че границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра, ще бъде отворена и ще могат да продължат към Западна Европа. В петък броят им достигна 2000, предава БТА.

Още по темата

В петък и събота избухнаха сблъсъци с полицията при опит на мигрантите да пробият кордона и да се насочат към границата.

През цялата нощ от лагера са заминавали наети от властите автобуси, с които мигрантите са откарвани към центрове за настаняване в различни части на Гърция. До тази сутрин са извозени 874 души, а в импровизирания лагер остават около 50 мигранти.

Днес турските власти задържаха 950 души, насочили се към границата с Гърция пак след фалшива информация в социалните мрежи, че границата ще бъде отворена, съобщи Анадолската агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: солунмигрантиДиавата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14През социализма Запада лъжеше източноевропейците, че могат да бягат на Запад свободно.Въобще не ги е лъгал.Някои от бегълците станаха милионери!Какво повече да говорим?
23
1
 
0
 
! Отговори
Вица, на-Мечо..... преди 5 години
Деде- я- ела,...- Кажи- за, новата- баничарница,...????- Що- да- кажа,!? - Зарани- бързам,...След- обет,. Е, затворено,...И, не- само- ял, до- сйга....
22
1
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Господине, ако- ви- обслужи, скоро,.Бих- почерпил,...Ама- детски- прйкаски, не- ми- се- четат,...
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Другарю комунист, нищо не е лъгал тогава запада. Не лъжи! Всеки който успееше да се измъкне от НРБ без да го застрелят на границата, беше приеман и му беше предоставяно всичко необходимо за да започне нормален живот на запад. Нищо не се е променило от тогава до сега. Никой не спира имигранти застрашени за живота си от правителствата си. Просто сега, България вече не е в тази категория.
20
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Грешите, колеги! Всички са капитани далечно плаване!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се приготвят германките...
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия като ги гледам не са мирни хора. Това са като ония от ИДИЛ. Европа ще пропищи от тях. Която страна ги вземе ще си тури в гащите голям таралеж. Айде Германия да ги взима та тия да и работят, и да я въздигнат. Тези групи от хора да стоят далеч от България.
17
0
 
38
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
за мен остава пълна мистерия защо господин цетше, който има нужда от работна ръка за заводите "мерцедес" не прати няколко заводски автобуса и да приеме клетите дизайнери, академици и инжeнери, като ги разпредели директно пред свободните компютърни места.
16
0
 
47
 
! Отговори
FPD преди 5 години
Тези като ги гледам на снимката само им липсват черните знамена и подарените демократични калашници.Едва ли има някой нормален човек който да иска наемните главорези на Сащ тук в ЕВропа,но кой ни пита нас..Нека политиците,които сътвориха този кошмар си ги приберат в техните си палати!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Включително и напусналите я...
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам...Едните с тежко въоръжени на тяхна територия, другите се неккви гадни, дето злоупотребяват с търпение и мяатат камъни. 35 човека с автомати, по 30 патрона в автомат, с два пълнителя и 2000 проблемника ги няма.
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През социализма Запада лъжеше източноевропейците, че могат да бягат на Запад свободно. Тогава нямаше интернет и социални медии, а радио Свободна Европа, ББС Лондон и Гласът на Америка.
12
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aз не знам кой им каза, че мога да си ходят навсякъде и да минават през граници на държави. Едно време са застрелвали всеки пресякъл границата. Труповете могат да се използват за храна на диви и бездомни животни или в инфраструктурата на страната - нямам предвид в стените на апартаменти за политици.
11
3
 
21
 
! Отговори
Мойс преди 5 години
Европа ще си плати за гяволъка.Много умни а гон Браун.Хахаха!
10
3
 
38
 
! Отговори
Идват хуните преди 5 години
До House M.D.Подготвят ни за отварянето на бежански лагери по границата на наша територия,това е европейска директива,Германия спечели дело в Европейския съд и вече може да връща бежанци в България.
9
6
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И какво ни интересува нас, нормалните хора, съдбата на навлеците?
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия на снимката като ги гледам не са бачкатори!Надяват се на Меркел ,да им осигури добри социални помощи ,а те ще й се отблагодарят ,като народят араби за облагородяване на немската нация!
7
0
 
64
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ножа е опрял в кокала или те или ние затова, ако трябва и стрелба, но не във въздуха иначе оправия няма ордите от друго не разбират.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно 300 века са си , да не ти казвам 2,4 милиона години еволюционно.
5
0
 
18
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
Триста години исках да напиша.