Договорът ни с Македония – сключен под натиск отвън!

Има силен натиск за приемането им в ЕС и НАТО
23 юни 2019 09:03,
143


Политологът доц. Стойчо Стойчев е категоричен, че има силен натиск отвън за приемането на Северна Македония в ЕС и НАТО.

"Македония няма абсолютно никакво намерение да изпълнява договора с България. Той беше подписан, за да й се отвори пътя за членство. Съдържателните въпроси бяха прехвърлени в комисия, която не е ясно, как работи. Две години по-късно виждаме, че има провокации и скандали“. посочи Стойчо Стойчев в предаването „Видимо и невидимо“.

Защо България се съгласи да играе тази игра, при положение че толкова години удържахме, попита политологът.

"Защото, първо имаше натиск отвън – натиск и от САЩ, и от ЕС, да се деблокира тази тема, защото това спираше пътя към НАТО и ЕС, от гледна точка на сигурността. Второ - защото правителството се готвеше за Европейското председателство и трябваше някакъв голям външен успех. Т.е. трябваше да се размрази този въпрос по време на българското председателство“, аргументира позицията си Стойчо Стойчев.

Целия разговор по темата гледайте в предаването "Видимо и невидимо“, неделя, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има натиск от руското посолство да се караме с Македония поне още 1000 години.
8
3
 
35
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
И под натиск да е,пак е по добре.този спор е за пръдльо.ци за вътрешна употреба.така или иначе,Северна Македония е разпадаща се държавичка.политиците й си извадиха български паспорти и накупиха апартаменти в София и благоевград.имам роднина нотариус и много добре знам че от поне 10 години са редовни клиенти.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да , Гоце заявява своята национална принадлежност , да той се бори за създаване на държава независима от балканските съседи , но той знае много добре 4е на този етап друга възможност няма и никой няма да позволи това и последвалите събития го доказаха .
6
29
 
14
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Напротив, дебилния инат срещу всичко западнобългарско, насаждан от руските марионетки, вреди най-много.
5
38
 
11
 
! Отговори
Сата Н. преди 4 години
Един човек, който мйека ( а този и фъфли), нема моралното и никакво друго право да коментира теми, свързани с Македония. Ще се научите да уважавате Запада на България. Пик льо некакъв, седнал да говори от името на чужда държава...
4
10
 
56
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименТова го казах и аз;))), а именно, че договорът със Северна Македония е най-големият, исторически провал на Боко Кратуната и че е заради НАТО и срещу Русия. Това е цялата работа. Герберите са едни "кукли на конци". Няма как да си върнеш Македония, ако позволиш на Сърбия да влезе в ЕС без териториални претенции за Западните Покрайнини. А Бойко го направи, много преди това. Оттук насетне, Македония е загубена за България. Е, в НАТО и ЕС ще я вземат, но България ще бъде унижена.
3
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде някакъв третостепенен политолог може да знае какви са намеренията на Македония? Последната новина беше, че МК Президент признава Гоце Делчев за етнически българин. Този Стойчо къде стои в пространството?
2
9
 
51
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Не е имало нужда от натиск, просто са му превели парите в офшорката и Бойко Тиквата и майка си ще предаде! А иначе натиска е бил от американското посолство
1
1
 
56
 
! Отговори
титикака преди 4 години
Ако политологът е прав, че Македония няма никакво намерение да изпълнява ангажиментите по договора, тогава????