Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?

Македония българска покрайнина ли е, питат се от опозицията
15 юни 2019 10:20,
308
Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?
Снимка: Pixabay

Бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски реагира на немощта на македонските власти пред ултиматума от България във връзка с датата за отбелязване на паметта на Гоце Делчев, предава опозиционното скопско електронно издание "Република".

Още по темата

В Северна Македония се възражда темата за българския фашизъм!

"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала... Делчево няма вече да може да се казва така, а ако му оставите името така ще бъде български град. На село Даме Груев ще трябва да му върнете старото име Гологъзица. Всички паметници с тези дейци ще трябва да ги отстраните, защото няма да бъдат наши. Ако не смените имената, ако останат същите. А тези важни личности ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли колко сте имбецилни?" – пише Тасевски във Facebook, цитиран от Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
5
 
1
 
! Отговори
Поне българската преди 4 години
До ЧукЧа знайш ли, чи много трудна? Тъй списък да ти извадя не щеш ли? Кат пишеш, първо ша читеш! Чукча писател, чукча не читател?
191
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Академичния спор е на ниво. Те ромите по между си нямат общо, но тука Професоре, определи с кой били по близки.Новата наука има свои правила. Не е важно какво пишеш в книгите си. Важното е, да пишеш за каквото ти плащат.Болестно състояние, май графомания се наричаше. Пиша дебели книги, на добре платена тематика!Като се замисля, май и цялата антична литература. що ли да е била на различен принцип.Ама и що народ "разсъждава" върху подобни трудове. Празна работа е тази работа, но цел има.
190
2
 
9
 
! Отговори
Професоре...хе-хе-хе преди 4 години
До Професор Тия стотици книги в скотовъдния факултет ли ги написа, за справка питам? Дано не си историк, че ойдохме у ряката с такива. Пенчо Кубадински праща на леля ти много здраве, и Пеко Таков също, и Петър Попангелов.Има един сайт многозле.ком. Чака те успех!
189
10
 
2
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Чувашите нямат нищо общо с македонците. Чувашите са по близки с ромите. Както е казал големия родолюбец и възрожденец Пенчо Кубадински : О, неразумни изpoдe, поради что се срамиш да се наречеш българин!
188
8
 
5
 
! Отговори
Професоре??? Кога преди 4 години
До Професорще се научите да четете където и както трябва бе? Македонците днешни са от Чувашия!Два пъти ли да ти го напиша?
187
1
 
26
 
! Отговори
З. части преди 4 години
Гологъзица-хубава и точна българска дума.
186
47
 
5
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Аз като автор на стотици книги мога да кажа категорично : Македонците са древен народ и нямат нищо общо с нас българите. Ние генетично сме по близки с ромите докато македонците са много древен народ с древна култура.
185
7
 
2
 
! Отговори
Византиец преди 4 години
Знайко е тракиец от Атина, като прадядядо му Гоце Делчев тракиеца от Пелопонес. Не слушайте Знайко поканете Ципрас заедно да празнуваме Гоце Делчев
184
4
 
10
 
! Отговори
Србе преди 4 години
Траки са тия наши хора от покрайнините на Ной-ския договор и Босилеград, а Знайко е дурак.
183
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен180Конституцията на Югославия от 1921 г. признава само 3 народа сърби, хървати и словенци. Българите стават сърби, а не македонци. Няма черногорци, няма унгарци, нма албанци и т.н.
182
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност най големите в външната политика, са наясно с цялата историческа истина. И не ги интересува кое е истина и кое лъжа. Просто си преследват определени цели.Помня напъните на Хубавото Наде, за Балкански конференции, и как бързо излетя като посланик в съседна държава.Ако и когато новите контролиращи Балканите решат, как и за какво точно ще използват Македония, ще се съгласим на всичко.За момента няма такава индикация и това е поддържане на огъня. Подписвайте договори, но ние държим коза
181
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей га и на картата на България,преди да я разграбят съседите в междусъюзническата война https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Greater_Bulgaria_map_1913.JPGИ на Софиянци да пуснем карти на стара София - stara-sofia/karti.html
180
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги питат македонците Ванче Михайлов македонец ли е?Ако да , да им пуснат последното му интервю с Кеворк Кеворкян по македонските телевизии. Малиии.
179
1
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
След 50 г ще учат ли в Северна Македония, че македонците са античКи илири?
178
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше Коминтерна сега с албанците щяхме ли да се разБираме?Мисля че да. Като комшии.
177
1
 
22
 
! Отговори
А ся преди 4 години
1922 ра македонската емигрантска организация се борят за Българщината МЕО имат устав и там си го пише. . Съществува и днес. А сега де.
176
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА ти чел ли си за сръбския терор и Голи Оток над днешните макеонци и бивши българи в миналото,с бой са ги помакедончвали и никой не е смеел да продума,че е българин,за да оцелее!Било е страшно.
175
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До казаХТам е проблема че пак става каквото реши НАТО и ЕС а не България. Ако те решат утре че няма бг история в Македония, България ще се примири и точно това използват "македонските" политичаре в Скопие и антибългарските политици на ГЕРБ в София. Ще видим какво ше стане на пазарлъка за НАТО и ЕС.
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Наблюдател до 128За България е по-зле да е Южна Сърбия отколкото Македония нали. Парижкият договор от 1947 г. не променя почти нищо като граници освен че Македония има известна автономия в новата Югославия. Димитров извозва Тито уж за Пиринска Македония, но все пак република Македония е по-добре от южна Сърбия.
173
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гледаме реално на нещата,македонците имат право да се гордеят с българската история и личности,защото те по кръвна линия са си българи,проблема е,че не искат да го признаят,но е достатъчно поне да са самостоятелна държава и си пазят държавата,а не да се огъват пред прищевките на другите!