Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"

Това било грешка, противоречи на Преспанското споразумение
11 юли 2019 10:40, Елка Василева
141
Заев ядосан на Борисов заради "северномакедонски политик"
Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е казал, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик" и "северномакедонски президент", пише в. "Слободен печат".

Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение.

Пендаровски благодари на България за европодкрепата

"Ще реагираме и ще изпратим нота, за да може да се поправят грешките. Понякога дори и у нас се правят грешки. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония", каза Заев.

Вестникът цитира изказването на Бойко Борисов в Сараево за българските медии: "Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който каза нещата по правилен начин. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
И в Македония всички са македонски граждани,но те признават малцинствата. В България има ли етнически партии..???.Има разбира се..но ние лъжем себе си,че няма. Всеки има право сам да се самоопределя какъв етнос е. Хубаво е да се знае кой,кой е и няма от какво да се срамува или притеснява и особено да се страхува.Асимилация или етническо прочистване е анахронизъм....
109
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен100мисля че се мотивирах в "94" май беше..Работата е там,че тая работа с така наречената "сев.македония","бивша бюрм" е МНОГО ШАНТАВА!!!Както виждате,в Скопие са завихрени от всякакви мераци,понякога взаимно противоречащи си.Разбира се,там налитат и ЧУЖДИ НЕЧИСТОПЛЪТНИ интереси.За това,ако Тиквата беше поне малко политик,а не 100 процентов ***,щеше много да внимава с изразите...ТОВА ми е забележката..
108
0
 
1
 
! Отговори
До ФАКТ преди 4 години
На нашите жени от Сопот им викаме сопутки. На македонките как да викаме???
107
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 4 години
то па бива, бива стойки , ама това на нищо не прилича ... МНого пък сте чувствителни ...
106
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 4 години
На нашите от Стара Загора им викаме старозагорци.
105
1
 
4
 
! Отговори
Я, па я преди 4 години
А за по прозорливите е ясно. Тоя се обиди точно когато сърбите бяха наритани здраво от ББ. И се сети, че е обиден 5 дена по късно. Извода е ясен, сръбската агентура все още дърпа конците в Скопие. Той Дачич си го каза в прав текст и след 2 дена от Скопие се обидиха. А, *** явно има някакви опити за откъсване, защото при други случаи, Скопие веднага почваше да плюе срещу БГ. А, много пъти и преди Белград да си е отворил устата. А, ако ги нарича "македонци" гърците веднага ще скочат ... няма угодия
104
2
 
2
 
! Отговори
Я, па я преди 4 години
До LoykoНе търси логика където я няма. В СССР имаше една линия на КПСС да се заменя националността със Съветски гражданин. Мнго хора се обиждаха ако би наричат на етнос. Ако СССР беше оцелял примерно 150-200 г. най вероятно щеше да се роди нов народ Съветници, може би. Но добре, че се разпадна. Сега пак се мъчат да го възстановяват ...
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нота има и от Румъния към Борисов :Спрете да оправдавате некадърността си с Румъния ! Май и за всички стана ясно некадърността на българското правителство и докато нашите хора се страхуват и са се свили като пашкули ,хората наоколо в прав текст си го казват !
102
7
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Нормално е да реагира Заев..Крайно време е да се научим кога може да се целува...и как да се обръщаме към официалните лица...Тези срещи не са махленски седянки...В Съветския съюз не живееха съветскосъюзници...
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем боли, хем сърби. Хем са много горди и се кълнат, че потомоци на Македонски, хем глада е по-силен от тока и трябва да слушкат.
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез хем си дадоха гъ-за под наем и се съгласиха да са Северна Македония, хем се сърдят, като ги наречеш северномакедонци.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е държавата ти като се казава Северна Македония, как трябва да те наричат хората??? Еми северномакедонец е най-точното! Сега на нашите си българи по Сандански и околията си им викаме македонци, в Гърция пак си има гърци на север дето си им викат македонци. Сега видиш ли в Северна Македония пак трябвало да им викаме македонци. Да се определят един път завинаги да се знае.
98
1
 
3
 
! Отговори
6.00 преди 4 години
Първо, макетите правят нашите грешки - съгласят се на нещо, както ние сме ги признали, предали костите на Делчев и сетне върви, че отричай! Което означава, че са си българи! Второ - нашият в тази област, както посочва коментар е като слон в парфюмерия! Много станаха изцепките и май не страда от липса на дипломатически усет, познания и такт! А навън не се кикотят като нас на всичките му дивотии!
97
0
 
12
 
! Отговори
ДОРЧО преди 4 години
Ако така ги нарекат в Гърция,ще просълзят от радост,но нали е от България,значи е лошо.Жалка,чак тъжна картинка.
96
0
 
8
 
! Отговори
ДОРЧО преди 4 години
Тия умници ,ако изпращат ноти на всеки ,който ги нарича така,трябва да отворят канцелария,която да се занимава само с това.Чакаме нотата ,за да разберем пак,как трябва да ги наричаме този път и до кога?
95
1
 
16
 
! Отговори
Дарина преди 4 години
Не, че искам да защитавам Цар Тиквий, но реално, ако си гражданин на "държавата" Северна Македония, има голям шанс хората да те наричат Северомакедонец! Ха! Тези край Вардарот са аПЦолjутни лунатици! По-настрана му е майката!
94
1
 
9
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
"Премиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов..."--------------------------------------------Хахаха, палето-пoмиярчe на Бойко, дето го гали, храни и потупва по рамото, взе, че се обърна, заръмжа и захапа ръката, която го храни! Бойко е хитрец от селски тип и би следвало да знае, че от пациентите на Психодиспансера ФИРОМ нищо нормално не би могло да се очаква, но въпреки всичко, за да се хареса на "началниците в Брюксел" се направи на посмешище със Заев! Цирк!
93
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 4 години
Хайде самоопределете се вече, че да е ясно как да се обръщаме към вас. Но ако все пак държавата ви е Северна Македония, как да ви наричаме? Ако сте сменили имео за да ви наричат македонци под масата е странно.
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоАма глупости! Защо омразата ти към ББ те кара да се държиш като гл...к бе? С какво е прав "макето" а кажи ми? Ама честно, без да намесваш другото? А и тука някакви дрънкотят безконтролно - ББ си отварял устата създавал политически скандали. То това вашето е голяма ***... ня, може ли такова нещо. В случая не мисля че ББ е сгрешил мисля че се е изразил правилно. Но явно Зайко Байко едни си ги е мислил пък други станаха. Проблемът не е на ББ, а негов.
91
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Заев се оказа голям ***. Не стига че на нас дължи признаването на мижавата си държавка ами сега ще предявява и някакви немислими претенции. Съгласиха се на името Северна Македония. Той какво си е мислел че това е само формалност? Нищо подобно . Всеки живеещ в тази държава вече е северномакедонец. Политиците им не правят изключение - и те са северномакедонски. Това е положението. ББ е абсолютно прав - писна ми от сърби, от северномакедонци и тям подобни. Ужасни са.