Сърбия построи пътя: От Белград до България за под 3 часа

Борисов и Вучич откриват източното разклонение на коридор 10
8 ное 2019 12:35, Елка Василева
185
Сърбия построи пътя: От Белград до България за под 3 часа

Мисия Коридор 10 е завършена, заяви днес сръбският министър на строителството Зорана Михайлович, след като посети последния участък на източното разклонение на коридора, водещ до България, предаде Танюг.

Михайлович каза, че всичко е готово за утрешното тържествено откриване на източното разклонение на Коридор 10, на което, според агенция Танюг, ще присъстват българският премиер Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич.

Министърът добави, че с тази автомагистрала от Белград до границата с България при Цариброд ще се стига за по-малко от 3 часа.

Източното разклонение на Коридор 10 от Ниш до Цариброд е с обща дължина 86,9 километра. Участъкът, който се пуска за движение утре, е от Просек до Цървена река с обща дължина 22,5 километра, включващ 700-метровия тунел Банцарево. С това приключва изграждането на Коридор 10 през Сърбия.

На цялото източно разклонение на Коридор 10 от Ниш до Цариброд са построени 87 моста, 5 тунела, направени са 12,5 милиона кубически метра изкопи, 9,5 милиона кубически метра насипи и е положен около 780 хиляди тона асфалт, съобщи БТА.

Общата стойност на строителството на източния клон на Коридор 10 се оценява на около 476 милиона евро. Източното разклонение свързва Сърбия с България, но е важно и като транзитен коридор за движение от Централна Европа и Турция към Близкия изток.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
6
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Магистралата се строи със средства на ЕС. Хубаво да се запомни. Меркел нареди да се направи магистралата до България. Сърбите нито имаха парите нито желанието да правят магистрала Ниш - София. Трафика по нея е ще е малък освен като турците си ходят за Байрама. Германия държеше до България да има магистрала и тя стана. Едни строителите бяха Трейс. Явно знаят на кой и добре връщат. Това си е част от бизнеса.
164
2
 
8
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Едно преминаване Димитровград-Суботица пътната такса струва 15.50 Евро, но без новият участък. Вече ще е повече. За тия пари караш един месец по магистралите на Унгария. Справка putevi-srbije.rs и toll-charge.hu/articles/article/e-vignette-rates
163
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
По- точно - за 2 часа и 45 минути...
162
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сте се огледали в Сърбия? Тук за 6км от Младост до Цариградско предлагат едни 21 млн лв/км. При това за околовръстно, а не за магистрала. Равен участък.
161
3
 
5
 
! Отговори
И.В. Джигашвили преди 4 години
До АнонименА кому пора отдохнуть в солнечном Магадане?
160
2
 
6
 
! Отговори
хи хи преди 4 години
До Анонименсмехурко си ти , който видимо освен от Бусманци до Подгумер другаде не е пътувал и плещи простотии в стил своя кумир...ама неговите простащини никой не може да ги достигне
159
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Дива що забрави българските ...все повече бягат от СтабиУността МУ ())))
158
3
 
10
 
! Отговори
хи хи преди 4 години
До анонимен"фирма" трейс отдавна бе изритана от Сърбия обаче
157
4
 
7
 
! Отговори
наблюдателен преди 4 години
До Анонименнай най неспасяеси са гейберастките *** щото са аненцефали
156
4
 
2
 
! Отговори
чук до гром преди 4 години
аз па Чмрпан Стара Загора карам със 150....смехурко гербав
155
10
 
34
 
! Отговори
Дъ Експлойтед преди 4 години
Ахахаха Полша Унгария и Словакия били за пример.А бе *** знаеш ли кога ще ги стигнем.Трябва метеорит да ги удари и затрие за да можем дори да си помислим за такова нещо.И пак не е сигурно.Някой хора не могат да си представят колко зле е всъщност България има хубава природа щото просто природата не е правена от българите.
154
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това червените *** са неспасяеми. Като строиме магистрали, асфалт не се ядял, да се раздадат на бедните парите. Сърбите с триста зора сега откриха магистрала за която са се набълбукали със заеми от 3 места, видите ли сега те какво направили а наще спяли. Драги хора, първо в сърбия магистралата е платена за всички, ако тука стане така ще оревете света, второ като се бавиме с наща част ги прецакваме щото няма да имат нужния трафик да я изплащат. А тия където хейтят да заминават у сръпско
153
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Имам няколко маршрута за пътуване през Сърбия , редовно от 4-5 години . За тези години почти всички участъци от тези маршрути , които бяха в лошо състояние , сега са с нов асфалт ( не кръпки)! При всяко пътуване ми се е налагало да карам някъде по насипан чакъл и разровен път , подготвен за асфалтиране . Дразнещо е , но е за хубаво !
152
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Най-интересното е , че в построявнето активно участие взима и фирма ТРАСЕ ! Дали има разлика в построеното в Сърбия и в България ..?!
151
5
 
35
 
! Отговори
българин преди 4 години
Често пътувам до Сърбия и гледах как построиха тази отсечка от магистралата . Сърбите извършиха чудеса - срязаха половин планина , на друга планина бетонираха целия скат , на места магистралата минава в дере на колони над река , тунелите са перфектни , и всичко това със собствени средства !
150
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
По сръбските новини казаха,че този участък от 86,8км струва 485млн евро и се изгражда от 2011г.,като заради геологически пропуски беше замразен за 4г
149
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук някакъв ***-*** бръщолеви глупости - 100 км в Сърбия стрували 6?.Да преминеш през Сърбия с кола ти струва точно 15? като караш 550 км само по магистрали. Магистралата София Бургас е точно 365 км. Какви 50? в посока. Смешно е че глупчовци които през целия си живот са пътували единствено от Сусурлево до Трапоклово се изживяват като форумни Супермени.
148
3
 
9
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Точките в Испания са 12.Ако нямаш нарушения - стават 15.Масово се прави ремонт на ремонт.Или има участъци с бабуни и ограничения на 80 километра.Има 5 платени магистрали за излизане от Мадрид - около 2 евро за 15 километра.Заплатите не са кой знае колко по високи като число.Наскоро започнаха да им изтичат концесиите на магистралите и ги някой ги национализираха.Но има още доста платени.
147
3
 
13
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Аз съм шофьор в Испания и мога да кажа че магистралите не са кой знае колко по качествени.Отделно има и платени.Ако не искаш по тях - обикаляш по националите.Тоест републикански пътища с голям трафик и ниска скорост.Скоростта е ограничена на 120 и отделно всички които карат стока са с ограничение на 90.Глобите за телефон са по 100 евро и три точки.Ако си по професия шофьор,могат да те глобят и ако не държиш волана с две ръце.Също ако си над 0.125 промила.
146
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия взима заеми за да строи, нашите са с европейски средства и 10-на процента наше участие. Общите дългове на Сърбия са около 50% от брутния национален продукт, нашите са 22% при положение, че имаме и по- голяма икономика и износ близо 2 пъти по- голям от техния. Не че сме цъфнали, но Сърбия не може да бъде пример. Полша, Словакия или Унгария - да