Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"

Това било грешка, противоречи на Преспанското споразумение
11 юли 2019 10:40, Елка Василева
141
Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"
Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е казал, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик" и "северномакедонски президент", пише в. "Слободен печат".

Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение.

Пендаровски благодари на България за европодкрепата

"Ще реагираме и ще изпратим нота, за да може да се поправят грешките. Понякога дори и у нас се правят грешки. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония", каза Заев.

Вестникът цитира изказването на Бойко Борисов в Сараево за българските медии: "Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който каза нещата по правилен начин. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов, както винаги, е прав.
89
0
 
9
 
! Отговори
Домусчиев преди 4 години
Къде е скандала тук
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89 30 млрд евро за западните балкани и още ревът за дребни работи като имена. Важното е сеир да има и да се използва съюза докат дойде 2022 че тогава гьовеча свъшва. Още малко и вожда си отива в заслужен отпуск
87
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До НаблюдателПРАВИЛНИЯ израз е:-"Президентът на Северна Македония е първия политик,който казва нещата...."Така би защитил и малцинствата там,за които си се загрижил...Но да си чул за друго поведение на слон в стъкларски магазин?
86
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тук Борисов е абсолютно прав, след като страната се казва Северна Македония, то президентът е северномакедонски и политиците са северномакедонски. В Северна Македония не всички се самоопределят като македонци има и хора, които се самоопределят като българи, албанци и т.н. Ако някой нарече техния президент македонски би дискриминирал другите етноси в Северна Македония.
85
0
 
7
 
! Отговори
аа1830 преди 4 години
Зайо, ако не си беше сменил името на държавата сега нямаше да недоволстваш!
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко стана със Западните Балкани??? Ами нормалните взаимоотношения , наречени по балкански- "тюлюгювеч"- т.е. всеки дава акъл на другите, тъй че не го винете бат Боко , нито Зяев ,нито Дачич - не могат да излязат от кожата си на балкански *** ,учили политика от учебника за ко..му..нисти..чеси материализъм
83
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
иначе,ако загърбим пристрастията трябва да отбележим,че макето е прав.Наша Тиква е просто старче!...Да го питам:-Ако не беха преименували "БЮРМ" на "Северна Македония",как щеше да се изрази тоя.."титан на мисълта и словото"?
82
1
 
2
 
! Отговори
basi преди 4 години
и тоя заев е същия ***, що не фанете да се издавите у Вардаро доброволно бе !
81
1
 
6
 
! Отговори
basi преди 4 години
Баце , досега си мълчеше в чужбина...почна да си отваряш устата, и започнаха дипломатически скандали.абе , седи си дома и си трай, нали си краднете безспир, къФ ти е проблема.И вземи поне научи да казваш "Hello!" "It's nice to meet you! Mоже и Sehr angenhem! на кака Меркел", а не да тичат отвсякъде отрудени женици да ти превеждат.баси и тоя клечи на власт вече 10 години.явно ние самите сме баси и ***.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ ОТРЯЗВАЙ МУ КВИТАНЦИЯТА НА ТОЯ НАХАЛНИК БЕ!
79
11
 
3
 
! Отговори
Македонац преди 4 години
Заев не е македонац он е бугарин ако беше встински македонац фамилията мореше да буде Заевски да заврашува на "СКИ' а щом заврашува на "ЕВ иОВ" значи е бугарин .Вистинската МКЕДОНИЯ МОРЕ ДА СЕ ЗОВЕ ВЕЛИКА а не северна .И вие бугарите и грците море да ни вратите земята дето ни я окрадохте.
78
1
 
10
 
! Отговори
бай х преди 4 години
ако във северна Корея живеят севернокорейци значи във северна Македония живеят северномакедонци
77
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До МНЕНИЕНещо като Ким Мак Зай ли?Те са по навити вместо Северна Македония, да са Южносръбска бановина Мякедония!
76
0
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Трябва да има още едно име за това недоразумение - Западна Македония . Иначе Заев се коси защото гърците се подиграха с него - името звучи като северна Корея и севернокорейския ръководител Ким - ама Ким не се сърди .
75
0
 
17
 
! Отговори
БГ-ринчо преди 4 години
Тоя плужek, Заев, да се определи какъв п0луи.т е накрая.Ама тия nekaдърници всички ги мразят, гърци, българи, косовари, шиптъри, сърби, черрногорци, хървати, защо ли ?Нямат подкрепата на Путин, Меркел или Макрон.Остават им Американските CBиРки само.
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент на Северна Македония и политик на Северна Македония не е все едно като политик на Македония. Северна Македония съществува, докато държава Македония вече няма.
73
1
 
15
 
! Отговори
Двоен аршин преди 4 години
Заю Баев е в грешка. Боки по изключение не е. "Северномакедонски" е прилагателно, означаващо страната, а не народа й. Т.е. дори и да са се разбрали да наричат бюрманците "македонци", щом страната е Северна Македония, прилагателното от нея е "северномакедонски". ОБАЧЕ: забележете разликата във ситуацията. Оня ден в скандала с Дачич, Тиквю беше в грешка, но се репчеше на сърбите. Сега е прав, но дали ще се изрепчи на МакДоналдсите? Няма, защото те са "наши", т.е. на Запада, а сърбите са проруски.
72
0
 
11
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
хмм интересно-тази територия като други е мултиетническа-българи, *** турци арменци и т.н. и пускаш заповед да си сменят паспортите и в графа етнос всички си остават същия етнос само на българите сменят с македонец , що така бре, всички си запазват етноса само заличават българският, открит геноцид нали. Също, после дори и да се премести в силистра продължава да се води македонец щото някой го накарал със заповед така да се пише, само щото се родил или живял в този район по това време. ми историците да ни посочат подписалите тая заповед, поне да ги знаеме и да се анулира със задна дата като
71
2
 
9
 
! Отговори
tsccccc преди 4 години
обиколих целия свят как се казва но икога не съм ходил и нямам намерение на екскурзия или почивка в западна България, така наречената Северна македония(пада се Северна ,както и ние за гърция, а за нас е западна), защото там има една безумна омраза към българите, още на границата, ако е друг етнос от БГ го приемат , но българин - не, дори не крият колко ни мразят.