Роман Полански срещу Академията – епизод пореден

Режисьорът подаде иск, бил изхвърлен несправедливо
23 апр 2019 02:30, Нели Христова
7
Роман Полански срещу Академията – епизод пореден
Снимки: Reuters

След като миналата година режисьорът Роман Полански бе изхвърлен от организацията на наградите "Оскар“, днес той е решил да отвърне на удара. Адвокатите на 85-годишният Полански са завели дело срещу Академията с искането той отново да бъде неин пълноправен член, пишат от The Telegraph.

Според адвокатите на режисьора, той е бил изгонен "без предупреждение“ и "без възможност за отговор“, а цялата ситуация спрямо него е "несправедлива“.

Едва няколко часа по-късно Академията отговори на исканията им, а решението й е все още същото – Роман Полански няма да е неин член, а изгонването му е "честно и справедливо“.

В последните десетилетия режисьорът е преследван от обвиненията в изнасилване на 13-годишно момиче. През 1978 година той заминава за Франция, след като срещу него са повдигнати обвинения в САЩ. 

Зад гърба на Полански дълго време е адвокатът Харланд Браън, който твърди, че Академията "нарушава собствените си права и принципи“ с изгонването на клиента му.

"Изхвърлиха го без да го предупредят, без да му дадат шанс да отговори. Дори не му обясниха защо чак след 40 години и то на същия ден като Бил Косби“, казва Браън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Който е гледал поне един филм на Полански знае, че твърденията за изнасилването са истина. Гледайте "Горчива луна" и ще ви светне пред погледа що за човек е Полански. Обсебващ насилник и психопат. Но иначе е талантлив гений, не го отричам. Но те всички гениални хора са извратени и социопати. Ван Гог с отрязаното ухо, Хемингуей - алкохолик и побойник....само те да бяха
1
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Изхвърлиха го без да го предупредят, без да му дадат шанс да отговори. Дори не му обясниха защо...============== Напротив! За изнасилване на 13 годишно дете, а той много добре го знае! Затова избяга от Америка - да отърве между 5 и 15 години затвор. Лицемерие е, че Франция отказа да го депортира.