Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"

Това било грешка, противоречи на Преспанското споразумение
11 юли 2019 10:40, Елка Василева
141
Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"
Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е казал, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик" и "северномакедонски президент", пише в. "Слободен печат".

Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение.

Пендаровски благодари на България за европодкрепата

"Ще реагираме и ще изпратим нота, за да може да се поправят грешките. Понякога дори и у нас се правят грешки. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония", каза Заев.

Вестникът цитира изказването на Бойко Борисов в Сараево за българските медии: "Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който каза нещата по правилен начин. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония."
 


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
15
 
! Отговори
Двоен аршин преди 11 месеца
Заю Баев е в грешка. Боки по изключение не е. "Северномакедонски" е прилагателно, означаващо страната, а не народа й. Т.е. дори и да са се разбрали да наричат бюрманците "македонци", щом страната е Северна Македония, прилагателното от нея е "северномакедонски". ОБАЧЕ: забележете разликата във ситуацията. Оня ден в скандала с Дачич, Тиквю беше в грешка, но се репчеше на сърбите. Сега е прав, но дали ще се изрепчи на МакДоналдсите? Няма, защото те са "наши", т.е. на Запада, а сърбите са проруски.
77
0
 
11
 
! Отговори
xmmm преди 11 месеца
хмм интересно-тази територия като други е мултиетническа-българи, *** турци арменци и т.н. и пускаш заповед да си сменят паспортите и в графа етнос всички си остават същия етнос само на българите сменят с македонец , що така бре, всички си запазват етноса само заличават българският, открит геноцид нали. Също, после дори и да се премести в силистра продължава да се води македонец щото някой го накарал със заповед така да се пише, само щото се родил или живял в този район по това време. ми историците да ни посочат подписалите тая заповед, поне да ги знаеме и да се анулира със задна дата като
76
2
 
9
 
! Отговори
tsccccc преди 11 месеца
обиколих целия свят как се казва но икога не съм ходил и нямам намерение на екскурзия или почивка в западна България, така наречената Северна македония(пада се Северна ,както и ние за гърция, а за нас е западна), защото там има една безумна омраза към българите, още на границата, ако е друг етнос от БГ го приемат , но българин - не, дори не крият колко ни мразят.
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
макетата ни въртят на бавен огън като знаят статуса на нашите политици а и за никого не е таина че навеждането им е начин да съществуват и да си въртят техните далавери ние сме си виновни овчедушие е навсякъде даже се съмнавам че левски и ботев са българи
74
1
 
13
 
! Отговори
axa преди 11 месеца
ами президент е на държавата Северна македония, тоя озъби ли се вече на нашия мижитурка.
73
0
 
7
 
! Отговори
wfffff преди 11 месеца
Борисов да не изопачава историята,Крайно време е да се пращат в затвора за изкривяване на историята и геребрастите там в НС да гласуват такъв закон ако обичат.Длъжен е каже за освобождение от кого се е борил, и никога не се е борил за автономия която да е отделно от БГ държавата.Да обяснят защо се включиха като автономия към сърби а не към БГ. Да се отделят сепаратисти от борци за освобождение от турско.
72
0
 
3
 
! Отговори
pitam преди 11 месеца
2.За автономия също не се обяснява - търси се някаква форма за излизане от турската империя така както княжество България , Румелия и по-нататък обединение и независомст, но всичко е като част от борбата за обединение на Българския народ и територии, никога като самостоятелна държава, тъй като това е просто сепаратизъм и заграбване на земите ни.
71
0
 
12
 
! Отговори
pitam преди 11 месеца
и защо никога не казвате борят се за свобода от какво бе??? И оставяте нарочно да мислят че е от България. Няма такова нещо. 1.След руско-турската война тази област на БГ остава под турско и всички родолюбиви българи се включват в освобождението на тези бг територии именно от турско робство. 2.За автономия също не се обяснява - търси се някаква форма за излизане от турската империя така както княжество България , Румелия и по-нататък обединение и независомст, но всичко е като част от борбата за обединение на Българския народ и територии, никога като самостоятелна държава, тъй като това е прос
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че тоя си е северномакедонски. Какво лошо е казал гладкомозъчния крадец в този случай?
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тиквата е елементарен *** и нищо повече !
68
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
До изглеждакъм300кг

нарича се "микроцефалия"..

на другия полюс е Дончевата МАКРОцефеалия.

..изобщо,съде "интелектуалци" са налетяли на "гроп"..
67
0
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 11 месеца
Ало,Зоран Змиев-нас какво ни брига преспанското споразумение,а..Скоппски скопец!Най-добре звучи скопско марсианец.Марсианци-единствени по брега на Вардарот!Трябва да се денонсира договорът ни с Македония,такава държава няма.Да видим как вашингтонските *** ще ги бутат в НАТО,щото влезат ли,какви ли мърсотии ще ги карат краварите да правят срещу България-бедна ни е фантазията.Ще искат и в Пирин планина да са македонци а после..
66
1
 
8
 
! Отговори
void преди 11 месеца
Че правилно го е казал Бойко - та нали ако беше казал че онзи е македонец, сега Гърците щяха да пишат протестна нота... Не можеш им угоди на тези северномакедонци...
65
2
 
4
 
! Отговори
изглеждакъм300кг преди 11 месеца
Интересно колко кг е ББ на тая снимка изглежда главата му изглежда много малко спрямо тялото.
64
0
 
3
 
! Отговори
Ми преди 11 месеца
Бате Бойко ще сгъне като пърленка тоя смеш.
63
0
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 11 месеца
А а а Заев... Заев, мери си думите Заев!!!
Мера според Мера , Заев!
Даже и песента вече не е само македонско девойче Заееев.
62
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 11 месеца
ех че сме тънкообидни на тез балкани бре
перковци,комплексарковци...его..само политици няма
като не могат да правят политика поне с друго умеят да гарнират пространството
61
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
До Той

че той само това прави!...Обаче като видя суратя му "а ла Шрек",просто ми идва да завия..

..с голяма мъка го коментирам от време на време,защото да му обръща внимание човек е падение,но като го калесаха за "фактор" в Територията,просто няма как да го игнорираш..
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как да се самоопределят за българи като от баби и дедовци са сърбомани ЗОРАН,кой българин се казва ЗОРАН??Айде стига вече лигавене с тия поми..ри,НЕ СА БЪЛГАРИ И ТОЧКА.ТЕ СА ТИТОВИ И КОМИНТЕРНОВСКИ .......Обидно ми е да ги наричате българи.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заев е нагъл неграмотен селя.дур и лъже безобрзно.Точно преспанският договор ПРЕМАХВА определението македонско за ВСИЧКО произведено в Северна Македония и за държавните институции.Категорично Борисов е употребил ПРАВИЛНИЯ ИЗРАЗ-СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ.Има две Кореи и когато се каже корейски министър се уточнява дали е СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ИЛИ НЕ, например!ИМА ТРИ МАКЕДОНИИ И ТРИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЗА МАКЕДОНЦИ,БЪЛГАРИ,ГЪРЦИ КАТО РЕГИОНАЛНО ИМЕ И ЗАЕВЦИ бивши титостанци.Титостанците да не лаят че Ципураки го нема