В Скопие гневни: Това не е мъгла, това е газова камера!

Опозицията иска извънредно положение заради мръсния въздух
17 дек 2019 10:27, Елка Василева
30
В Скопие гневни: Това не е мъгла, това е газова камера!
Снимка: архив, Reuters

Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония иска правителството да обяви извънредно положение заради замърсяването на въздуха, съобщава в. "Нова Македония".

"Невъзможно е да се живее в Скопие. Това не е мъгла, това не е само мръсен въздух, това е газова камера", заяви говорителят на партията Наум Стоилковски, като призова правителството в координация с градските власти да предприемат извънредни мерки в училищата и институциите.

Той подчерта, че ако не се вземат спешни мерки, това ще означава "умишлена небрежност и излагане на опасност на жителите на Скопие". Стоилковски каза, че от всички измервателни станции работи само една, а в момента нивото на фините прахови частици е повече от два пъти над нормата.

"Това е геноцид над населението в Скопие", каза още Стоилковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не са се сетили още, да обвинят нас
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там положението е наистина страшно. Нямат мерки за климатик срещу върната камина, както е тук. Тук кой се възползва от това? Никой. Продължават да горят каквото им падне. В цяло Симеоново (имам вила там и знам какво е положението много добре), Драгалевци, Горубляне мирише на въглища. Много малко хора минаха на газ или екобрикети. Да не говорим за малцинствата какво горят. Защото никой не се интересува. В Скопие е подобно, но доста по-зле откъм замърсяване и няма никакви мерки.
2
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже макетата са по-загрижени за здравето си от българските овце.Ние само блеем и търпим да ни стрижат ката ден за било и не било.p.s. включвам и себе си към стадото (за съжаление)
1
4
 
12
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Явно има пари за усвояване по разни програми, че все ни занимават с мръсния въздух.