Пребиха жестоко журналист, критикувал Ердоган

Явуз Демираг - нападнат пред дома му
12 май 2019 08:00, Петя Славова
164
Пребиха жестоко журналист, критикувал Ердоган
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пребиха жестоко турски журналист и критик на правителството на президента Реджеп Ердоган. Явуз Демираг е нападнат късно снощи пред дома му, след като се прибирал от участие в телевизионно предаване.

Известният журналист е атакуван с бухалки от най-малко шестима души. Настанен е в реанимация в болница в Истанбул. Състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. Засега не е ясна причината за нападението, предаде Bulgaria ON AIR.

Явуз Демираг е отявлен критик на Ердоган. Срещу него се е водел съдебен процес за обида на турския президент. Очаквало се е да влезе в затвора следващата седмица. Според негови колеги атаката има връзка с делото и присъдата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
6-ТИМАТА ДУШИ СА БИЛИ ПРЕОБЛЕЧЕНИ СЛУЖИТЕЛИ НА НСО :DВЪВ ТУРЦИЯ ЗА КРИТИКИ КЪМ ЕРДОГАН ИЛИ ТЕ СМИЛАТ ОТ БОЙ ИЛИ ТЕ ПЪХАТ В ПАНДЕЛАТА :D
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50При военен конфликт между 2 държави в НАТО ..останалите нямат право да се месят. Пише го ясно в наредбите на НАТО. Т.е. оставаш сам срещу диктатора .
44
0
 
0
 
! Отговори
Spas преди 4 години
До 11И 30 милиона турци ли са от БСП?Имаш ли изобщо лично мнение за нещо? Винаги ли ти харесват личности или процеси, които са близки до Борисов, Костов или някой подобен?Значи щом вожда е близък с някой или го подкрепя и ти така,егаси и мизерното мислене, съжалявам те, жалкото е, че сте много такива *** и анонимници,бедни,бедни душици....
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама свободна Турция искат да я приемат в ЕС и как да стане това след като пребива журналисти за това че говорят истини. Голема издънка Ердо ЕС през кривио макарон да знаеш.
42
2
 
33
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Това е журналист, отстоява позицията си дори и с риск за живота... А като се сетя за нашите водещи "журналисти" ме напушва смяхахаххх.
41
1
 
24
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Много е лошо когато султана ти разплаче майката !Тежко им на турците , положението им от ден на ден се влошава ! Великият и мъдър български народ е казал - не се гаси туй що не гасне !Към тази велика мисъл ще допълня , че ако в турците желанието за свобода е угаснало , значи нямат шанс за добро настояще и бъдеще , ако желанието за свобода не е угаснало ,тогава никакъв диктатор не може да ги пречупи ! Човек умира ,това не е трагедия ! Трагедията е , ако нещо в теб умре още докато си жив !
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДиктаторчетоо става все по опасно. Трябва политиката ни да внимава какво говори вече .Диктатор с толкова голяма армия на границата ни ...Не е майтап......Хич да не ти пука,нашите военни работят с НАТО и американците,само да се опитат да пресекат границата и може да останат на границата.Има такива оръжия,че няма да могат да престъпят границата.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Значи най-големите турски вестници (Хюриет, Милиет и Ватан), които подкрепят Ердоган са непочтени? :)
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново за диктаторския режим на султана Ердоган!!!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктаторчетоо става все по опасно. Трябва политиката ни да внимава какво говори вече . Диктатор с толкова голяма армия на границата ни ...Не е майтап.
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция няма място в ЕС. Преди време край Виена се проведоха два референдума за членството й и тя решително беше отхвърлена на Балканите. Там се задържа, защото Великите сили си правеха тънки сметки, някоя от тях да не спечели, докато българите на проведения през 1912 г. референдум не изхвърлиха Турция и от Балканите. Така че - успех на опозицията в битката за Истанбул.
35
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То било много забавно в Анадола : ) На снимката - доволен местен гражданин, хахах. Хайде нашите, отивайте там, да си живеете хубавия живот.
34
3
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
В цяла западна Европа турците се страхуват да кажат дори и елементарна критикя към Ердоган ! Ердоган обяви награда от 20 000 лири за всеки който даде информация за критиците ! Затова турците тук или го хвалят или си мълчат , страхуват се и от най-близките си приятели защото никой не знае дали някой не се е продал за 20 000 лири и да те изпее пред службите на султана ! Дори и за елементарна критика ще ти счупят главата и ще изглеждаш като този журналист на снимката !
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган ясно се изказа, не е важно да има свобода на словото в тюркията важно е да има огромни згради хотели орьжия за аркадашите му и лучена супа за компанията!
32
3
 
22
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Никой не подарява свободата и демокрацията ! Те трябва да се извоюват ! Или навеждаш глава и робуваш или се бориш за свобода и равноправие , това е положението ! За съжаление в страни като Турция където има напълно тоталитарен решим ,решение на проблема не може да се постигне само с няколко стотин или няколко хиляди осмелили се журналисти ,политици и пр. ! Много е важно милионите хора дали предпочитат страха или свободата ! Ако първото надделява тогава ще си захлюпят главите и ще си траят !
31
1
 
15
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
Такива са традиции, или надупен, или пребит друг вариант няма, всички фенове да хващат Ориент експреса.!.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do Otoman legacyЩом сте толкова изобретателни защо все още има в раята недостик на лук и огромни тьлпи от просещи по улиците
29
12
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Почтен човек вестник не пише!
28
7
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Не само при турците има страх от диктатора който е на власт! В почти всяка нация съществува такъв страх от диктатора ,всеки си навежда главата и гледа да не стане трън в очите на тоталитарното правителство! Затова такива потиснати народи чакат някой друг да поеме риск ,да се опълчи , да се опита да промени нещо , пък ако успее да промени ситуацията тогава слънцето ще огрее и тях без самите те да са положили усилия да свалят диктатора! Такива като този журналист не умират , те остават в историята
27
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ердоган не среща отпор. Сега оспорва резултатите. Добре, че в България сме се опазили от това.