Крайнодясната Златна зора не влиза в гръцкия парламент

Тя не прескача изборния праг от 3 процента
8 юли 2019 12:29, Елка Василева
6
Крайнодясната Златна зора не влиза в гръцкия парламент
Снимка: архив, Reuters

Крайнодясната партия Златна зора остава извън гръцкия парламент, след като не успява да прескочи изборния праг от 3 процента, показват неофициални данни, разпространени от гръцкото министерство на вътрешните работи след преброяване на почти всички гласове от произведените вчера предсрочни парламентарни избори.

Гърците избраха "десните". Какви промени ще настъпят?

Според данните, оповестени след преброяване на 99,84 процента от валидните гласове, дясноцентристката Нова демокрация е първа сила с 39,85 процента и получава 158 места в 300-членния гръцки парламент.

Още по темата

СИРИЗА е подкрепена от 31,53 процента и ще има 86 депутати.

Следват лявоцентристкото Движение за промяна с 8,1 процента и 22 депутати, Гръцката комунистическа партия с 5,3 процента и 15 депутати, националистическото Гръцко решение на Кириакос Велопулос с 3,7 процента и 10 депутати и партията МеРА25 на бившия финансов министър Янис Варуфакис с 3,44 процента и 9 депутати, пише БТА.

Златна зора взима 2,93 процента от гласовете и няма да бъде представена в гръцкия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
tscccc преди 4 години
е как со'росоидите ще позволят партии като златна зора, атака и други патриотични движения да победят, то медии, то ТВ-та, то чудо всичко впрегнато да плюе, разни цик-мик изхвърлиха 400000 ли бяха бюлетините, режат финанси, преследват спонсори, та и гърция другарите либерасти в ЕС я докараха до под кривата круша, нека е, затова иде поколение дет ще ни разкаже играта и ще ни е наказанието дето допуснахме либерастите.
5
1
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Преди време писаха по въпроса - как в Гърция определят броя на депутатите по партии. не помня как точно беше, но не беше пропорционално на гласовете. Партията с най-много гласове получаваше най-голям "бонус" за брой депутати. Втората по-малко и т.н.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ???Разпределят се 250 места. Победителя взима 50 места.
3
7
 
0
 
! Отговори
??? преди 4 години
На мен нещо не ми стана ясно: с почти 40% вземаш 53% от местатав парламента, а с 31,5% вземаш 28% от местата ??? Кви са тези сметки, ква е тази математика !!!
2
6
 
8
 
! Отговори
Джордж Буш - младши преди 4 години
Брей, тия изостанали гърци кога сколасаха да докарат чувалите с бюлетините чак от далечните острови, че и да ги преброят още до понеделник на обед? Вижда ми се нагласена работа.
1
6
 
7
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Тука Крайноруската партия хАтака ако минат 3 % на парламентарни избори си го режа в дъно :)))))))))))))))))