Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"

Това било грешка, противоречи на Преспанското споразумение
11 юли 2019 10:40, Елка Василева
141
Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"
Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е казал, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик" и "северномакедонски президент", пише в. "Слободен печат".

Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение.

Пендаровски благодари на България за европодкрепата

"Ще реагираме и ще изпратим нота, за да може да се поправят грешките. Понякога дори и у нас се правят грешки. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония", каза Заев.

Вестникът цитира изказването на Бойко Борисов в Сараево за българските медии: "Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който каза нещата по правилен начин. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
макетата ни въртят на бавен огън като знаят статуса на нашите политици а и за никого не е таина че навеждането им е начин да съществуват и да си въртят техните далавери ние сме си виновни овчедушие е навсякъде даже се съмнавам че левски и ботев са българи
69
1
 
13
 
! Отговори
axa преди 4 години
ами президент е на държавата Северна македония, тоя озъби ли се вече на нашия мижитурка.
68
0
 
7
 
! Отговори
wfffff преди 4 години
Борисов да не изопачава историята,Крайно време е да се пращат в затвора за изкривяване на историята и геребрастите там в НС да гласуват такъв закон ако обичат.Длъжен е каже за освобождение от кого се е борил, и никога не се е борил за автономия която да е отделно от БГ държавата.Да обяснят защо се включиха като автономия към сърби а не към БГ. Да се отделят сепаратисти от борци за освобождение от турско.
67
0
 
3
 
! Отговори
pitam преди 4 години
2.За автономия също не се обяснява - търси се някаква форма за излизане от турската империя така както княжество България , Румелия и по-нататък обединение и независомст, но всичко е като част от борбата за обединение на Българския народ и територии, никога като самостоятелна държава, тъй като това е просто сепаратизъм и заграбване на земите ни.
66
0
 
12
 
! Отговори
pitam преди 4 години
и защо никога не казвате борят се за свобода от какво бе??? И оставяте нарочно да мислят че е от България. Няма такова нещо. 1.След руско-турската война тази област на БГ остава под турско и всички родолюбиви българи се включват в освобождението на тези бг територии именно от турско робство. 2.За автономия също не се обяснява - търси се някаква форма за излизане от турската империя така както княжество България , Румелия и по-нататък обединение и независомст, но всичко е като част от борбата за обединение на Българския народ и територии, никога като самостоятелна държава, тъй като това е прос
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че тоя си е северномакедонски. Какво лошо е казал гладкомозъчния крадец в този случай?
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е елементарен *** и нищо повече !
63
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До изглеждакъм300кгнарича се "микроцефалия"..на другия полюс е Дончевата МАКРОцефеалия...изобщо,съде "интелектуалци" са налетяли на "гроп"..
62
0
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Ало,Зоран Змиев-нас какво ни брига преспанското споразумение,а..Скоппски скопец!Най-добре звучи скопско марсианец.Марсианци-единствени по брега на Вардарот!Трябва да се денонсира договорът ни с Македония,такава държава няма.Да видим как вашингтонските *** ще ги бутат в НАТО,щото влезат ли,какви ли мърсотии ще ги карат краварите да правят срещу България-бедна ни е фантазията.Ще искат и в Пирин планина да са македонци а после..
61
1
 
8
 
! Отговори
void преди 4 години
Че правилно го е казал Бойко - та нали ако беше казал че онзи е македонец, сега Гърците щяха да пишат протестна нота... Не можеш им угоди на тези северномакедонци...
60
2
 
4
 
! Отговори
изглеждакъм300кг преди 4 години
Интересно колко кг е ББ на тая снимка изглежда главата му изглежда много малко спрямо тялото.
59
0
 
3
 
! Отговори
Ми преди 4 години
Бате Бойко ще сгъне като пърленка тоя смеш.
58
0
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
А а а Заев... Заев, мери си думите Заев!!!Мера според Мера , Заев!Даже и песента вече не е само македонско девойче Заееев.
57
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ех че сме тънкообидни на тез балкани бреперковци,комплексарковци...его..само политици нямакато не могат да правят политика поне с друго умеят да гарнират пространството
56
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тойче той само това прави!...Обаче като видя суратя му "а ла Шрек",просто ми идва да завия....с голяма мъка го коментирам от време на време,защото да му обръща внимание човек е падение,но като го калесаха за "фактор" в Територията,просто няма как да го игнорираш..
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се самоопределят за българи като от баби и дедовци са сърбомани ЗОРАН,кой българин се казва ЗОРАН??Айде стига вече лигавене с тия поми..ри,НЕ СА БЪЛГАРИ И ТОЧКА.ТЕ СА ТИТОВИ И КОМИНТЕРНОВСКИ .......Обидно ми е да ги наричате българи.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заев е нагъл неграмотен селя.дур и лъже безобрзно.Точно преспанският договор ПРЕМАХВА определението македонско за ВСИЧКО произведено в Северна Македония и за държавните институции.Категорично Борисов е употребил ПРАВИЛНИЯ ИЗРАЗ-СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ.Има две Кореи и когато се каже корейски министър се уточнява дали е СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ИЛИ НЕ, например!ИМА ТРИ МАКЕДОНИИ И ТРИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЗА МАКЕДОНЦИ,БЪЛГАРИ,ГЪРЦИ КАТО РЕГИОНАЛНО ИМЕ И ЗАЕВЦИ бивши титостанци.Титостанците да не лаят че Ципураки го нема
53
0
 
16
 
! Отговори
@ преди 4 години
Заев,Заев Заев....вие сте с половин мозък *** и живеете в психодиспансер.
52
1
 
18
 
! Отговори
един преди 4 години
И тези *** и *** искат бъдат членове на ЕС с НАШЕ одобрение и съгласие?!?Населението на тази измислена от Коминтерна територия с промити мозъци и почти пълна липса на мисъл и мозъчна дейност НЕ БИВА да бъде допускано до ЕС. И без друго си имаме и сега проблеми с двете Европи на две скорости, а ако тогава добавим и СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИТЕ, косоварите и така нататък дребнави и малоценностни измишленяци наистина ще стигнем до момента на вътрешните раздори и проблеми от всякакъв вид в ЕС.НЕ, НЕ и още веднъж НЕ.Политическата партия в България която би покрепила подобно решение или Минист
51
1
 
37
 
! Отговори
56 преди 4 години
Как да определим с една дума "самозабравил се българин" ? Отговор: македонец.