След силното земетресение в Турция няма опасност от трусове у нас

Цяла седмица ще продължат вторичните трусове, прогнозира сеизмолог
Обновена: 25 яну 2020 17:18 | 25 яну 2020 17:10, Камелия Цветанова
42

22 са вече жертвите, а над хиляда – ранените след разрушителното земетресение, което разлюля снощи Източна Турция. Продължават спасителните операции. Трусът е бил усетен в Израел, Сирия и Ирак.
Още по темата


По данни на българското МВнР няма данни за пострадали наши сънародници.

Сеизмологът Тихомир Илиев от Института по сеизмология към БАН коментира темата пред Bulgaria ON AIR.

"Нямаме данни за усещане на наша територия, което е добре. За цялата нощ имаме малко над 30 афтършока, като малко над 20 с магнитуд над 4 по Рихтер. Очаква се да продължат около седмица. За момента няма нещо притеснително. Можем да бъдем спокойни. Няма рискове от това земетресение за нас", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Турцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
35
 
! Отговори
999 преди 4 години
ДО 17ЧОВЕКО - ХОДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ, ЧЕ ПСИХИЧНОТО ТИ ЗДРАВЕ Е НА ХРИСТИЯНСКО НИВО!НА ТОВА ЛИ ВИ УЧИ БИБЛИЯТА, ЧЕ ВСИЧКИ СЛЕД НЕДЕЛНАТА ЛИТУРГИЯ ИЗЛИЗАТЕ ОТ ЦЪРКВАТА СЪС ОСТРА ШИЗОФРЕНИЯ???!!!
13
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ си знае работата.
12
3
 
39
 
! Отговори
История даге преди 4 години
Земетресението е в друг континент -Азия близо до Сирия ,няма как да го усетим в Европа.Само не знам за кви грехове говорят някой -душевно болни колеги....Може би че за 500години се запазихме като нация и че в 1916г бяхме двийно по големи по площ и България ,но братята Сърби,Гърци и Румънци покровителствени от Русия ,англия и Франция взеха 51% от територията ни и избиха 150 хиляди след края на ПСВ......Или че не пуснаха 4 те милиона сирийски кюрди и араби (няма етнос сирийци) в България....
11
1
 
35
 
! Отговори
Сънчо преди 4 години
Най-вероятно са заснели конструкцията, армировките и клас бетон. Не знам как са заснели и заложили заварките на връзките на панелите. Направили са 3D модел с някоя специализирана програма и са натоварили със съответните усилия (земетръс и т.н.). Резултатът е показал, че някои елементи гърмят и не издържат и ..... това е!
10
6
 
40
 
! Отговори
11 преди 4 години
А казват, че Бог не чувал...
9
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още трябва, още...
8
1
 
39
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
От къде получаваш помощи???
7
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"лично сме изпитвали такъв блок и хората се ужасиха в какво живеят"Фантазьор... Изпитвал си дръжки. Как се изпитва такова нещо? Създаде изкуствено земетресение под вече създаден блок ли?
6
3
 
38
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Как могат да знаят дали ще има опасност от нови трусове
5
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ забавяАлааа не забравяТи подиграааа сеС мен жестоко мила ...____ Храни куче да те лае както казвате няма не наказано ДОБРО Османа направи една грешка с такова като теб!
4
9
 
45
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
В интерес на истината тук много грешиш. Новото строителсто (след 2005-та година) е доста стабилно откъм сеизмична устойчивост. Казвам ти го, защото съм изпитвал не един и два такива блока и до момента няма отклонения. Ти как реши, че се слага малко желязо? Относно панелките- твърд заводски бетон и, ако се гледа блокът както трябва (99% от нашите НЕ са такива и са за събаряне), издържа дори на 9та степен (не и нашите- пак казваме, лично сме изпитвали такъв блок и хората се ужасиха в какво живеят)
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало от какво да се притесняваме - то може да удари утре Мексико или Камбожда с 7-8 по рихтер без да има и те от какво да се притесняват.
2
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му *** на тоя в афтършока. Гледайте и се кръстете особено тези които са си купили ново строителство. Като знам каква икономия на желязо се прави мъка ми става. А ако знаят какъв бетон са им забъркали от песак ше *** от радост. 6-та степен и всичко ше се събере на куп и квадрат. На турчетата бетона е още по зле песъка е ваден от морето. Купувайте Панелки 8-*** степен им е гарантирана.
1
5
 
57
 
! Отговори
али преди 4 години
Кой може да даде гаранция, че няма да има и силно земетресение и тук (дан да няма). Но няма метод и технология която да предвижда земетресения......