В Гърция скочиха срещу BG схема, нашенци отдават жилища под наем

Съгражданите ни подбиват пазара и не плащат данъци
Обновена: 18 юни 2019 12:55 | 18 юни 2019 12:45,
134
В Гърция скочиха срещу BG схема, нашенци отдават жилища под наем
Снимка: Pixabay

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под наем своите жилища на Халкидики, без да плащат данъци. Очаква се икономическа полиция да прати полицаи под прикритие за разбиване на схемата, предава БНР.

Още по темата

Голям пожар гори на втория ръкав на Халкидики - Ситония

"Българи и сърби отново отдават апартаменти под наем на Халкидики, без да плащат данъци", информира днес в обширен материал вестник "Етнос".

Схемата е позната от години,
но вече обхваща всички райони на Халкидики, заяви пред медията Димитрис Хадалис - председател на собствениците на стаи под наем и малки хотели.

Гърците настояват за масови проверки на чужденците
. От икономическа полиция обещават да пуснат полицаи под прикритие, за да прекъснат нелегалните действия на българите.

Системата е добре организирана, оплакват се гърците. Сърби и българи закупиха съвсем законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая, като при гърците - собственици цената е много по-висока, защото плащат данъци.

Има и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем.

Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори.

Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въпросната схема съществува почти навсякъде по света, не е българска, първи я използват руснаците за почивки във Франция, правят резервация в хотел за да получат виза, след това я отказват и отиват в апартамента на някои на които са платили на ръка, в момента 1/2 от руските туристи по нашето черноморие действат така, и това е голям проблем, щото у нас никой не предприема нищо за противодействие
52
4
 
11
 
! Отговори
обикновена българка преди 4 години
Не мога, не мога да разбера как може да е толкова огромна разликата вече между материалното положение на българи и българи?? Откъде едни имат такива пари за апартаменти в Гърция?? Посъветвайте ме, какво трябва да работиш? Явно с почтен труд и висше образование не е достатъчно.. Политическа длъжност ли, трафикант ли, или ограбване на народно достояние под чадър?
51
1
 
10
 
! Отговори
Един преди 4 години
Е, хич ли нямат достойнство тия нашенци.Предпочитат да ги сочат с пръст, ама да се правят на Андрешко.Ми да си платят, като останалите.Закона си е закон.Ей, не се научихме!Па после все някой ни крив.
50
1
 
9
 
! Отговори
? преди 4 години
Пука ми.Пак там ще ида! На нашия бунак с назлобени муцуни не стъпвам повече!
49
2
 
27
 
! Отговори
Йоргос преди 4 години
"Искаме си беломорска Тракия"За да я съсипете и нея ли?
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то софиянци избягаха в Гърция, че видиш ли тук било голяма селяния. Скоро ще разберат, че нашенските номера там не вървят и добре дошли на слънчака!
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Населението на България никога няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на ООН. В най-добрия сценарий в края на века в страната ще има 5.5 млн. души. Но данните за ускорено спрямо прогнозите на Евростат намаляване на населението изглежда увеличават вероятността да се сбъдне най-лошият сценарий. Според него през 2100 г. в цяла България ще има 2.18 млн. души, т.е. приблизително толкова, колкото са жителите в момента на София и Пловдив, взети заедно
46
7
 
3
 
! Отговори
Ами сега преди 4 години
До 46 Асен--------------Византийците ако поискат Румелия какво правим?
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен43плащаш данъци там, където е имотът, в случая в Гърция.
44
13
 
13
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Искаме си беломорска Тракия
43
4
 
21
 
! Отговори
бг преди 4 години
До ТуристКоректно !Последно бях в Гърция.На плажа имаше само един "българин", чучнал си "яхтата" с размер на Ял-4 /за лаиците, лодка с 2 по 2 гребла/ на 2 метра от брега да пречи на хлапетата да се чипкат.Обикаляше с таралежи под мишниците и най- отвратителното като се окитючи с домашната си ракия си надуваше чалга.Споделих проблема със собствениците.Те му направиха забележка. Наш *** вдигна чутовен скандал и си тръгна с надеждата, че другаде ще му търпят простотиите, за облекчение на всички.
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо правите "български работи" - този израз е хит в Гърция , Италия и Германия .
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре де, ако сделката е през airbnb, къде се плаща данъка? където е сключена, където е собствеността, или където е сметката по която си получаваш дохода?
40
5
 
16
 
! Отговори
Турист преди 4 години
В Гърция бг схема ще рече простотия,мизерия и много чалгари на една плажна ивица.Мерси,благодаря,тенк ю,тешекюрлер:))
39
5
 
33
 
! Отговори
Турист преди 4 години
По принцип избягвам да почивам в места където има българи.В чужбина чуя ли българска реч ставам невидим.
38
2
 
24
 
! Отговори
мъж преди 4 години
До 25Споменах от 30 до 100 Е. Да една година си позволих тази цена от 100 Е. И си струваше всеки цент. Апартаментче с две спални, джакузи, градина с барбекюта на 20 м. от плажа с персонални чадър и шезлонги, паркинг и най-вече изключително мило и любезно отношение от собствениците, които са и персонал. Красота и уют. И най-важното - нямаше чалгари !
37
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия сега ли разбраха че Бегето е Схемажия. То баш Управника им върти Схеми какво остава за робите му. Това си им е в кръвта. Така са се родили. Е, има и изключения ама те са капка в морето. От тарикатлъци територията се разпадна. Кога много мамуни се качат на клона той се чупи. Да си направят закон който да забранява отдаването под наем от чужденци, който го хванат 10 години пандиз и 100 000 евро глоба и ще ги опитомят.
36
4
 
29
 
! Отговори
az преди 4 години
а гърците все едно плащат някакви данъци, то затова почти им фалира измислената държавица. А *** си е далавераджия отвсякъде, свикнал да точи нафта от бай тошево време на държавната си службичка...
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всеки ти реве как няма пари, пък по две седмици се плацика из гръцките плажове лятото, зимата джитка на Запад, сменя си колата на 2-3 години.Явно яко се плащат пари под масата, друго обяснение нямам."България не е София, набийте си го това в главите.
34
6
 
38
 
! Отговори
Туск преди 4 години
Бгееца си е схемаджия където и да отиде. И на марс да е пак ще си върти далаверите. Тва си му е манталитета и му е генетично заложено. Ама иначе после се оплаква че държавата не ставала. Само че държавата тва си ти следователно ти не ставаш.