Десетки задържани след акция срещу окупирани сгради в Атина

Полицейската операция е проведена в района Ексархия
18 апр 2019 11:52, Елка Василева
5
Десетки задържани след акция срещу окупирани сгради в Атина
Снимка: архив, Reuters

Над 70 души са били отведени в полицията след акция за освобождаване на незаконно окупирани сгради в района Ексархия в центъра на Атина, съобщи АНА-МПА.

В Ексархия се намират университети и културни институти, но кварталът също така е известен и с дейността на радикални и престъпни групи.

Днес полицията е освободила две сгради, окупирани от години. Извършена е акция и в едно жилище по случай на разпространение на наркотици, уточнява "Катимерини", цитиран от БТА.

Предишната подобна операция на гръцката полиция в Ексархия беше миналата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Атинаокупирани сгради
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Алексис преди 5 години
Интересно дали Анархистите не са опърлили некой заблуден гръцки Астиномиец, не за друго ама този квартал от години е крепост на Анархисти и Комунисти, не само гръцки но и от съседни държави.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще рече "окупирани"? Някой води война срещу гърците ли?
3
4
 
17
 
! Отговори
ЧИЧО преди 5 години
Викам да вземем да ги поканим тези гръцки полицаи в България. Щото в София също има две сгради които са окупирани от години от организирана престъпна група - парламента и министерски съвет. Ако успеят да разчистят тези сгради съм съгласен до живот да им плащаме пенсии от по 5 000 евра. Пак ще ни излезе по евтино!!!
2
3
 
10
 
! Отговори
Африка Бамбата преди 5 години
Във Франция горят, във Гърция се окупират при нас пък кучетата хапят хората за пръстите ЕС е най-великото нещо на света. Оня изостанляк и и недорасляк Путин сигурно още произвежда оръжия и превзема Арктика и спасява десетки държави от лапите на империалистите.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудо голямо - две сгради в центъра! С европейски (наши пари) Брюксел плаща скъпо и прескъпо на гърците, белким не колабират за пореден път.В центъра на Лондон 84% от сградите са окупирани от африкански и азиатски "поданици" на Кралството, и за всеки случай англичаните гледат да се отърват от европейците - да не би да попречат на тъмното оцветяване на "британския ген".Ние пък си отглеждаме *** и си плащаме за простотията на дискриминационната политика спрямо българите - затова и се изнасяме