Хърватия се похвали, посетили я 20 милиона души

Това се случва за първи път в историята на страната
Обновена: 8 ное 2019 22:34 | 8 ное 2019 22:30,
30
Хърватия се похвали, посетили я 20 милиона души
Снимка: Pixabay

Хърватия заяви, че рекордни 20 милиона души са посетили страна през тази година, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на туризма съобщи, че за пръв път толкова много пристигания са регистрирани за една година в страната.

Още по темата
Хърватия е популярна туристическа дестинация заради прекрасния адриатически бряг и десетките острови. Хърватските крайбрежни курорти обикновено са претъпкани по време на летния сезон, пише БТА.

Министерството оцени, че туризмът в Хърватия е "разцъфтял" през последните няколко години. Най-популярните дестинации са Дубровник, Ровин, Пореч и Медулин на северния полуостров Истрия и централния крайбрежен град Сплит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Не вярно че унгарците са турци!Турчин и унгарец се разбират ,колкото българин с китаец!Идват от североизточна Европа,като на няколко пъти сменят местообитанието си.Единствено родствени с тях са финландците!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хърватия има хиляди километри морски бряг,а ние имаме само 380 км.Какво очаквате? Нормално е да има повече туристи от БГ.Нашия потенциал не е разгърнат изцяло,като планински,селски,винен,спа и пр.Като цяло и се справяме не лошо.Друг е въпроса,че туризма не трябва да е основното в една развита икономика.
24
1
 
4
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
КАЗАХА ЛИ ГО НА АНГЕЛКОВА
23
3
 
7
 
! Отговори
Дъ Експлойтед преди 4 години
Едно е наследството от Австро-Унгарската империя друго е мишмашът от турска империя 5 века плюс камунизъм 50 години плюс 30 години комунизъм замаскиран като преход.
22
2
 
18
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Eдинствено Несебър и Созопол се доближават малко до красотите на Хърватска.Хиляди острови,красива природа,хубави пътища,вкусна средиземноморска прясна храна,невероятни плажове и запазена архитектура....Малко познаваме света...но много коментираме.Ганьовски комплекс....Самозаблудата не е извор на самочувствие.
21
2
 
7
 
! Отговори
Варна преди 4 години
20мил. Ама колко от тях са нощувки ? В дубровник всеки ден има 3 големи пасажера ей ти ги 10 хил.туриста на ден, ама местната икономика не хваща много от това . Не можем да се сравняваме с тях съвсем различен тип туризъм е там.
20
5
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Незнам колко сме компетентни,но ни дай да коментираме.Живял съм 3 години в Хърватска и сам бил десетки пъти на местата цитирани в статията като най посещавани и мога да кажа,че техните плажове с камъни и скалички са много по хубави от нашите пясъчни ивици.Да не говорим за ктистално чистата вода и средиземноморската храна. Продължаваме да се заблуждаваме....Не случайно са ги посетили 20 милиона...Австро-унгарската империя им е изградила основно красивата архитектура...
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, имаме хубави плажове, но градовете по Черноморието са едни строителни площадки! А хърватските градове там са запазили вида и атмосферата си и се строи със замисъл и инфраструктура, чисто е и поддържано. Разликата е чак потресаваща как сме си развалили туристичексите обекти по морето. В Черна гора е същото. Цивилизация.
18
7
 
5
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Като бяхме в Риека/Хърватска/, хазяйката ни пита от къде сме и ние казваме,че сме от България, и сме дошли на море. Тя ни попита: "Какво правите тогава тук? Имате такива хубави плажове и такъв хубав пясък."Тогава с колата обиколихме цялото им крайбрежие и разбрах какво е имала предвид.Големи красоти, но бреговете са само камъни. Инъче най-ни хареса нощния Задар- много арт: групи музиканти, артисти.Но за плажуване не е това държавата.
17
2
 
4
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Все пак Хърватия е част от Западния свят, нищо странно няма. През сезона имат дори полети до САЩ пряко обслужващи круизните туристи. България просто няма природни дадености за такъв тип туризъм. Като се изсипят два круизни кораба с 5-6000 души по тесните улички на Дубровник не ми изглежда особено приятно, ама кво да се прави...
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви плажове подобни на българските нямат там,а виж какъв туризъм имат.Представи си само ,ако имаха и българският пясък какво щеше да е? Само си представи батенце?
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалга на плажа. Мутри на всяка крачка. Всичко е техни. В гърция момчета на море. И в ромъния на ски.
14
2
 
8
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Ангелкова, Тиквата, Юрданка ,ещо да кажат за конкуренцията!?! Тук ако се разминеш с хранително отравяне само, трябва Курбан да даваш.
13
4
 
19
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ХЪРВАТСКА ПРИКАЗКА- така се наричаше екскурзията.Загреб Плитвичките езера, Трогир, Сплит, Дубровник, остров Локрум...Най-интересното място са Плитвичките езера. Уникален природен резерват с безброй водопади, езера и флора.Трябва да се види, не може да се опише.
12
5
 
9
 
! Отговори
българина преди 4 години
а ББ нилъже че сме добре с7 млн които и намаляват при зимени летен и културен туризъм! герб са българоубиици!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да хубаво е и го няма бай *** великия партиен бизнесмен да строи грозни чудовища и да чака утайките на европа да идват да му пият менте алкохола
10
3
 
17
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
Ако немат тиквена партия-не ми ги хвали!
9
19
 
4
 
! Отговори
Дино Де Лаурентис преди 4 години
АДРИАТИКАТА НА ТЕЗИ СКЛАВЯНОСИ---Е БИЛА 2000 ГОДИНИ ГРЪЦКА И РИМСКА..АДРИАТИКА Е ГРЪЦКА И ИТАЛИАНСКА...ТАМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГРЪЦКО-ИТАЛИАНСКАТА ГРАНИЦА .ТЕЗИ БОКЛ..И ДО 1918 Г. --- НИКОГА НЕ СА ВЛАДЕЕЕЛИ ТОВА КРАЕБРЕЖИЕ .ТО ХИЛЯДИ ГОДИНИ Е БИЛО ГРЪЦКО И ИТАЛИАНСКО .
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камънак
7
17
 
5
 
! Отговори
Бивш БГ преди 4 години
За мен си е Полска, Хроватска, Ческо, Словенско,Словинско, Булхарско.... е, по ми напомня Бълхарско, ама нейсе!Хроватско си е супер! 4 от тези 20 млх бяхме ние:) Догодина - пак!