Оставка на румънски министър заради убийството на момиче

Николае Мога остана на поста само шест дни
Обновена: 30 юли 2019 15:14 | 30 юли 2019 15:14, Елка Василева
26
Оставка на румънски министър заради убийството на момиче
Снимка: БТА

Румънският вътрешен министър Николае Мога подаде оставка заради отвличането и убийството на 15-годишно момиче в град Каракал, предаде ТАСС.

Мога бе назначен за вътрешен министър само преди шест дни. "В разговор с премиера реших да напусна поста. Оставката ми трябва да се разглежда като ново начало за министерството", каза Мога.

Той идва... Провал на румънската полиция да спаси 15-годишно момиче

В понеделник във връзка със случая бе уволнен началникът на румънската национална полиция Йоан Буда.

Петнайсетгодишното момиче изчезна в сряда, на 24 юли, след като се качило на минаващ автомобил от своето село за Каракал. В четвъртък то се обадило три пъти на телефона за спешна помощ, като казало, че е отвлечено от някакъв мъж. Службата за спешна помощ не успяла веднага да установи откъде идва обаждането и полицията отишла в дома на мъжа едва в петък сутринта, около 19 часа след обаждането на момичето, припомня БТА.

Заподозреният за нейното убийство 66-годишен мъж е задържан, а при обиск в дома му са открити овъглени останки от тяло и вещи, принадлежащи на изчезналото момиче. Той призна, че е убил две тийнейджърки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
милицията убива преди 4 години
А когато в България милиционер през 2012 уби Ива на 5 г от Ловеч никой не подаде оставка. нито министъра ,нито милиционери от Ловеч. Престъп ната милиция уби Ива-тя подаде жалби, че милиционер я преследва, и никоя не я спаси, въпреки,че можеха!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе, може ли такива работи, бе комши?! Дет се вика сме едно семейство! Обади се да те научим как хем да няма оставка, хем 2-3 месеца да захранвате новините, хем на командосите си да направите тренировка и на края да се окаже ,че сте супер!Ние ги правим тия работи, а накрая я "убиецът" се гръме със заглушител (дясната ръка отляво), я вземе ловна двуцевка и си простреля гърба смъртоносно... Отработили сме това, ей! Обадете се друг път бе , комши! Не давайте министъра зян!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това при ГЕРБ няма как да се случич
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали си е прекратил отпуската, като е разбрал за отвличането или е взел трудното решение да си поръча още един джин с тоник?
19
0
 
4
 
! Отговори
До 179 преди 4 години
Не подават, защото искат да са полезни на народа.
18
1
 
9
 
! Отговори
179 преди 4 години
А тия наште никога не искат да подават оставки. Явно си обичат постовете и не искат да изпускат парата.
17
1
 
20
 
! Отговори
Суджукли паша преди 4 години
Не гледайте Румъния, там са в пъти по-зле от нас. Така е казало банкянското слънце.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕдинА личностният катарзис на кого го оставяш? Вярно, няма същата пречистваща сила като "ваканцуването", но все пак...
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нищо, Сега у нас като изберат за ГЛАВЕН ПРОКУРОР в "оспорваната" надпревара с ЕДИН участник, "бухалката на Пеевски" , е ше се оооправим!Но няма страшно, Днес.бг ОГЛУШИТЕЛНО цял ден мълчи за многохилядния протест снощи в София (а може би и в други градове? )
14
3
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАМ ЗАКОНИ ИМА ПЛЮС, ЧЕ СА 2 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС ФИНАНСОВОТУК ИМА САМО БУДА-ЛИ
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години и в България масово се пътуваше на автостоп, но след 1989-та година не знаеш на какъв ще попаднеш и не спираш на стопаджиите.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
затова румънците ще са пред нас и все повече ще изоставаме. при тях няма организирана престъпност, а при нас организираната престъпност е превзела всички институции и висши постове, като се почне от изпълнителна власт, съдебна и законодателна. по-тежко робство от това - здраве му кажи!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България всички, от редника до министъра изказват съболезнования и се кълнат в майките си че не са виновни и са направили всичко възможно за да предотвратят станалото
10
8
 
4
 
! Отговори
Искам равноправие преди 4 години
Кога за убийство на мъж ще се подават оставки? Кога медиите ще обръщат толкова внимание, ако пострадалият е момче тийнейджър?
9
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
В Румъния автостопът е много широко разпространен, направо дублира обществения транспорт. Прието е хората да се качват на нечия кола оттук дотам, като плащат на цената на автобуса. Като цяло страната е небогата, но безопасна и спокойна. Организирана престъпност няма. Това е някакъв самодействащ откачалник.Бог да прости момичето! Ужасно е човек да си отиде по такъв начин.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България мафията оставки не подава, каквото и да стане.
7
0
 
36
 
! Отговори
Един преди 4 години
Аматьорска грешка на министъра. Начи при възникване на такъв сериозен проблем се пуска отпуска. След това се взема тежко, но много добре обмислено решение, да не се прекратява отпуската. Все пак човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората имат ЧЕСТ, МОТАЛ и ДОСТОЙНСТВО,затова имат и ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!Не като в България на Шиши , Пожарникаря с черния Джип и овчето стадо, дето го боготвори..
5
3
 
20
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Тука 10 човека ще излязат да обяснят как трябва да се направи работна група, ограда около мъжа със евро средства. След това ще излезе тиквата от някой визита или обикалящ магистрала и ще каже, че това е провокация срещу правителството. После *** ще обяснят как това по комунизма не се е случвало а една 2 патреотични организации ще обяват, че пра бабата на убиеца е ****а. 3 зелени организации ще кажат, че това е защото има решение за Пирин и, че белите пауни са на изчезване...
4
3
 
13
 
! Отговори
а как е у нас преди 4 години
Както всичко друго-много ЗЛЕ!В България последните два месеца бяха ужасни за журналистите. Ситуацията се влошава още повече. Страната ви е сама, назад в класацията. Дори Черна Гора е пред нея, а казват, че това е причината да не може да се присъедини към ЕС сега. В Черна Гора нищо не върви на добре, нищо не върви на добре и в България.Това каза пред БНР Полин Адес-Мевел, ръководител на отдел Европейски съюз и Балкани в Репортери без граници.