Цял свят се смее на сърбите: Багер прехвърля боклука в реката

Видео от Нови Пазар предизвика много коментари
5 юни 2019 13:10, Елка Василева
66
Цял свят се смее на сърбите: Багер прехвърля боклука в реката
Кадър: Facebook

След обилните дъждове в Сърбия се случиха големи наводнения, при които реки излязоха от коритата си. Много хора бяха евакуирани от домовете си в южната част на страната. Света отново обиколиха снимки и видеа на хората, които се борят с водата, отнасяща всичко със себе си.

Едно видео обаче масово се споделя в социалните мрежи и световните медии, поради което сърбите бяха наречени „идиоти, дебили и луди сърби“, пише сръбският вестник „Телеграф“.

Във видеото се вижда как багер загребва боклука от реката, натрупал се от едната страна на моста, и го прехвърля от другата страна на моста, а реката го понася нататък.

В социалните мрежи хората не могат да повярват на очите си. „Наистина ли? Стига, де!“ - пише в текста към видеото, качено във Facebook профила Severe Weather Europe.

Следват многобройни коментари. „Много умни сърби“, „Вместо да се изправят пред проблема, те го заобикалят“, „Използвайте мозъка си, хора“, „На някои хора им трябва повече мозък“, гласят някои от коментарите.

Авторите на някои от тях не си „поплюват“. „Това е прекрасна страна, но хората й се държат като свине, дори и по-зле“, На някои хора не бива да се разрешава да дишат“, „Надявам се, че мостът ще се срути“, „Тия нормални ли са?“.

Някои наричат сърбите „глупави, луди, идиоти, дебили, глупаци“, а други само пишат „Това са сърбите“.

Мнозина се питат защо просто боклукът не е натоварен на камион, а отново се връща в реката. Пишат, че така само се замърсява планетата, а най-големите виновници за това са хората.

Видеото шокира мнозина и в Сърбия, като и на тях не им е ясно как изобщо това е хрумнало на някого, пише сръбското издание. 
 

 


66
Още по темата: Сърбиябоклукбагер
Още от Балкани
Сърби хитреят срещу гръцките полицаи: Сами си свалят номерата на колите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Маке от Струга преди 1 седмица
Да си плува буклука и от там в Дунав при бугарите.Бугарите и румънците са еко френдли те са в ЕС и те да тейкнат Кер. Бойко ,ке се погрижи и за това проблем.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Междо другото в Югославия преди Милошевич. Нямаше разлика в отношения град село. Дори тези от село бяха много заможни . Там никога не е имало колективизация /ТКЗС/. Собственици на земя, добитък. Търгуваха свободно с ГФР, Швейцария, Италия.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми добре правят, боклука отива в края на краищата в Дуенава.
А в Нови пазар населението е бошнаци, нищо, че е в Сърбия.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво като се види. То имаше и как се снимат на него едни боси жени. И пеят чалга.
А сега 20г. По късно може и да съжаляват, защо са останали в Сърбия
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Муезея на авиацията в Белград може да се види сваления от сръбската армия краварски самолет Ф 16
44
0
 
7
 
! Отговори
P. преди 1 седмица
***, ти или който и да е изтри моя пост, който защитаваше достойнството на българското село. По тая логика цялата статия с коментарите би трябвало да изчезне. Омръзна ми да чета нападки срещу хората от селата и другите народи от Балканите. На какво се гради твоята журналистика? Всеки срещу всеки?
43
1
 
3
 
! Отговори
Caribrod преди 1 седмица
Сърбе на върбе, ЗА УВЕК!
42
1
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
За пръв път вестник да каже истината! Велика Сърбия!
41
2
 
5
 
! Отговори
Другия с коня преди 1 седмица
Този на буквата Ф е явно шефа...Побелял ...Номенклатура Комунистическа Приватизирала каквото може....Така го е учил Сталин.....Има ***-има проблем... Няма ***-няма Проблем....Казвах му на Бойко- Направи Лустрация бе Човек . .Направи я и си ЦАР......Бог си......
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който остана в Сърбия е патриот. И по тази причина се чувства над другите. Да работи не му е по нрава. Търси друг да я върщи ако може македонец, албанец . Тоя който е в селата здраво работи и гледа да не е рекетиран с административни трикове. Видили зор бяга в ЕС.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До38. Така е с боклука. Но и така им се пада. Заобичаха и те като нас по време насоца.
" Мало ради и мала плата вади."
Камиони няма. Сърбина му е чуждо колективния живот. И тия който им взеха частните камиони. Просто шофьорите напуснаха Сърбия. И в държавата им се развихриха, чиновници, шапкари с униформа, бюрократи и всичко колко може на ясла
38
3
 
9
 
! Отговори
Fil преди 1 седмица
Сърбите за смях, ние - за оплакване. Кой си хвърля боклука от прозореца, а????
37
8
 
19
 
! Отговори
пецата преди 1 седмица
Ако не бяха изчистили боклука , той щеше да се натрупа и да запуши моста, водата която идва щеше да бута със силата си тези тонове бок,лук и моста щеше да се повреди или по лошо да се срути и после щеше да струва на общината пари да се строи, ако беше в бг щяха да го оставят да се срути и после щяха джи пи груп да построят мост , а цецо щеше да си купи още 2 апартамента
36
10
 
5
 
! Отговори
И в БГ е така преди 1 седмица
Ама те и българските селяци са баш такива. Това е синдром 'хомобалканикус'
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сърбе на върбе, хаха
34
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
цял свят се смее на Каракачанов как масово ромите агитират да се гласува за него.
33
17
 
18
 
! Отговори
србин преди 1 седмица
Аз мисля, че багериста е нормалния, а не тези които обиждат него че и цял народ. Какво виждам, бедствено положение и няма камион на който да се товарят боклуците. Човекът има задача да отпуши моста и е естествено да прехвърли боклука. То и българите сте ***, че търпите Бойко Борисов и не протестирате. Но не всички има и такива които не са съгласни държавата ви да се съсипва. Човека е действал при крайна ситуация.
32
9
 
9
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 1 седмица
Същите сме като тях, но по-ниски и без грам борбеност. Езикът им е по-неприятен поне.
31
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Баси, никой не мрази повече България от родните ѝ чеда, както и никой не обича повече най-големият враг на България - Шумадия, от чедата на същата тази България. Обаче това е повече от нормално, нали - Цеца, Лепа, Шабан и т.н. са промили повече мозъка на средностатистическия българин дори и от "Сталин, Тито, Ди-ми-тров, марширувай, марширувай"....
И да, този с багера е иdиот, пълен при това, но щом е от "нашите", значи е супер, много готин, а българите сме ***.
30
9
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
До да

Мислиш ли, че България щеше да е по-добре, ако преди 20 години, американките изтребители бяха хвърлили, поне по една граната на всички мостове, заводи, летища, рафинерии, вонни и полицейски поделения, първокласни пътища, т.е беше изравнена със земята?