Сагата в Самотраки: Напрежение при извозването на туристи

Наложило се властите да се намесят, за да решат проблема
15 авг 2019 08:50, Петя Славова
24
Сагата в Самотраки: Напрежение при извозването на туристи
Снимка: архив, Reuters

Сагата на туристите, останали на гръцкия остров Самотраки продължават. И през тази нощ е продължило извозването на туристи, между които е имало и много българи. От дни те не могат да напуснат острова, тъй като заради бурния вятър фериботът е спрян.

Още по темата

Първите туристи бяха извозени едва вчера. Фериботът, който беше пренасочен за закъсалите хора, пристигна малко преди 6 часа на пристанището в Александруполис. По време на качванато на плавателното средство е имало доста напрежение кои туристи първи ще се качат на ферибота, съобщава БНТ.

Туристите, които не са могли да се качат за първия курс, са блокирали кораба на пристанището в Самотраки и се наложило властите да се справят с проблема.

Проблемът с извозването на туристите от Самотраки е възникнал преди да се развали времето, тъй като фериботът, извършващ тази услуга се развалил. Заради това няколко дни на острова имаше колона от автомобили, чакащи да се приберат. Много от намиращите се там са били семейства с малки деца, на които също им се наложило да спят на улицата или в автомобилите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Д Р А М А!!!! Му-ха-ха.!.
20
3
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво правят семейства с малки деца там?Апропо, новината е фалшива, защото българинът е беден и не ходи на почивка.
19
0
 
9
 
! Отговори
карък голям преди 4 години
Като минат границата пък... запушена магистрала! Трябва да се обикаля и няма да имат бензин (вероятно), така че се надяваме да реват отново пред медиите, а ние да следим този тооо.лкова велик и мъченически подвиг. Дано да има хепи-енд таз история, че да ни разкажат и за обслужването на о Самотраки!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накратко в Самотраки, мaмaтa си тpaка!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой е длъжен да им плаща почивката на тия Ганчовци.Ми да са си взели пари.Кой ходи в чужбина без пари?
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяхте ходили на нашето черноморие нямаше да ви се налага да кибичите по фериботи. Че и парите им свършили немат за храна мале мале ..... Бай ганъо на море !!!!!!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите стават за смях, където и да отидат в цивилизования свят.Затова най-добре да си стоят в блатото и там да крякат.
14
0
 
8
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Типично. Сигурно е било безплатно и наще да се изпосбили, нали е далавера хахах
13
1
 
12
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Искат помощ от консул да им дадял пари за храна и хотел, че били свършили парите. Драги Самотракаджии, на почивка в чужбина не се ходи с 200 лв. В джоба, туби нафта, багажници с евтин салам и бира. Станахте за смях, когато се ходи извън бг човек трябва да има едно 1000 евра заделени резерв. Всичко се случва
12
2
 
19
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Наще ореваха света там от 4 дена. Свършили парите нямали какво да ядат. Чак ме е смях. Като нямаш пари за почивка и за екстренни разходи, като забавяне от няколко дни, ми стой си в панелния коптор в Младост и не се прави на евро пътешественик. Като ги приберат ще има да се пъчат пред родата как са ходили на остров, видиш ли средна класа сме
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тогава излиза,че е нарочно.Така ще гиизцедът нормално .Там са в пика и резето хлопва.Едва ли нямат фериботи.Външно да бяха изпратили "дръзки".
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига рев,това ако беше станало в БГ щяха да стоят един месец на острова,защото нямаше има от къде да наемат нов ферибот,и ако имаше щеше да искат големи кинти.
9
7
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Това ако беше станало в България, червените поммияри щяхте да оревете навсякъде, ама понеже е в Гърция и спокйно, няма драма. Айде като стане авария тука в БГ и стоят хора някъде заклещени очаквам от вас да кажете че няма драма, всичко е наред.
8
12
 
14
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Отишле са наще щот е ефтино и шезлонгите нали с а без пари. Набухали с багажниците с домати, русенско, сланина и тенжери да пържат там. Даже и хляба са си купили, няма да се набутват я. Нека стоят там скъсаняците
7
6
 
5
 
! Отговори
Мазен маляк преди 4 години
Българинът е лесно л турист.Беден. Малко плаща.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат и последните си пари да оставят на Острова.
5
8
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Къде е великият гръцки флот, да помогне на хората?
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,те тука гърците се изложиха много ! "лошо" !!! време ,развален ферибот .Па да бяха пратили някой военен ферибот .Мигрантите преплуват с надуваеми лодки......
3
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам какви изтърсаци ходят на Самотраки, спят по горите.. нормално е подобно поведение..
2
3
 
27
 
! Отговори
1 преди 4 години
Който е стигнал до там има пари. Да си плати хотел за още няколко дни и да спре да мрънка.