Цял свят се смее на сърбите: Багер прехвърля боклука в реката

Видео от Нови Пазар предизвика много коментари
5 юни 2019 13:10, Елка Василева
66
Цял свят се смее на сърбите: Багер прехвърля боклука в реката
Кадър: Facebook

След обилните дъждове в Сърбия се случиха големи наводнения, при които реки излязоха от коритата си. Много хора бяха евакуирани от домовете си в южната част на страната. Света отново обиколиха снимки и видеа на хората, които се борят с водата, отнасяща всичко със себе си.

Едно видео обаче масово се споделя в социалните мрежи и световните медии, поради което сърбите бяха наречени „идиоти, дебили и луди сърби“, пише сръбският вестник „Телеграф“.

Във видеото се вижда как багер загребва боклука от реката, натрупал се от едната страна на моста, и го прехвърля от другата страна на моста, а реката го понася нататък.

В социалните мрежи хората не могат да повярват на очите си. „Наистина ли? Стига, де!“ - пише в текста към видеото, качено във Facebook профила Severe Weather Europe.

Следват многобройни коментари. „Много умни сърби“, „Вместо да се изправят пред проблема, те го заобикалят“, „Използвайте мозъка си, хора“, „На някои хора им трябва повече мозък“, гласят някои от коментарите.

Авторите на някои от тях не си „поплюват“. „Това е прекрасна страна, но хората й се държат като свине, дори и по-зле“, На някои хора не бива да се разрешава да дишат“, „Надявам се, че мостът ще се срути“, „Тия нормални ли са?“.

Някои наричат сърбите „глупави, луди, идиоти, дебили, глупаци“, а други само пишат „Това са сърбите“.

Мнозина се питат защо просто боклукът не е натоварен на камион, а отново се връща в реката. Пишат, че така само се замърсява планетата, а най-големите виновници за това са хората.

Видеото шокира мнозина и в Сърбия, като и на тях не им е ясно как изобщо това е хрумнало на някого, пише сръбското издание. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Сърбиябоклукбагер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука да не сте нещо по различно
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към тоя клип ще върви песен на Лепа Брена или духовния оркестър на Г. Брегович песента "кокале". И шоуто е пълно. И така става за превъзпитание.
24
7
 
6
 
! Отговори
A преди 4 години
До хахаха 24Че нали макетата са българи? Или са българи, когато ви изнася, а когато няма далавера - не са българи.
23
19
 
28
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Само ние сме по-*** и от сърбите!
22
10
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
То всички знаят че от тия по прости и изостанали са само макета-та и братята им ***
21
6
 
37
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 10Сърбоманче можеха да спасят моста и като изсипва *** на брега и на по късен етап да го извозят.Е затова цял свят ви се смее
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази река ако се влива в дунава което е много вероятно тази пластмаса къде мислите че ще отиде. Ами в черно море къде другаде. Толкова ли нямаше един камион да се натоварят тези отпадъци и да се изхвърлят на някое бунище. Този багерист да не би да е хванат от нашето заведение в Карлуково. Къде се случва това в кой град къде гледат кмета и управниците на тази губерния. Така ли се опазва природата. Какво ще оставят на децата като наследство. Или са верни на принципа след нас потоп.
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19В цената влиза и въоражението за тях и бъдещите подобрения. Не голи самолети. Бахрейн ги взеха по евтино защото вече имат ф16 на въоражение и имат ракети за тях.
18
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На балканите цари простотия. Не е само Сърбия.
17
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То засега няма клипче, но и на нас цял свят ни се смее как хвърляме едни милиарди за 8 самолета-прахосмукачки.
16
28
 
35
 
! Отговори
До: 14 преди 4 години
Е аз на очите си ли да вярвам или на тебе?Нали наскоро ходих и Сърбия е на светлинни години напред!Пред Народния Театър в София тъпан бие, гайда ручи, абитуриенти вилнеят под звуците на оркестър от малцинствен етнос.В същото време в Сърбия, родината на поп-фолка, и в големи и в малки градове и паланки абитуриенти в редици танцуват (матурански плес) под звуците на виенски валсове от Йохан Щраус!!!Я пак си помисли, Сърбия ли е по-изостанала?
15
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, наскоро ходих от София до Ниш по тяхната мсгистрала (ей го къде е - като от София до Пловдив), и мога да кажа само едно: Да иде и Бойко дотам да види на какво му се вика асфалт, какво значи магистрала (аутопут на сръбски)!!!На места имаше ремонти.Е, и ремонтите им бяха някак... по-чисти.Няма прахоляк, няма отпадъци, чисто, подредено...
14
41
 
39
 
! Отговори
да преди 4 години
Сърбия е 10 години зад нас във всяко едно отношение - куче да вържеш в тая дупка няма да стои.. рядко изостанала държава са..който не вярва да отиде да види !!!
13
9
 
5
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Е би могъл да ги исипе отпред, но може би предвид ситуацията е действал инстинктивно човека.
12
10
 
24
 
! Отговори
До10 преди 4 години
Абсолютно прав си,спасяват моста.
11
31
 
26
 
! Отговори
Сърбоман преди 4 години
Така се прави. Реката се е затлачила при моста и багера отпушва течението, което отнася бoклyците далеч. Няма да си ги държат в къщи я.
10
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Багериста много правилно е постъпил.Затлачените *** вдигат нивото на водата и моста е щял да бъде отнесен от реката. Действал е бързо. А не са натоварили *** на камион, защото е можело да падне моста
9
15
 
5
 
! Отговори
До 5-Аз-ът преди 4 години
А ти от кое село си,бе юнак?Сподели,да обменим опит.Северняк ли си,тракиец,влах или шоп.Личи си че си ***,ама от къде?
8
1
 
20
 
! Отговори
Ахаха хаххах преди 4 години
По тая логика, трябва да има на всеки мост багер по поречието на реката и *** да се прехвърлят.
7
19
 
25
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Тук сме по-зле изобщо никой нямаше да направи нищо така щеше да си остане че е по-евтино :)