Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?

Македония българска покрайнина ли е, питат се от опозицията
15 юни 2019 10:20,
308
Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?
Снимка: Pixabay

Бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски реагира на немощта на македонските власти пред ултиматума от България във връзка с датата за отбелязване на паметта на Гоце Делчев, предава опозиционното скопско електронно издание "Република".

Още по темата

В Северна Македония се възражда темата за българския фашизъм!

"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала... Делчево няма вече да може да се казва така, а ако му оставите името така ще бъде български град. На село Даме Груев ще трябва да му върнете старото име Гологъзица. Всички паметници с тези дейци ще трябва да ги отстраните, защото няма да бъдат наши. Ако не смените имената, ако останат същите. А тези важни личности ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли колко сте имбецилни?" – пише Тасевски във Facebook, цитиран от Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
17
 
! Отговори
Малка игра на думи преди 4 години
Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.
171
1
 
8
 
! Отговори
Херодот преди 4 години
Минусите които Знайко получава са повече от индийците. Това обяснява всичко.
170
9
 
23
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 4 години
Да благодарим на вожда и учителя на народите, любимия ръководител, премиера-слънце, гълъба на мира, обединителя на Западните Балкани, селския цар Боко Първи Тиквун, че продаде историята ни на макетата, за да го потупат по главата "големите началници" както господар тупа по главата вярното си куче. Хвала на таквиз люде! Ликуй, бостане, ликуй!
169
4
 
12
 
! Отговори
Наблюдател до 128 преди 4 години
Е, и аз казвам същото. До 1945-та година има някакви санджаци и баджанаци, но никъде няма Македония. Тия са в матрицата и не могат да излязат да се видят отстрани какви са смешни.
168
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е чак сега ли разбраха че това са българи? Според мен винаги са го знаели. Рода на баба ми е от там. По време на Илинденското въстание и гоненията след него се преселват във Велинград. Винаги са казвали че са българи, че македонци и българи е едно и също. Та така.
167
3
 
42
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи? И цар Самуил,Ванче Михайлов също, и много други също,защото са знаели корените и гена български.И такива са се наричали.А някакъв си Сашо Тасевски се чувства сърбин-проблема си е негов.МИЗИЯ,ТРАКИЯ,МАКЕДОНИЯ=БЪЛГАРИЯ.Всичко друго е лъжовно изопачено.
166
3
 
2
 
! Отговори
До Знайко преди 4 години
Кухотата ти е по-колосална от числеността на траките. Скрий се, дурак.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен160Името беше проблем че няма да ги приемат в НАТО и гърците или албанците или сърбите ще ги окупират. България пак няма думата както и през 1878 и през 1919 и през 1945 г. и трябва да приеме най-малката загуба. Независима Македония е по-добре от сръбска, гръцка или албанска.
164
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТака пишеш,защото не знаеш истината,земите в централна и северна Гърция са били български с компакно българско население,а на изток границата на България е била на около 35-40 километра от Истанбул,Сърбия и Румъния също откъсват български територии,България буквално е разкъсана и заграбена!Нашите избягват да споменават тези неща,за да не се дразнят съседите,но това са фактите.
163
1
 
1
 
! Отговори
До 153 преди 4 години
Значи Северна и по-Северна Македония. А Албания е измислена държава която Станишев е изфантазирал на шльокавица след като му е изстинал мозъка на първомайския хлад
162
19
 
6
 
! Отговори
България преди 4 години
България е македонска провинция.
161
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците са си изпипали добре конкретен договор,точка по точка конкретно какво трябва да признаят македонците,без значение дали ислкат или не искат и накараха македонците да го подпишат,дори името на държавата им смениха,а нашите нищо не направиха!Това име Северна Македония не е изгодно за България,ако решат да си върнат старото име Македония или някое ново име,трябва да ги подкрепим!Македонците ще са "За",албанците са ни приятели и също ще подкрепят,така стават три гласа срещу един(гръцки)
160
4
 
27
 
! Отговори
да преди 4 години
Македония е име на българска провинция..нищо повече
159
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 158 100% вярно. И пак и при двете войни губим малко и като земя и като хора.И колкото и да плюем по тогавашните политици, мисля са направили всичко което е било възможно за намаляване на загубите.Да 30 000 е много, но на фона на жертвите е нищожна цена, колкото и зле да звучи.На практика България е можело да изчезне от картата и при двете войни.
158
0
 
1
 
! Отговори
от Тубата преди 4 години
История.BG - Междусъюзническата войнаhttps://youtube/watch?v=IytVJX-5beo&t=597s
157
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво става по света и на Балканите,стига с тези тънки гръцко-сръбски интриги и дърпане на чергата,Балканските страни трябва да се обединят,а не да се разединяват.И за македонците трябва да се каже истината,за сръбските зверства и насилствено помакеондчване на българите там,гърците идват през1915 г.,заграбват чужди територии с една измислена в късното средновековие история за Александър Македонски,който не се знае дори дали е съществувал изобщо,та камо ли и да се знае какъв е бил по произх
156
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо им клекнахме за името???То е изгодно и за Гърция и за Македония,само за нас-не.Утре и двете страни може да ни обявят за северна Македония и да ни поискат територията.Северна Македония си е югозападна България,ама с такива политици такива резултати.
155
2
 
18
 
! Отговори
Били преди 4 години
Боже, Боже Тея *** още не са разбрали че са българи. Много мъка има по този свят и най вече на Балканите
154
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОт ПСВ губим Македония, Тракия, покрайнините и Добруджа. От ВСВ при Димитров не губим Добруджа, а Македония, Тракия и покрайнините. Все пак сме на плюс но това си има цена и даваме 30 хиляди жертви срещу немците. Димитров знае, че сме в изолация и ако почнем нова война за Македония, ще загубим още повече. Опитва с федерация с Югославия, както и сега след 2007 г. ГЕРБ опитват с федерация в ЕС но вижда се колко е трудно, а пък за Димитров след 1945 г. е още по-трудно.
153
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тя си е българска покрайнина. Кой казва друго.