Дачич написа "Косово е Сърбия" на банкнота от $100

Сърби започнаха кампания в социалните мрежи
7 юни 2019 10:36, Елка Василева
31
Дачич написа "Косово е Сърбия" на банкнота от $100
Снимка: Instagram

Сръбският външен министър Ивица Дачич се присъедини към акция, подета в социалните мрежи, за връщане на Косово на Сърбия по мирен път. Същината на акцията е да се напише „Косово е Сърбия“ на банкноти чужда валута – евро, долари...

Дачич подписа банкнота от 100 долара, на която написа „Косово е Сърбия“.

Последва реакция от страна на посолството на САЩ в Белград, което разкритикува участието на сръбския външен министър във въпросната акция в социалните мрежи.

Сръбската армия и полиция се придвижват към Косово

„Вместо да унищожава банкнота с лика на големия американски учен и държавник Бенджамин Франклин, министър Дачич би могъл да си помисли върху неговото изказване: „Бъди във война с пороците си и в мир със съседите си“, посочиха от американското посолство.

Още по темата

Ивица Дачич не остана длъжен и отговори, че не е унищожил банкнотата, защото тя остава в обращение. „Де този късмет вместо бомби с обеднен уран американците да ни бяха хвърляли банкноти с надпис „Косово не е Сърбия“, каза Дачич пред сръбския вестник „Вечерне новости“.

Министърът обясни, че организаторите са го призовали да се присъедини към акцията и му предложили банкнотата, на която той написал въпросното послание. Макар че използвал доларова банкнота, по думите му акцията не е свързана със САЩ и той би написал „Косово е Сърбия“ на банкнота от всяка страна, чиито власти твърдят обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ИСТИНА?
24
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Много правилно е направил!!!! Добре би било да си изтрие и *** след това!!!!!
23
1
 
3
 
! Отговори
Ali pasha преди 4 години
Shte trebva takiva banknoti da se konfiskuvat po posle lelele oyde sarbia u piçku materinu to se videlo che shte si ostane vminalo vhistoriata
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно оня високия в Кремъл яко надъхва сръбето да предизвикат етнически конфликт на балканите.Ей, как не съм се сетил да напиша на 100 динара? - Македония е българска!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,Косово е сръбско,но Западните покрайнини са български.Македония също.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък ще напиша Локо Пловдив на банкнота от 1000 рубли. Ко станало?
19
2
 
10
 
! Отговори
късно е,либе преди 4 години
Изтървахте питомното,сега гонете дивото!
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Крим е украински ама...
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ко?
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не на 100 рубли?
15
3
 
7
 
! Отговори
ас преди 4 години
Де този късмет вместо бомби с обеднен уран американците да ни бяха хвърляли банкноти с надпис Косово не е Сърбия, каза ДачичTOВА МИ ХАРЕСА хаха, добре ги е сложил на мястото им
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че населението решава! Наемаш двама квартиранти, те се развъждат и една сутрин ти сервират протокол в който пише, че снощи в чергите под юргана се е провел Семеен съвет, който единодушно е взел решение, че къщата ти не е вече твоя и имаш 3 минути да напуснеш, от които 2 вече изтекоха! Иначе ще повикат роднините и ще те изхвърлят като окупатор!
13
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 4 години
Този субект е ДАТЧАНИН КОЛКОТО АЗ СЪМ QUEEN OF ENGLAND. КОСОВСКИ.. ИМИГРАНД.. ПОКОЛЕНИЕ.... НЕЗНАМ СИ КОЕ И СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ ДАТЧАНИН БИЛ. Е ПИЛЕНЦЕ ЛЪЖЛИВО НЕ ТАКА БЕ .КАКА .. САМО ЗАПАДНЯЦИ МОЖЕШ ДА ЗАБЛУДИШ. ИЛИ БЪЛГАРИ- МОХАМЕДАНИ ИЛИ БЪЛГСРИ- РОМИ НЕ НАС КОИТО СМЕ БЪЛГАРИ- БЪЛГАРИ...ХА-ХА-ХА ДАТЧАНИН РАЗПРАВАЙ ГИ НС ШАПКАТА МИ ...
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Русия е присъединила Крим, а Крим се е присъединил към Русия! Не Княжество България си присвои Източно Румелия, а Източна Румелия направи петиция и се съедини ! затова го наричат Съединението прави Родината!
11
2
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
До АнонимеНЕх и от история не разбираш!? Нищо де то човек се учи докато е жив! Но ... Аз съм 9 и въпроса ми беше друг! Май и това не го разбра! Здраве да е! Ама поне не пиши глупости преди да си дал отговор на тоя баш въпрос!
10
10
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
И КОСОВО И МАКЕДОНИЯ СА ПОДАРЕНИ НА СЪРБИЯ И ДВЕТЕ СЕ ОТДЕЛИХА! КОЛКОТО МАКЕДОНИЯ Е СРЪБСКА ТОЛКОВА И КОСОВО!!!КРИМ НЕ Е ПОДАРЕН А РАЗМЕНЕН ЗА ТЕРИТОРИЯ ОТ УКРАЙНА СРЕЩУ ТЕРИТОРИЯ ОТ РУСИЯ! УКРАЙНА Е БИЛА САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА ДО 1921 СЪС СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ И ТАМ ЯСНО СЕ ВИЖДА КОЕ Е БИЛО В НЕЯ И КОЕ НЕ! РУСИЯ ОБИРА УКРАЙНА КАТО ТЕРИТОРИЯ И ИМ НАБУТВАТ КРИМ ЗА КОМПЕНСАЦИЯ!КРИМ МОЖЕ ДА Е САМОСТОЯТЕЛЕН НО НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ, ЗАЩОТО ТОВА Е ПОДПИСАЛА РУСИЯ ПРЕЗ 1994-ТА!
9
6
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
До АнонимеНДобре де! Нека зема да тъ попитам тъй кат та виждам, че ич та нема в мисленто! А и за тва ти пиша на твоя език та белким мъ разбиреш! Та аку хамериканките признават Косуву зарад волта на народъ то що "братята" кравари - хамериканкити не признавът Крим зарад същата таз воля на народъ! А??? Каж ми да тъ видя дъл моиш да мислиш! А и ти пожелавам късмет с последното! Както е казъл народа: Ха дано ама на дали!
8
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!НЕ СИ ДОБРЕ С ГЛАВАТА!!!ХЕМ НАСЕЛЕНИЕТО РЕШАВАЛО ЗА ТЕРИТОРИЯТА КАТО ПРИ КРИМ ХЕМ КОСОВО БИЛО СРЪБСКО ДЕТО ТАМ ИСЛЯМА Е 90%НАЙ-ОБИЧАМ ТЕМАТА ЗА КОСОВО ЩОТО КОМУНДЕЛИТЕ СЕ ПОБЪРКВАТ !! ХЕМ ТРЯБВА ДА ПИШАТ, ЧЕ КРИМ Е РУСКИ ! ХЕМ НЕ ЗАЧИТАТ ВОЛЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА КОСОВО И ПИШАТ, ЧЕ КОСОВО Е СРЪБСКО :DНЕ СТЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ А СТЕ ЗА ЕВТАНАЗИЯ И СИ ГО ЗНАЕТЕ!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ивица Дачич не влиза в противоречие с изказването на Бенджамин Франклин Бъди във война с пороците си и в мир със съседите си. Косово не е съсед на Сърбия. Косово е Сърбия. Сърбия е съсед с Русия и е готова всеки момент да признае Крим.
6
16
 
10
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Легендата казва че на Косовското поле се е бил Крали Марко,на Косово са се били и наши и сръбски войски срещу турците....но никъде не се споменават косовските албанци така наречени(шиптери) Така че Косово е Сръбска както и Украйна е Руска