Сърбия демонстрира военна сила с парад в Ниш

Участват 4000 войници и полицаи и 300 автомобила
Обновена: 10 май 2019 13:13 | 10 май 2019 13:13, Елка Василева
47

В сръбския град Ниш се провежда военен парад по повод Деня на победата над фашизма. Той преминава под надслова „Защита на свободата“. Присъства държавното ръководство на Сърбия, както и многобройни гости от страната и от чужбина.

В парада участват 4000 войници и полицаи, близо 300 бойни и небойни автомобили и системи и близо 40 въздухоплавателни машини. В Ниш гражданите могат да видят и бойни автомобили на пехотата, танкове, бойни автомобили „Хамър“, артилерийски системи „Огън“, бойни автомобили „Лазар“, артилерийски оръдия „Нора“, системи за ПВО, бронирани автомобили на жандармерията, полицейски автомобили и съвременно въоръжение и оборудване.

 


47
Още по темата: военен парадНиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве и руснаците бяха едни чували само музиканти лапета и девойки а железарията почти като наща... При нас поне авияцията летя а на чарвения площат вместо самолети мюзикхол
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въздухо плавателни машини сириииозно ;))) Дирижабли или направо децки балони
38
2
 
2
 
! Отговори
Галеб преди 1 месец
Живела Србия !!!
37
2
 
3
 
! Отговори
До капудан Леши преди 1 месец
Какъв "сръбски народ" те носи в град,който открай време си е Български- май говориш за онези белградски колониалисти,които местните хора са наказали защото им крадели нивите и реколтата??!
36
4
 
4
 
! Отговори
капитан Леши преди 1 месец
В Ниш, защото в Ниш по време на българската фашистка окупация по време на ВСВ там са станали големите престъпления срещу сръбския народ!
35
2
 
3
 
! Отговори
Исти преди 1 месец
В Ниш разбира се- Българите в района са много и трябва да бъдат респектирани,че са почнали да надигат глава!
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Младеж

Както е тръгнало ромите ще завземат и България и ще стане Румъния 2 серия.
33
4
 
3
 
! Отговори
Младеж преди 1 месец
Българите идват като окупатори на дунавските земи. Тези земи са били на ромеи илири ,траки ,и славяни. Територията е част от Византия отнета с окупация. Какви покрайнини ,какви пет лева?
32
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Много смешно клипче, само няква Тойота и боядисана Ифа хващат окото :)))))))))))))))))
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Опс.
Преди да пишеш подобни "турлю гювечи" прочети малко книжки, учебници, мнения на хора интересували се, какви сме и що сме... Изобщо и идея си нямаш, кои са/сме българите, но тръгнал да обижда. Ти специално може и да не си българин (даже най-вероятно не си), но има доста българи по тези територии, които са наясно кои са и откъде са дошли и не, не сме смесени, колкото и да ти се иска да е противното, но за да го знаеш е нужно да четеш, а не само да пишеш по форумите...
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много смешен парад.
Тези верно са си повервали. В момента Сърбия само който не я хване нема да я бие.
Тепърва ще губят много територии. Така е като живеят на хърватска, унгарска, албанска и българска територия.
29
2
 
20
 
! Отговори
100 години Ньой преди 1 месец
Моментът да си поискаме Западните покрайнини обратно настъпва. Пълнен блокаж за ЕС ако не уважат искането. С тези таратайки ли ни плашат? Провокатори. Ниш си избрали. Всеки български мъж, който наистина би паднал мъртъв за България трябва да излезе Ноември на шествието против Ньойския договор. Долу провокаторите да живее България!
28
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото по-дълго Сърбия не влиза в ЕС, толкова по-добре за България. Тия диваци се кротнаха защото от нашето вето зависи дали ще влязат или не, но веднъж влязат ли ще ни се качат на главата с все макетата. Бог да накаже русия за това че съсипа Балканите и създаде измислената Македония, а плешивия бoтокс на токчета се изцeпи че азбуката идвала от там. Напълно умишлено и подло. Пияници и негодници са и сърби и руснаци.
27
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Не са се променили тези сърби никак. Заслужават си съдбата. По-смешен им е парада и от нашия. Намериха си майстора с албанците.
26
9
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Ф.С.В.
Танковете им са на нивото на Т-90 с западни толовизиори
Самоходната арт установка е с механично пълнене и скорострелност почти 10 изстрела в минута
РСЗО системите са напълно адекватни

Единственото което им куца са ПВО и АВИАЦИЯ
25
5
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Като им гледам Парада бих казал едно - Сръбски Тюрлюгювеч- или казано на Балканите няма никаква силна бойна единица- нарочно или НЕ? това са територии за окупиране - дали от САЩ Турция или Русия все тая !
24
5
 
15
 
! Отговори
9К111 Фагот преди 1 месец
Маршировката изобщо не ми хареса, нашата си е по-хубава.
Старшината казваше: - вдигни като женски, наложи като чужд.
23
5
 
7
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 1 месец
До Панайот Хитов

Ама виж че севернокорейските военни паради са класа над останалите-стегнати,еднакви и много точни походки на марша
22
20
 
26
 
! Отговори
Панайот Хитов преди 1 месец
Само небългари могат да ми слагат минуси. За пореден път доказват, че русофилите у нас са и сърбофили. Ще ги познаете по митингите на БСП и Атака - повече руски знамена, отколкото български.Безродници.
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да правят военен парад първо трябва да си направят униформи в които да не приличат на чувал с картофи. Второ така не се марширува като бабички. Да погледнат Руският парад униформите им и маршировката. Едвали ще я достигнат както и нашите чували. Пародия на армия са и сърбите и българите. Щеше да бъде смешно ако не беше жалко.