За все повече македонци България е неприятелска страна

Гърция оглави класация, на второ място обаче сме ние
89
За все повече македонци България е неприятелска страна
Снимка: Евротинк

В Северна Македония е регистриран скок на гражданите, който смятат, че България е неприятелска страна, сочи наскоро направено проучване, предаде БТА като цитира МИА.

Още по темата


За разлика от 2018 г. негативните възприятия към България са се увеличили до 23,1 процента от само 0,5 процента миналата година, сочи проучването.

Попитани коя страна е най-малко приятелски настроена към Северна Македония, 24,7% са заявили, че това е Гърция, 23,1% - България, 17,4 на сто - Албания, следват Косово (4,4%), САЩ (3,5%), Русия (3,5%), Сърбия (2,5%) и ЕС (1,3%).

САЩ са големият приятел на страната според 10,4 на сто от анкетираните, следвани от Германия (10,4%) , Турция (7,7%), ЕС (4,7%), България (3,4%), Албания (3,2%), Гърция (2,5%) и НАТО (1,7%).

Анкетата на Центъра за европейски стратегии „Евротинк“, представена във вторник, включва въпроси във връзка с европейската интеграция на Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: македонияеспроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази анкета е пълен булшит.Само като се види,че преди година с отрицателно отношение към България са били 0,5% и повече не ти трябва да четеш.Ясно е че е напасвана,за да се покаже,че трябва да ги подкрепяме в кражбите,та белким си сменят отношението. Абсолютно елементарни внушения от северно македонските "стратези".Ако човек поне малко се е интерсувал по темата,въобще няма да повярва на нищо от написаното.
54
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой може ли да ми обясни защо не ги оставим тия най-накрая да си ядат компирите? Ние загубихме беломорска Тракия заради тях. Те ни мразят. Еми да ги гледат работата.
53
4
 
15
 
! Отговори
лесно и просто преди 4 години
Ами добре, НЯМА да ги подкрепим за Е.С и да влизат у нас само с визи. НЯМА да им признаваме средното образование да не следват висше в СУ да вземат местата на българските студенти.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Като не щеш мира - секира!"
51
7
 
28
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
До Анонимен 47Македонският език си е чист български селски диалект с немалко влияние от сръбски език!
50
3
 
16
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
До Анонимен 37Не знаех, че възвръщането на нещо, което ти е принадлежало и ти е било отнето насила, се определя с термина окупация, а всеки опит да го постигнеш - агресия!
49
8
 
13
 
! Отговори
Христ преди 4 години
Също както няма украински език, а локални диалекти на полския в Лвов и на руския в Одеса. И всички сме православни които трябва да се обединят, за да оцелеят.
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами на война, като на война!
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука за тия сбърканяци и измислената им държавичка.Ние сме малка държава,а те са направо миниатюрно подобие на държава.Отделно са разделени с албанците,като дефакто са федерация.Те не могат да проведат даже едно обикновенно преброяване на населението.Това е една наистина пропаднала страна,която ще се провали в близките години напълно.
46
6
 
16
 
! Отговори
До анономен преди 4 години
Македонски език няма. Това е диалект на българския или според теб има също шопски език?
45
9
 
7
 
! Отговори
Шоп инг преди 4 години
Две държави на Балканите са бити карти- Република Северна Македония и Анадолски ***. Те много скоро ще рухнат и ако сме достатъчно решителни и хитри ще си увеличим територията с по няколко хиляди квадратни километра.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неприятелска пропаганда насочена срещу българите/ македонците.
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северо македонците са помагали при събирането на евреите с особена усърдност.Докато България е била длъжна да ги предаде на Германците,местното население самоинициативно ги предава с радост на властите.Даже е имало всенародни хора от радост за отнетите еврейски имоти.Сега искат извинение за да прикрият злочинствата си.
42
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонският език е много звучен и е по хубав от българския.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
през 75 година имаше гастарбайтери в българия от югодлавия и досата "македонци"и шиптари- тогава така викаха на днешншти албанци- половината софия се строеше от тяхта тогава шиптарите казваха на "македонците" ние со *** ще ви превземемепрез 1950 са 150000 сега са 500 000май са изпълнили заплахата сиако не се освестим и нас ни чака същотокметове наши големите градове вече са избирани от ци.***.ски.те махалиайде със здраве
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ФИРОМ има един достоен народ и това са албанците.Другото е смет и тлак.Двуличници и крадци,боготворящи подтисниците си сърби.Смятащи че колкото по на сръбски говорят,торкова са по-модерни.Сами въвеждат сръбски думи и в обикновените разговори с цел да изтъкнат пред другите.Достойни за присмех,но и за съжаление.Кръщават се с сръбси имена и изтъкват какви македонски патриоти са.
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37 Много от еврейските ми приятели си задават въпроса - Защо вие, българите, които бяхте в договор с Хитлер, успяхте да спасите своите евреи и се опълчихте на репатрирането им, а в Скопие никой не си мръдна *** за защитата им. Напротив, чакаха репатрирането, за да влезнат в имотите и да заграбят каквото могат! Интересно е, че след земетресението, еврейският квартал беше съборен, там построиха гигантски пропагандаторски музей на Холокоста и не върнаха нито един еврейски имот!
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонците дълго време бяха сръбските не гри. Македонецът от македония по принцип е с ужасно смачкано самочувствие, виждал съм сърби и македонци на едно място, македонците се свиват като пакистанец сред англичани. Македонецът в Кралство Югославия е бил по-долен от куче, след това са държани в положение на най-бедната република. Те изобщо не са имали концепция за държава докато Сталин и Тито не им обещават собствена държава и не им измислят език и азбука.
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България НИКОГА не е влизала в МАКЕДОНИЯ с окупационни войски. Влизала е във Вардарска Бановина, дом на Старите сърби, в рамките на поредните сръбско-български войни. Тези времена касаят българи и сърби и по никакъв начин някакви антички македони от династията ПЕДЕРИКА, които нито в един момент от историята не са били в Шкупи, прекръстен от българите в Скопие - седалище на един СКОПЕН български цар, а по-късно на един сръбски.
36
5
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
България не е окупирала Македония НИКОГА. България е подържала реда в бившата Вардарска Бановина на Кралство Югославия. И България не е избивала македонци, а сме избивали комунистически терористи без оглед на националността.