Жертвите от силния трус в Турция – най-малко 19

Ранените са повече от 900
25 яну 2020 08:09, Красимир Ангелов
89
Жертвите от силния трус в Турция – най-малко 19
Снимка: Pixabay

Най-малко 19 души са загинали след силното земетресение с магнитуд от 6,8 по Рихтер, което удари Източна Турция в петък вечер, съобщи Анадолската агенция, като се позовава на информация на властите.

Още по темата
Съобщава се за близо 900 ранени.

"Под останките на сградите в град Елязъг има повече от 30 души", заяви министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа. Издирвателно-спасителните операции продължават.

Официалните власти съобщиха за над 100 вторични труса, като най-силния от които е бил 5,4 по Рихтер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само откровен *** може да пише че земетресенията в Турция били свурзани с някакво наказание че някакъв бог седял отгоре и управлявал вселената като кукли на конци и тн простотии.За съжаление народа много изпростя.
24
4
 
4
 
! Отговори
Влад преди 4 години
Стига спам за лошо ново строителство в България от хора, които явно нямат понятие . За разлиика от турците, ние сме цвете.
23
11
 
10
 
! Отговори
светулко преди 4 години
Фактите са, че при трус от 6,8 София практически престава да съществува.
22
7
 
9
 
! Отговори
!?! преди 4 години
До 999Я да вземеш да си изпереш потурите бе Мустафа! Днес ви удари и пак ще ви удря!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"новото строителство и изискванията"Изискванията са едно, изпълнението - друго. Работната ръка е масово неграмотна, предприемачите са нагли мутри, които единствено ги интересува мин.разход, макс.печалба. Икономии, откровени дивотии, нарушаване на технологичността на изпълнението, извиване на ръцете на всички по веригата, нулев контрол... Брутални издънки на всяка възможно равнище... Къртене на шайби и рязане на армировка, за да се "вграждат" тръби... Ново строителство...
20
4
 
0
 
! Отговори
kkk преди 4 години
До noFreemanОчевидно нищо не знаеш за новото строителство и изискванията в България,но се почувства длъжен да напишеш коментар!
19
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко дни имало е и земетресение и в Константинопол ( днешен Истанбул), турци, помислете добре, че не ви чакат добри дни.
18
2
 
3
 
! Отговори
светлю преди 4 години
Сградите в България преди 87-90г. са строени по наредба от 1964г . и сеизмичен коефициент към 0,15-0,2 . Пернишкото беше към 0,05 за София. Сегашните наредби са за 0,36 . Такъв трус като този може да даде и над 0,36 . Изобщо за пълна гаранция за София е нужно да бъдат поне 0,5 .
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Източна Турция е част от и от бивша Армения. Като цяло Турция преди 600 години е окупирала Константинопол, цяла Византия и част от арменски земи. Не ми пука за кюрдите , те за нас и за турците са като българските мa.н.г.a.л.u, книгата "Видрица" ясно пише що за бо.клуци са кюрдите. Та турците ще има да си плащат за всичките га.дости, които са извършили против гърци,българи, сърби, арменци, грузинци. А тези земи НЕ са техни; турците и кюрдите и всякаква чер.но.кожа па.плач да се маха.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 999добре ли сте?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПеуникДа ама има вода за останалите , а ти къпана жена кога ще видиш или за какво ще я размениш ?
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съболезнования на съседите, дано ранените и останалите без дом хора да се оправят по-скоро.
13
1
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
след такъв трус новото строителство в България ще е на земята... блока в който живея на младини за късмет участвах в строенето му... правеха ги да издържат до 9-та степен... и преживях там двете най-големи земетресения след 1970-та... една пукнатина още няма...
12
15
 
18
 
! Отговори
един преди 4 години
Да Ви светна - при такъв трус край София ще паднат около 1/3 от сградите , другите ще получат сериозни щети и ще са за събаряне. Много малко сгради в софия ще бъдат невредими след такъв трус.
11
10
 
35
 
! Отговори
999 преди 4 години
ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ЛИКУВАТ - ЩЕ НАПИША СЛЕДНОТО:ГОСПОД ИМА ПЛАН ЗА ВСИЧКИ - ТАКА ЧЕ И НА ВАС ЩЕ СИ МУ ДОЙДЕ РЕДА!НЯКОЙ СИ ПО ДОЛУ МИЛЕЕЛ ЗА ИЗБИТИТЕ КЮРДИ - АЛО, ДРАГИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО Е В ИЗТОЧНА ТУРЦИЯ, ПРОВИНЦИИ КЪДЕТО Е ПЪЛНО С КЮРДИ. АМА ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ТОЛКОВА ЕТНОСИ В БЪЛГАРИЯ,КЪДЕТО ЛИПСВАТ САМО БЪЛГАРИТЕ, ДА ПРАВИТЕ ПОЛИТИКА ОТ ЕТНОСИ????? ДА ГОВОРИТЕ ЗА АВТОНОМНИ ОБЛАСТИ!БЪЛГАРИНО,ТУРЧИНА ЩЕ ГО ПРАТИШ В ТУРЦИЯ!НА РОМА - ЩЕ МУ ДАДЕШ АВТОНОМНА ОБЛАСТ ЛИ?
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката е покъртителна. Строено е без какъвто и да е проект и без най-малка ако не инженерна, то поне майсторска мисъл. Умножете го това по купчината сгради, правени по същия начин. Някой здраво е лъгал хората или са станали жертва на собственото си неразбиране.Когато ходите да си купувате имот, не зяпайте плочките в банята и дограмата.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази Боже! Благодарни сме ти Господи, че ни пощади! Съчувствия за пострадалите!
8
5
 
4
 
! Отговори
Осман паша преди 4 години
В Джонгалия ние строим да издържа на повече от 8 по Рихтер. Е при по-леките се срутва, ама над 8... ти да видиш здравина.
7
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв народ сте вие бе, какви хора сте ???радвате се на чуждо нещастие ПОЖЕЛАВАМ ви го от все сърце дори двойно и тройно на тия които им е кеф!!!
6
22
 
8
 
! Отговори
Пеуник преди 4 години
Тези аборигени още не са открили винкело!