Зоран Заев не мисли за оставка, нито за предсрочен вот

Македонският премиер се извини на ЛГБТИ за свои думи
14 авг 2019 13:55, Елка Василева
9
Зоран Заев не мисли за оставка, нито за предсрочен вот
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че не обмисля да подаде оставка или да свика предсрочни парламентарни избори както поиска опозицията след аферата "Рекет", предадоха македонските медии.

"Не възнамерявам да мисля нито за оставка, нито за предсрочни парламентарни избори, защото начело на това правителство стои човек, който е съобщил за случая "Рекет", заяви снощи Заев, цитиран от сайта Плусинфо.

Той добави, че в Северна Македония ще има редовни парламентарни избори.

Преди две седмици прокурорката Вилма Русковска потвърди, че премиерът Заев е съобщил за обвинените по случая "Рекет" за изнудване на бизнесмена Йордан Камчев в замяна за освобождаването му от арест.

След публикуването на разговорите във връзка с "Рекет" в италианския вестник "Ла Верита", в които се чува и гласът на ръководителката на специалната прокуратура Катица Янева, от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ заявиха, че правителството на Заев е нарушило правната система в Северна Македония и е време за избори и смяна на властта, пише БТА.

Журналистът от "Ла Верита" Ларис Гайсер, който публикува разговорите по случая "Рекет", вчера също заяви по радио Каподистри, че политическата кариера на Зоран Заев, който според него е замесен в аферата, е приключила и международната общност е загубила доверието си в него.

Междувременно Зоран Заев се извини на ЛГБТИ общността след изявлението му снощи, че "няма да позволи няколко престъпници, един суетен журналист и педераст да свалят правителството". Заев каза това снощи, коментирайки разтърсващата страната афера "Рекет".

По-късно премиерът написа в Тwitter, че ЛГБТИ общността има неговото голямо уважение. "Използвах думата педераст, за да опиша характерна особеност, а не да означа сексуално определение. Извинявам се на ЛГВТИ хората. Ще се боря за техните права, както и досега", написа Заев.

В първото си обръщение към медиите след разкриването на аферата "Рекет" Заев каза снощи, че спекулациите стигат дотам някой да се опитва да намеси и него и напомни, че е дошъл на власт благодарение на гласа на народа, борейки се за свобода, демокрация, правова държава и нормална страна, съобщават местните медии.

"Аз съм борец и ще продължа да се боря за това докрай", заяви премиерът.

Той добави, че всеки, за когото се установи, че е замесен в аферата, че е нарушил закона, трябва да отговаря.

Аферата "Рекет", отнасяща се за изнудване на заподозрени от Специалната прокуратура, с което се свързва и името на специалния прокурор Катица Янева, се разследва от прокуратурата. Съдът в Скопие реши вчера да остави в ареста за още 30 дни заподозрените в случая Боян Йовановски и Зоран Милески.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прпдукт на Сорос, беше Груевски, преди да му врътне кранчето. Заев е продукт на Станишев и ПЕС. Самият Сорос е комплексиран социалист. Това е, защото когато дядо ми лягаше по релсите за да спасява българските евреи, Малкото Соросче го използуваха за стъв при лова в Унгария. Пускали го да звъни на някоя врата, дето се предполагало, че са евреи и да каже добър ден на ирдиш. В Скопие пък подскачаха от нетърпение, да депортират евреите, че да гушнат имотите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Заев е продукт на Сорос.Те нямат съвест и никакви родолюбие.Така,че е ясно да не мисли за оставка.Тези индивиди са последните,които ще се съобразят с волята на народа!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В същност Заев описва античната македонска история и славянския език, който са измислили и са говорили древните македони. ***-ас, в същността си е гръцка транскрипция на Аз-Педрика - основателят на македонската династия, известна още, като "педарите".
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крясъците срещу България от привържениците на ДПМН достигнаха до кречендо. Така наречената патриотично-комунистическа диаспора в Канада и особено в Австралия, организира срещи с чужди посланници, където разяснява, как българските фашистки окупатори изтрепали античко-македонските евреи. Директно се искат репарации за "окупацията 1941-44" и връщането на Пиринско. Българите по македонските форуми си банират директно, без никакви обяснения. Ние благо си мълчим и спорим за Гоце Делчев!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон КиЗай и вятърните мелници. След Миколаш Груши, пораншен Груевски, пораншен Груюс и някогашен Груев, там вече нищо не може да се направи. И Заев, пораншен Зайевич, не може. След свалянето му, тази безмислица се разпада. Водим неправилна политика, като се мешаме там. Накрая ще ни обвинят за виновници на всичко. Средното IQ, там излезна 33!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя скоро ще е водещ на джендараския парад у Скопие, колко ниш трябва да си да се извиняваш на тези
2
0
 
8
 
! Отговори
КЛ преди 4 години
"Зоран Заев не мисли за оставка, нито за предсрочен вот". Разбира се. Все пак "северно-македонците" са си чисти българи. :)
1
0
 
10
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Българска работа, ама Северно Македоска хахах Тия даже и тея далавери крадът от нас