Борисов пред Додик: Мястото на всички страни от региона е в ЕС!

Двамата ръководители единодушни, че е необходимо да се засили свързаността
9 юли 2019 15:42, Елка Василева
67
Борисов пред Додик: Мястото на всички страни от региона е в ЕС!
Милорад Додик и Бойко Борисов. Снимка: БТА

​Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик дискутираха процеса на евроантлантическата интеграция на Босна и Херцеговина и ускоряването на икономическото сътрудничество между двете страни. Двамата се срещнаха в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Още по темата
"България е инициатор и остава активен участник в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа и продължаваме да разглеждаме инициативата като водеща политическа рамка за партньорство в региона и като основна платформа за европейската интеграция на страните от Западните Балкани", заяви премиерът Борисов.

Той припомни, че европриобщаването на страните от региона беше основен приоритет по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и остава водеща задача пред българското правителство.

"В момента основна цел на Босна и Херцеговина трябва да продължи да бъде функционирането й като стабилна държава, за да се предотвратят опасностите от блокирането на нейния европейски път", посочи още министър-председателят. Той изтъкна необходимостта страната да проведе всички реформи в областта на социално-икономическата сфера, укрепване на върховенството на закона, борбата с корупцията, организираната престъпност и тероризма.

"Мястото на всички страни от региона е в ЕС, защото само така ще имаме устойчива стабилност, която ще спомогне да бъдат преодолени травмите от близкото минало", каза още по време на срещата Бойко Борисов.

Двамата лидери бяха единодушни, че е необходимо да се засили и процесът на свързаност в областта на инфраструктурата, бизнеса и дигитализацията и връзката между младите хора в региона.

Бойко Борисов и Милорад Додик направиха преглед на двустранните отношения и бяха категорични, че съществува още потенциал за разширяване на търговско-икономическите връзки между България и Босна и Херцеговина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Погледни погледа му на снимката....самовлюбен, *** ***.Това отдавна се знае че го гъбаркат по чуждестранните медии....проблема е че ние нямаме такива!
48
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЦИАЛИСТИТЕ СА ЗАВИСТЛИВИ СМРАДЛИВЦИ
47
0
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 4 години
Много внимателно с НАРКОМАНИТЕ НА ВЛАСТ В БРЮКСЕЛ предупреждава ЕВРОПА>>Сега НАРкОМАНИТЕ НА ВЛАСТ В БРЮКСЕЛ внушават поредно ограбване на десетки хиляди милиони евра за ненужни тежко вредни и недопустими обекти вкл магистрали и дигитализация/очаквано остро увреждане на климата с дигитално холограмна високоточна техника//
46
0
 
1
 
! Отговори
Давайте пари за ДЕЦА преди 4 години
Сега пост комунистическите княжества на Балканите ограбват бедното лишено от работа население зверски."НЯМАМЕ ПАРИ ДА СИ ЗАДОМИМ МОМИТЕ В БЪлгария/София/ в МАКЕДОНИЯ/СКОПИЕ/ и другаде..ЗА първи път от създаването на човешкия род е това чудо невиждано."НЯМАМЕ ВЪЗМоЖНОСТ ДА родим и отгледаме деца заради НАГЛО КОРУМПИРАНИ НА ВЛАСТ.подават милиони живеещи на Балканите пратени да се родят като бъдещи човешки майки..
45
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 4 години
Навремето БЪлгария е създадена като държава защото не взема данъци от бедния отруден народ.Проекта е на Архангел ГАвраил с подкрепата на Богинята Афродита.Целта е блокиране на поредна исключително тежка blаck dead invasion /предната проведена по времето на Юстиниан и ликвидирала сто милиона човека.ИСлючително трудолюбивите славянски племена са разселени на Балканите . Попаднали под власта на корумпирани във Византия се съюзяват с силно въоръжените Българи на Аспарух и Котраг
44
0
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Гърците си взеха Македония, Сърбия завзема северозападна България.П.П.А пУжарникаря окончателно съсипва България.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой в Европа пет пари не дава за мнението на Борисов. Той е само една екзотична гарнитура. Който чете германската преса, знае как го осмиват.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Африка Боце и Африка! И тя е наблизо!
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДИН МЕСЕЦ ДА ИЗКАРА БАЦ В ИЗОЛАТОР С 500 ЛВ.АКО ИЗДЪРЖИ-АФЕРИМ.
40
1
 
16
 
! Отговори
воевода преди 4 години
Ще се обеденим - България, Сърбия, Босна, македония и Албания.И ще нападнем китай и индия.Ама са бая хора и дека ке ги гробиме не знам.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40Хитлер и той тъй прилапваше държавите по една по една.
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До34. И на коча се клатят но не падат. ЕС няма как да падне. А напротив наред е С. Македония, Сърбия, Украйна, Грузия, Истамбул.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко иска балканите да се обединят като Македония стане българска а останалите да са водени от България. Тази теория е пробвана 5 пъти досега за последните 130 години и неуспешно.
36
10
 
2
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Въпреки огромното старание на режима на диктатора Путин, огромните средства на фона на мизерстващия народ на РФ за хибридна война /в т.ч. и копейките за троловете в този форум/ ЕС ще пребъде ! Ще пребъде, защото е съюз на свободни хора, а не упоени от самагон и зомбирани от пропаганда индивиди. Поняли ?!?
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33. Балканите нищо немогат. И условия не могат. Единственото условие е мир на Балканите. Това се иска и от Б Борисов.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕТ ДРЪЖАВЕ ЩЕ СЕ ОБЕДИНАТ ДЕМЕК ЮГОСЛАВИЯ + БЪЛГАРИЯ И КЕ ПОСТАВЯТ УСЛОВИЯ НА АМЕРИКАНЦИ, РУСНАЦИ, КИТАЙЦИ И НА ВСИЧКИ. И ВСИЧКИ КЕ ГИ СЛУШАТ И КЕ ИМ СЕ ПОДЧИНЯВАТ.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов просто е един експеримент!Всички там стоят и гледат сеира как потъва държавата му!Един ден ще го пише в учебниците като урок и пример за некадърност как се съсипва държава!
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС се клати и с 27 държави и Англия напуска, Унгария и Полша са в изключване, Гърция фалира, камо ли ако набъбне на 33-35 членове.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирам, балканите ще се обединят и ще поставят условия на суперсилите на света. Много интересна теория, я пак.....
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТАКИВА ПАЗАРЛЪЦИ СЪС СИЛНИТЕ НЕ ВЪРВЯТ.