Въведени са нови тол такси между Солун и Серес

Специални камери фиксират неплащането им
15 яну 2020 15:25, Елка Василева
9
Въведени са нови тол такси между Солун и Серес
Снимка: архив, БГНЕС

Нова пътна станция за плащане на тол такси между Серес и Солун започва да функционира от днес. Размерът на пътните такси зависи от вида превозно средство.

Леките автомобили ще плащат 1 евро, велосипедите и моторите 0,70 евро. Камионите с по-малко от четири оси ще плащат такса в размер на 2,50 евро, а тези с повече от четири оси ще плащат 3,50 евро, пише „Труд“.

Гръцките власти поставиха специални камери по магистралата Солун – Атина, за да фиксират неплащането на пътни такси. Глобите са 100 евро на водача, отнемане на шофьорска книжка и сваляне на номерата на автомобила за 20 дни.

Информацията от камерите се подава на пътна полиция, която спира автомобила и глобява дори и на границата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: солунСереспътни такси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Черноморски преди 4 години
Един евролакис? Тия луди ли са? Спирам с Халкидики, и хоп - обратно на Съни Бийч.
5
0
 
17
 
! Отговори
бай Ламби преди 4 години
Еми така се прави а не като нащи ***.Страх ги е едни тол такси да въведат щот щели да стачкуват некви си превозвачи.Ми да стачкуват, ша стачкуват ша стачкуват и ша мирясат.Ама кът разбиха пътищата с тия камиони зърнарки дет возят по 40 тона зърно и башка 15 тона камиона,общо 55 тона товар си траят.Отделно чуждите камиони така си минават без да плащат такси и после що сме нямали пътища.Ми няма да имаме.От де пари за пътища?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еми да няма винетки,цакаш 1 евро и готово.
3
1
 
7
 
! Отговори
Maybe преди 4 години
До ThinkНапълно съм съгласен с това, което казваш! Дано не им мине номера този път, защото пак ще трябва ние гражданите с леките коли да им плащаме сметка и да поддържаме пътната мрежа. Отделно масово служителите им се осигуряват или на минимума или изобщо не се осигуряват. Жалка работа, но за това са и силни с много висок марж на печалба работят и могат да си позволят да подкупват висши държавни служители....
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След храницата на Кулата нали има бариера за такси. Познайте колко човека плащат - сигиурно около 30%. Просто досега повечето го заобикалха отдясно и си влизат без да плащат такса. Аз първите 2 пъти плащах - ама си викам - що и аз да не заобикалям - да не съм балък. И оттогава си минавм без да плащам. Сигурно след като има камери да е засичат няма да може да се заобикаля повече...
1
1
 
48
 
! Отговори
Think преди 4 години
Ще има ли протест от нашите превозвачи, които минават по това трасе или те си протестират и мачкат само собствената си държава?