ВМРО-ДПМНЕ: "Македонизмът" ще ни обедини

Ставало дума за концепция, подобна на тази в САЩ
29 окт 2019 15:48, Елка Василева
35
 ВМРО-ДПМНЕ: "Македонизмът" ще ни обедини
Снимка: архив, Reuters

Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пропагандира "македонизма" като основна брънка, която ще обедини всички граждани на страната, независимо от етническата им принадлежност, пише в. "Независен весник".

Терминът, употребен като противовес на "антиквизацията" и "севернизацията" на страната, предизвика интерес сред обществеността.

От ВМРО-ДПМНЕ обясняват, че става въпрос за концепция, подобна на тази в САЩ, където всички граждани, независимо от тяхната национална или религиозна принадлежност, гордо изтъкват, че всички те са Америка и американци.

"Конкретно в нашия случай това значи, че независимо дали сме македонци, албанци, турци, роми, сърби или от която и да е друга националност, всички ние живеем в Македония и тя е нашата родина. Затова трябва да почитаме нейните символи, а от друга страна, държавата трябва да осигури еднакви условия и права за всички", коментират от партията.

Според събеседниците на вестника концепцията за "македонизъм" цели страната да се превърне в достойно място за живеене, с което да се задържат младите хора в нея, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Албанците ви подпалят *** няма Български войник който да помага на предатели и унищожители на Български воени гробища !Пролеите много кръв и тогава имайте герои а не като сега измислени и откраднати !
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не искат да са Българи ще са Албанци !И ще говорят Албански и ще козаруват !Албанците благодарение на тях не влязоха в ЕС!
28
0
 
5
 
! Отговори
Пирин преди 4 години
***, не философствайте като за нищо не ставата. Вижте си крадената от къде ли не история и не коментирайте другите.
27
1
 
7
 
! Отговори
Как ? преди 4 години
Как се изгражда "македонизъм" за група хора които никога не са били нация ? ... Ами крадеш името и част от историята от гърците . Крадеш друга част от историята си от българите ... Крадеш културни традиции от сърбите ..... поощряваш националистични движения и плащаш на измислени "учени" и "журналисти " да агитират и повтарят по медиите лъжи и обвинения настройвайки собствения си народ срещу всички .И ето . Готово .
26
1
 
2
 
! Отговори
Ona преди 4 години
Всички неграмотни се сборуват по един принцип уж да не мизерстват
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Античките скоро ще учат историята си на албански хахххахахах
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поредното лашкане в опита им да затвърдят разклатената идентичност.Пак няма да се получи нищо,защото пак се осланят на лъжата.Македонизмът като такъв,трябва да е като на Г.Делчев,Тодор Александров,Ванчо Михайлов,а не измислици и премълчани истини. Трябва катарзис и започване на чисто,иначе ще стане пак да се люшкат от антиката до месечината.Трябва осъзнаване,че са млад народ и да забравят агресивния македонизъм,свързан с противопоставяне на съседите.
23
2
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Те така ! И най-вече за албанците !? Те ще ви ''обединят...
22
2
 
29
 
! Отговори
до трпе преди 4 години
То, че си е ваша, ваша си е, и никой не оспорва?!Само забравете за нашата велика история и това да я присвоявате и ще се обичаме вовеки! макар, че вече не съм сигурен, дали не е най-добре да не забравите и за нас;)!
21
35
 
7
 
! Отговори
трпе преди 4 години
Македониja e Вечна и е на Македонците!
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея са по-големи самоубийци и от нас. Това доказва, че сме една кръв. Лошото е, че след 10 години ще ходим да учим македонки в университет и ще си купуваме речници:)) Ама това си е! То колко българи са с в чужди държави и с друго самосъзнание, та дето се вика - "сефте":)!
19
1
 
20
 
! Отговори
За албанците преди 4 години
Албанците са галеници на големия брат зад окена и всяко малко дете го знае.Македонците ще имат нужда от съюзници тепърва, а те собствената си кръв не уважават!Не знам какво бъдеще ги чака, но пък и ние си имаме достаъчно проблеми. Все пак, най-добре ще е да се стегнат и да приемат ръката на по-големия си брат, ако ли не ще приемат друго от албанците...
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Албаците няма ли да го закрият това нещо наречено "Македония" най накрая
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безумие е човек да се спори с невежи и тотално заблудени хора, няма и смисъл. Щом и Георгиевски запя нова песен...
16
0
 
7
 
! Отговори
Шибаура Нагасаки преди 4 години
*** тъпотията! Съсипаха го тоя полуостров!
15
4
 
22
 
! Отговори
До Кънчо Мисирков преди 4 години
Извинявайте, но вие сериозен ли сте в коментара си?!? Никой не им оспорва правото на държава, а това че изконни части от историята на България и нейни велики личности се преписват на македонскиОт народ! Не може така, защото това е като да отрежеш на едно голямо дърво кореннта система! Рано или късно ще загине, защото няма да има шанс да черпи достатъчно, за да поддържа живота на короната си - метафора - народа ни!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По скоро ще си видят ушите без огледало от колкото да успеят да направят ромите македонци!
13
31
 
7
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 4 години
Както в България има българщина,така и в Македония има македонизъм.Защо ние не се откажем от българщината,а искаме те да се откажат от македонизма. Крайно време е да оставим македонците сами да казват какви са,а не ние да повтаряме като папагали,че няма македонска нация и държава.Разбира се,че има и Македония и македонци,както и македонско малцинство в България,както и българско малцинство в Македония.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците говорят на английски, не на американски. Трябва да се учат от американците - сборище от различни народи без език.
11
3
 
16
 
! Отговори
:)))) преди 4 години
Луд умора нема,само се поти.Та и некой си Християн Мицкоски така.След по-малко от 10 тина години албанците ще глътнат макетата и ще ги изплюят като шиптъри. Заслужават си го.