Върху Борисов се оказва чудовищен натиск срещу „Турски поток“

България трябва да се откаже от тръбата, настояват САЩ
27 яну 2020 12:04,
123

Две велики страни и една средно велика страна - България, са на кръстопът. В Русия обществото трябва да усети промяна в социално-икономическия си климат. Путин е в изключително деликатно положение. Тръмп е длъжен да изпълни своето обещание - да извади американските военни от Близкия изток. От Иран ще му помогнат, директно и брутално гонят САЩ от Ирак. Тръмп би следвало да напусне и Сирия. Той ще победи на изборите, ако успее да се измъкне от всички клопки и да не влезе в нито една сериозна война.“, това заяви международният анализатор Валентин Вацев в студиото на "България сутрин". Той очерта и възможните сценарии за страната ни, в контекста на кризите с водата, боклука и предстоящото гласуване на вота на недоверие към правителството.
Още по темата

"Перничани идват в София с празни дамаджани, събират се майки на деца с белодробни заболявания, до май всяка седмица ДАНС и прокуратурата гонят по двама руски дипломати. Ако този вот на недоверие не успее, ще има следващ вот на недоверие. Истинският сюжет е ще се откаже ли Борисов от строителството на тръбата от "Турски поток". Американската позиция е твърда - руският газ за Европа и България е нещо крайно опасно", обясни Вацев.

ГЕРБ – към края си. Но иска ли БСП властта?

Пред Bulgaria ON AIR международният анализатор подчерта, че върху Борисов се оказва чудовищен натиск да се откаже от новостроящата се тръба. По думите му въпросът е дали премиерът има силите да удържи правилната си в момента позиция. На Тръмп не точно това му е главната грижа, отбеляза Вацев.

Кризата с водата и боклука

"Наистина има криза с водата и боклука. Всичко ще бъде простено на Борисов, ако се откаже от тръбата. Животът ще се успокои. Борисов има още една година. Пред него има козя пътечка. Не съм сигурен дали ще има енергията да скача по скалите. Как се лавира между Москва и Вашингтон в ситуация, когато всеки момент ще започне нова Студена война", каза още Вацев.

Виждам едно надпартийно и експертно правителство на националното спасение или съгласие. Правителство от нов тип, което не иска парламентарни избори. Всички политически сили предлагат по двама души, Борисов и Нинова отиват на заден план, но си запазват партийните позиции. Коалицията е ненужна. Всички парламентарни сили да подкрепят нещо, което привидно е извън тях.

България лидер на Балканите

Вацев е на мнение, че правителството трябва да се закрепи на ръба на бръснача до март месец. Ако това се случи, то правителството ще изкара мандата си, смята той. И очаква България да реагира на големите промени в света.

Балканите се оказват крайно неопределено място. На Балканите трябваше да има уравновесяваща сила, от Бога е дадено това да е България. Засега не успяваме. Бихме могли да поискаме от Европа да помогне в нашата стабилизация. Да изградим спешна стабилизационна програма между България и Европейската комисия. За тази цел Борисов трябва да забрави грижите за Перник и майките на болни деца. Имаме задача да стабилизираме България, за да може България да стабилизира Балканите. Липсва ни инициатива, гледаме от днес за утре и хитруваме на дребно, коментира още Вацев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
За престъпленията, Турски поток и АЕЦ Белене , трябва да има съд и тежки наказания! За предателите на Отечеството не трябва да има милост!
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доц. Вацев е гигант, радвам се, че са го поканили. Въпреки че ми се струва, че малко се ограничаваше в размаха си този път и от това интервюто стана малко накъсано. Явно не е искал да плаши гаргите в българиа он еър с някои неща.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 93Пък окраинските *** ДГД.Пък аз мога да се обзаложа с теб, че транзита през Украйна няма да бъде спрян.
97
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Две велики сили и една средно велика сила България . Какво да кажа просто нямам думи кои са тези велики сили не разбрах и защо България е средно велика .Ако погледнем исторически двете велики сили са по малко велики от средно великата България.Ако говорим за Военна сила то България не е и средно велика сила .Кой ви пише заглавията незнам мога само да предполагам а мойте предположения са че ги пише някой не много интелигентен гимназист .
96
15
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Дано да спрат Турски поток на инат на московските гни ди. Ако не - да им набичат такива такси, че да плачат за украинския транзит.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците, те прокараха директен тръбопровод до Турция, вместо да плащат баснословни такси и сложиха край на шантажа, --------Руснаците наляха 10 милиарда долара в нови тръби и са си платили "шантажа" за 20 години напред.
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е анализатор на руски газ.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
, че пък кой смята туркето за велика страна, тази *** територията с тия деъ нямат родове в откраднати си език.
92
0
 
28
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Чудовищен натиск! - това безспорно се вижда ясно, Днес така е навсякъде по света, просто защото Хегемоните искат да го управляват безапелационно. Не бива да се заблуждаваме, че преди 10 Ноември (1989) в БГ не беше пак така. Проблемът е, че наивно, с цената на много лишения, очаквахме промени: свобода, демокрация, пазарно стопанство с лоялна конкуренция, просперитет.....Каква илюзия, каква заблуда........
91
1
 
29
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 4 години
Да гледа само и единствено интересите на България !!!
90
2
 
24
 
! Отговори
българин преди 4 години
Какво да кажа,Освен че,С "опита" на Борисов като " МИН председател" на Българич.Толкова години вече.Както ни се зъби и ни "поучава" с " пръст" от екрана,Ако има истински "топки" Да скръцне със зъби Както ни СКЪРЦА НА НАС.И отстоява БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НАЙ ПОСЛЕ! Те Американците "тупайки го по рамото" Не ни пълнят хазната! Ами нека тропне по масата и каже Че интересите на България са над всичко! Както Турция каза Че Руските ракети са за Турция! И не се отказват от тях!!! Има ли топки Борисов?!0
89
1
 
22
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Анонимен 90. Украинските политици не си направиха правилните сметки.Те смятаха , че вечно ще рекетират Русия и ще искат такси по транзита каквито те сметнат за угодни.Това не важи за Руснаците, те прокараха директен тръбопровод до Турция, вместо да плащат баснословни такси и сложиха край на шантажа, просто интереса им не съвпада с този на Украйна. Американците защитават техните интереси, а ние имаме избор, да купим по евтино от Турция или по-скъпо от Украйна.
88
1
 
21
 
! Отговори
джо преди 4 години
За голямо съжаление, огънеш ли се веднъж, втория път ти трябват много повече усилия за да не се огънеш. Огънеш ли се няколко пъти ставаш безгръбначен. Къде сме ние??? Четете заглавията на статия като тази и ще си направите извода сами.
87
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова искаме да се разкара,защото не може нищо да решисам -- постоянно се огъва отнякакъв натиск. Подобен бокклуке срам за българската нация.
86
1
 
16
 
! Отговори
bla bla преди 4 години
дрън дрън поредните тъпизми, излизат и ръсят глупости за простолюдието.дилемата е само за бащицата че не може да разбере на кой да се надупи, от кой ще получи по-големи похвали.
85
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А друг път нека купува американски самолети...
84
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом враговете на България от НАТО вият и се пенят - света върви към по-добро.Мога да се обзаложа с който иска за каса бира , че и Северен поток 2 и Балкански поток ще има.Пък окраинските *** ДГД.
83
19
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Вацев и Централата в Кремъл сега са констриурали нова схема - България е предопределена от Бога да управлява на три морета, но само трябва да лизне г-зеца на Путин. А довчера генералната линия беше, че българите са бо клуци и умираща нация, а пък сърбите са горд народ и ще ни смачкат с шестте си военновъздушни москвича, подарени им от Просия. Вацев, България има много по-големи заложби - веднъж сме пи кали на гроба на московската империя, а сега ще има и втора серия на Брест-Литовск.
82
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде го видяхте тия натиск? Путин ли ви каза, че има натиск или Вацев московската гн ида?
81
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският газ е точно толкова опасен, колкото всеки друг природен газ, независимо откъде.Натискът от САЩ всъщност е с 2 цели: първо- да се вреди колкото може повече на Русия чрез политиката на санкции срещу враговете на Америка, и второ- да се попречи на спирането на транзита през Украйна.Иначе да не забравяме, че тръбата се строи по наше искане, що метани бяха да мине през Бг.Защото става дума за едни пари от $200млн/год, или по-точно $2.21 за транзита на всеки 1000м3 на 100км.