Заев жертва на измама - говорил с фалшива Грета Тунберг

По-рано руски комици му се представиха за Порошенко и Столтенберг
28 ное 2019 23:00, Анисия Иванова
18
Заев жертва на измама - говорил с фалшива Грета Тунберг
Снимка: БТА

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отново стана жертва на измама, като проведе телефонен разговор с лице, представящо се за Грета Тунберг, предаде Танюг.

Съветникът на премиера за отношения с обществеността Мариян Забърчанец заяви, че фалшивата екоактивистка е уговорила и провела телефонния разговор, макар че, по неговите думи, това им се сторило съмнително.

"Преди няколко дни открихме хибридно нападение срещу кабинета на премиера, при което бе злоупотребено със самоличността на младата екоактивистка Грета Тунберг", каза Забърчанец. Той обясни, че манипулаторите са употребили брандирани имейл адреси и телефонни номера и чрез официално македонско представителство са успели да уговорят и реализират телефонния разговор.

Отделни части от разговора се сторили съмнителни на премиера и неговите съветници, но все пак било решено разговорът да се довърши, за да бъдат открити инициаторите.

"Веднага след края на телефонния разговор направихме всички проверки за установяване на самоличността на събеседника и сега със сигурност можем да кажем, че е открито хибридно нападение срещу кабинета на премиера. След това влязохме в контакт със семейството на Грета Тунберг и ги уведомихме за всички подробности. Те отговориха, че са обезпокоени от подобни новини и ще сигнализират за злоупотреба пред компетентните органи", каза Забърчанец.

Той добави, че в този случай нападението е било много по-обиграно в сравнение с фалшивото обаждане на руските комици, които по-рано говориха със Заев, представяйки се за бившия украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Ну погоди, Заев преди 4 години
Ех, Луно, земйо македонска!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той си е жертва на измама, че е министър-председател на менте държава, ама ей това, няма кой да му каже!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
Заев е жертва на огромна измама, някой му е казал, че има мозък. Ужасно го е превъртял
12
2
 
9
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
разговорът е протекъл в дружеска атмосфера на добросъседство и взаимно разбирателство, което потвърждава и пълното отдаване на двамата на каузата за спасението и прочистването на Земята от останалите, които не са с тях. но дори да беше разговарял с истинската тунберг, то резултатът за света на македония пак щеше да е тоя, а именно никакъв... :-)))
11
2
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Един руски учен нали пусна партенка,че НЛО ще кацне в Бургас на летището,и един наш президент се хвана като гугутка и отиде да го посрещне.После имаше интервю с руснака,който разказа за случилото се.
10
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Преди няколко дни открихме хибридно нападение срещу кабинета на премиера" - хахахахах, клoyни. Когато си роден да водиш кoзитe на паша, но те излъжат, че ставаш за премиер.
9
2
 
10
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
македонските глуп, аци освен за подигравки за друго не стават.. хубаво е, че ги има за да има на кого да се смее света хахахахахахаха
8
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТ АКО НЕ ТЕ ИЗЛЪЖЕ И ИЗМАМИ НЯМА ДА Е СЕБЕ СИ!ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ СЕ КРИЯТ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЩОТО ТАМ Е РАЙ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ ПРИБЛИЖЕНИ ДО РЕЖИМА!
7
2
 
6
 
! Отговори
Тоя е по-умен преди 4 години
и от ***
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един път да го излъжат ,случва се,ама два пъти е глупава найвност!
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В скоро време да очакват включване от отвъдното с директен разговор с духа на Александър Македонски!Всички в Македония ще бъдат в екстаз и луда радост!
4
1
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тоя заек го премятат като новобранец стари войници...
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Будалата на Балканите!
2
3
 
27
 
! Отговори
аналлизатор преди 4 години
Другия път ще разговаря с Мики Маус за газа.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците пак избъзикаха ЗаюБаю.