Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?

Македония българска покрайнина ли е, питат се от опозицията
15 юни 2019 10:20,
308
Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?
Снимка: Pixabay

Бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски реагира на немощта на македонските власти пред ултиматума от България във връзка с датата за отбелязване на паметта на Гоце Делчев, предава опозиционното скопско електронно издание "Република".

Още по темата

В Северна Македония се възражда темата за българския фашизъм!

"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала... Делчево няма вече да може да се казва така, а ако му оставите името така ще бъде български град. На село Даме Груев ще трябва да му върнете старото име Гологъзица. Всички паметници с тези дейци ще трябва да ги отстраните, защото няма да бъдат наши. Ако не смените имената, ако останат същите. А тези важни личности ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли колко сте имбецилни?" – пише Тасевски във Facebook, цитиран от Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
6
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
Ами като не искат ще трябва да говорят на забравения език на Александър. Искендер де, защото Александър е на Английски. Може да им дойде по-трудно.Проблемът им е още един провал на антибългарската политика на Москва.
151
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонците ни мразят,защото така им е внушавано от детските години,та до дълбока старост.Те се мислят за велика нация и никой не е в състояние да промени това.*** им обяснявай,че са наша провинция.Няма да те разберат.Сега ни се подмазват,за да ги подкрепим за ЕС и НАТО,но веднъж приемат ли ги,всичко ще се промени.Не знам защо нашите политици толкова им се н.а.ду.п.в.а.т.
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонио, землю Българска - шоп те гази....Земен трус разлюля Северна Македония - Магнитудът на земетресението е 3,8 по Рихтер
149
4
 
17
 
! Отговори
Крум преди 4 години
Ква македонска държава сте от 2 млн половината са албанци и кво остава 1 млн от тях 100 хиляди имат бг паспорти.Никаква Македония в НАТО и ЕС и раздайте им бг паспорти и от само себе си ще изчесне това недоразумение на комунистите. Много е просто ама друг е въпроса че управляващите ни са *** като гъби
148
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
149 ми те баш Турците са казали къде е България в техните документи. Минава някъде оттатък Скопие.А имената са си имена, какво ти пречи Миджижи Таби.Ми така са го свикнали хората, така му викат.
147
14
 
4
 
! Отговори
фактите преди 4 години
България и всички с български лични документи са чисто и просто североизточни македонци. Трябва да се преименува от Република България на Република Североизточна Македония. Всички татари, помаци, турци, шопи, добруджанци, и т.н. да се прекръстят на североизточни македонци.
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин!САЩ нацията е направена като бежанците и пришълците избиват местните индианци и вкарват роби от Африка на тяхно място.
145
6
 
10
 
! Отговори
бай ой преди 4 години
Изглежда македонците ще излязат отново по-умни от българите. Сменят всички неудобни имена на села, градове и местности, а ние още караме с турските имена на много български места - сахат тепе, аязмото, папаз чешма, паша дере и т.н.Кой може да каже къде е България и по какво се познава?
144
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично не обвинявам Георги Димитров.Във времето в което е живял е било ИЛИ-ИЛИ.Ме мисля да са го питали какво иска.След военна Европа, срината със земята, милиони загинали и ние сме от страната на загубилите.Дори ако трябва да сме честни и от двете световни войни излизаме без особени щети.Погледнете жертвите, ние почти не даваме, във време в което смъртно наказание е за добро утро.Имаме жив наследник на царското семейство ???
143
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имената са български, паметниците са съборени, езикът е бг диалект и т.н. Има доста работа докато се опомнят в Скопие, но България няма вина за да ни изкарват виновни за кашата забъркана от великите сили. Май само ние сме им останали приятели, защото избягаха от Сърбия, албанците се разплождат, а гърците им забраниха езика македонски и искат гръцки и Македония гръцка.
142
4
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Че тази територия си е българска. Какво се пени. Пък и що да сменят имената. Таман да се сещат какви са.
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментиращи като Знайко - същите сме като макетата.
140
3
 
19
 
! Отговори
none преди 4 години
За негово съжаление точно това трябва да направят. Време е да приемат фактите братята и сестрите от Северна Македония и просто да приемат истината.
139
14
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
Траки не съществуват, това е фалшив термин предците на траките са лидийците, бригийците и фригийците това са царства. Мизите които си мислиш ,че са тракийско племе са лидо-меоните. НЯКОЙ Е СБОЗИЛ ВСИЧКО КАКТО МУ ПАДНЕ КАЗАЛ Е АЙДЕ ТРАКИ ЩЕ Е И ДАВАЙ АМА ИМА УЧЕНИ КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ЛИНГВИСТИКА ПИСМЕНОСТ АРХЕОЛОГИЯ А ПСЕВДО ИСТОРИЦИТЕ СИ НАПАСВАТ.
138
3
 
8
 
! Отговори
До Знайко преди 4 години
Е, Знайко! Не зле да напишеш, че ЕЛИНИТЕ са откраднали или присвоили тракийските богове приписвайки ги като свои(Аполон, Дионис и др.)!Самите Троянски войни са се водили между траките - като братоубийствени войни. Елините са се появили накрая. Който владее проливите, той ще владее и Черно море(израз и в таблата).
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sasho Tasevski се пише тоя *** във фб. Разгледайте го..доста глупости пише освен тази :)
136
9
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
Кавес е друга лидийска дума или Бригийска дума за жрец по-късно е позната като кавкан или също кавар-светилище. Лидийци по някое време става люде-хора. За скордиските и тауриските сигурно дори не сте и чували. Цъкайте минуси обаче си отворете очите.
135
6
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
Виждам, че не сте много наясно, но поне прочететe Страбон. Етномима мизи идва от лидийската дума Мизос това е вид буково дърво, което расте край мизийският Олимп. Мизийският език е смесица от лидийски и фригийски Мизи, меони и мeйони са от един произход Омир е меон. Отъждествяването на меоните, ту като траки, ту като лидийци показва защо в далечното минало фригите и мизите са били често бъркани и смесвани с лидийците и меоните,които Омир нарича мейони. Тези богове от Олимп това са мизите тоест н
134
4
 
22
 
! Отговори
petarziz преди 4 години
сега е момента повече България да не се навежда а да устоява правата си докраи но като знам какви са ни политиците не ми се вярва това да стане И НЕКА ЗАПОЧНЕ УПРАЖНЕНИЕТО НАВЕЖДАНЕ ОТНОВО И ОТНОВО
133
7
 
35
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Далеч по-умно от тяхна страна би било да създадат новата държава по начина, по които е създаден САЩ (също изкуствено създадена държава)! Тоест Македония трябваше да започне своята история от 9-ти Септември 1944-та година, а езикът трябваше да бъде наречен македоски български (подобно на американския и австралийския английски)! И сега македонците ПОНЕ ЩЯХА ДА ЗНАЯТ КОЙ СА, докато в момента ТЕ СА ТОЧНО КАТО ЕНИЧАРИТЕ - НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРИ ЛИ СА, СЪРБИ ЛИ СА ИЛИ СА НЕЩО ДРУГО!