Само за ден: 86 308 туристи кацнаха в Анталия

Това е рекорд за курорта, хвалят се местните власти
23 юни 2019 21:15, Красимир Ангелов
66
Само за ден: 86 308 туристи кацнаха в Анталия

Турският курорт Анталия, който е на трето място в света по брой на посрещани туристи, е отбелязал в събота нов рекорд, съобщава турския "Миллиет", цитиран от БТА.

Общо 86 308 туристи са пристигнали със самолет в Анталия вчера, което представлява рекорд в историята на курорта, посочва вестникът, като се позовава на съобщение на валията на Анталия Мюнир Каралоглу.

Според данни на администрацията на летището в Анталия от 1 януари тази година до 22 юни в курорта са пристигнали 4 943 637 чужди туристи. Това представлява увеличение със 17 процента спрямо броя на чуждите туристи, пристигнали в курорта през същия период на миналата година.

Само от началото на месеца в Анталия са пристигнали общо 1 643 844 туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 24 часа... да стиковат на всеки 60 секунди излитащ или кацащ самолет .Смешно е просто, това не е паркинг пред МОЛ. Не смешно а това е реалност всяка година почивам там и знам а за тези който не вярват включете флайтрадара на смартфоните си и сами ще се убедите какьв трафик има летището вместо да плямпате празни приказки
36
0
 
3
 
! Отговори
Roxx преди 4 години
И да остави е точните числа съгласете се че Турците имат дори и прекрасно обслужване. Тук как да стане с мадничари за 580 лв.
35
1
 
6
 
! Отговори
прочут овчар преди 4 години
До АнонимеН 25 Всички българите гордеят че почиват във турция и гърция.Българското черноморие наричат Бетономорие, кафявоморие и т. н.Значи свикнали .... пфууу..
34
2
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
българската дума "курорт" много грешно се използва за Анталия. Анталия не е като Албена или Слънчев Бряг. Анталия е един нормален голям град. В близост до града има стотици хотели групирани около малки наслени места като Кемер и Белек, всички на брега на Средиземно море.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки две минути в това денонощие трябва да каца самолет- Съвсем точно си го изчислил и точно толкова е стандатът на ICAO за една писта. На Анталия са две паралелни. Не знам дали нямат и втоло летище, което помага на основното.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 24 часа... да стиковат на всеки 60 секунди излитащ или кацащ самолет .Смешно е просто, това не е паркинг пред МОЛ. Има три паралелни писти, две могат да работят едновременно и е като конвейр.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое му е невероятното? На час могат да кацнат 30 самолета на една писта, за 8-10 часа без да се напъват ги правят, а летището е денонощно.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде, я питайте турците да няма грешка, да не са 200 000 за час...
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко невероятно ми се вижда!В един голям самолет пасажерите са около 400,при 86 хил.човека за деня трябва да кацнат над 170 чартъра?!Може би се има предвид пристигналите туристи с всякакъв транспорт.
28
2
 
17
 
! Отговори
БВХ преди 4 години
Кацат и излитат през 2-3 мин самолетите и това е малко дразнещо. Иначе курорта е красив и който иска да почива качествено го препоръчвам. Относно пясъка поне в хотела, в който бях хората се бяха погрижили и засипали с пясък голяма част от прилежащия плаж. Иначе наистина е малко каменисто, но на 5 метра вътре в морето камъните изчезват и е само фин пясък.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко са кацнали на бетономорието?
26
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цифрата ми се струва силно преувеличена.Не е възможно летище Анталия да поеме 400 -500самолета дневно защото разписанията на полетите са през 10 минути.Другият вариант е да кацат само самолети с по 400-500 пасажера,бих искал да видя тая флотилия от кацащи и излитащи А380 и 747-400er със собствените си очи за да повярвам за такъв трафик.Просто бройката звучи невероятно тъй като процентно се изравнява с количеството пътници съотнесени към писта като на най-натовареното летище в света.Дали?
25
26
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТУРЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ ПОСЕЩАВАТ АНАЛИЯ ,ЗАЩОТО ИМ НАПОМНЯ НА ДВОРНИЯ НУЖНИК ТИM КЛЕКАЛО С КОЙТО СА СВИКНАЛИ И ТАКА СЕ ЧУВСТВАТ КАТО У ДОМА СИ :D
24
7
 
31
 
! Отговори
555 преди 4 години
Анталия не било хубаво, това незнам кой може да го каже, за третия най посещаван град в света. Българи които всяка седмица са по гръцкити камънаци и им харесва, да кажат че Анталия която е светлинни години пред гръцките курорти, че не е хубаво е просто смешно. Повечето не са виждали никога анталия, защото това не е Гърция да сложиш 500 евро в джоба и да тръгнеш.
23
18
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСНАЦИ ДА ОТИВАТ В АНТАЛИЯ
22
28
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ ОТ СНИМКАТА Е ТОЧНО АНТАЛИЯ С НЕЙНИЯ КАТРАНЕНО ЧЕРЕН ПЯСЪК И ТОВА Е НА ПУБАВИЯ ИМ ПЛАЖ НА ДРУГИЯ ПЛАЖ Е САМО КАМИЧОЦИ С ГОЛЕМИНАТА НА ОРЕХИНАЙ-БЕДНИТЕ И *** ХОДЯТ ДА ПОЧИВАТ В АНТАЛИЯ
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, коня каза че скоро и у нас толкова че даже двойно хаххаахахУсещате ли как всички ви лъжат и казват това което искате да чуете.БГ бетон и нищо друго ... факт,
20
11
 
11
 
! Отговори
FAKE преди 4 години
За 24 часа... да стиковат на всеки 60 секунди излитащ или кацащ самолет .Смешно е просто, това не е паркинг пред МОЛ. При няколко секунди закъснение на един единствен самолет, какво ли ще се случи в небето. Звучи, като предизборно обещание от Фандъкова :)
19
30
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АНТАЛИЯ Е КЕ-*** , МЕН ЩЕ МЕ Е ГНУС ДОРИ ДА СЕ ИЗХОДЯ НА ПЛАЖА НА ТОЯ ЧЕРЕН ПЯСЪК ИЛИ НА КАМИЧОЦИТЕ!ГЛЕДАМ Я НА ГООГЛЕТО ЦЯЛА ТУРЦИЯ !! МАРМАРИС *** ДОЙДИ ИМА НЯКАКЪВ ПЯСЪК С ПРИЕМЛИВ ЦВЯТ----------------АКО ХОРАТА ХОДЯТ В АНТАЛИЯ ТО ТОВА НЕ СА ХОРА А ЖИВОТНИ!
18
10
 
20
 
! Отговори
FAKE преди 4 години
Малко сметки: 86 300 кацнали за ден със самолет. Ако приемем, че не пристигат от други континенти, използват малкия Боинг. В него има 30 реда седалки по 6 на ред. Или иначе казано, няма и 200 души на полет. Всичко това разделено на 24 часа, които приемаме за 1 цял ден...На всеки две минути в това денонощие трябва да каца самолет. Съответо и да излита в някаква посока. Значи всяка минута каца или излита самолет. С подобно постижение и Хиитроу не може да се похвали :)