Сръбската опозиция с декларация: Бойкот на изборите!

Може да се стигне и до гражданско неподчинение
15
Сръбската опозиция с декларация: Бойкот на изборите!
Снимка: БГНЕС

Опозиционни партии, обединени в коалицията "Съюз за Сърбия", както и други партии, включително Движението за свободни граждани, които решиха да бойкотират изборите за парламент и местни власти (на 19 и на 26 април – бел.ред.), късно снощи в Белград приеха обща декларация за бойкот на вота.

В текста на документа е записано, че партиите поемат ангажимент "всеки опит за формиране на правителство въз основа на фалшиви избори да се счита за акт на сваляне на конституционния ред".

"Ще считаме подобно правителство за нелегитимно и ще се борим срещу него с всякакъв вид съпротива, както и с гражданско неподчинение. Ще продължим борбата за свободни медии, както и за свободни и честни избори, с всички налични законови средства. Целта ни е демократична Сърбия", се посочва в декларацията.

В документа пише още, че "партиите ще се противопоставят на насилието, както и на всички прояви на екстремизъм, свързани с режима в страната".

Партиите посочват, че са обещали пред своите граждани бойкот на изборите, и сега си изпълняват обещанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Сърбияизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Граовски тигър преди 4 години
За България е добре Сърбия да остане още в орбита на Русия. Така ще изостанат още и България ще стане притегателен център както за исконните български територии, така и на заграбените по-рано територии по времето на ***.
13
5
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Хитрият ход на либералистите - понеже не могат да спечелят избори ги бойкотират и с това дават коз на западните демагози да не признаят резултатите. Само че Сърбия не е Венецуела и опозицията ще остане съвсем с" пръст в уста".
12
9
 
11
 
! Отговори
Вучич е пътник преди 4 години
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
11
11
 
13
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Преди време един от главните опозиционери и демократ викащ против властта се оказа завършил в Централноевропейският университет в Будапеща по известен като университета на Сорос. Интересно сегашният водач да не би да е от поредният сръбски А. Генов на издръжка на чичо Сорос.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Все едно Ратко Младич срещу Караджич...
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще гледаме избори Ивица Дачич срещу Вучич....
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да има и сръбска пролет................да, хората по цял свят масово се продават за някой долар!!!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся Вучичъ ше се съствезава на "изборите" само със себе си и откровените националпопулисти!Голем "избор" ще е ,, вервайте!
6
14
 
19
 
! Отговори
Чалгаджии крадци преди 4 години
И помнете - най-големите българомразци на Балканите са сърбите. Взяка една мисъл в тази държава от съдаването й е как да открадне от България - територии и население.
5
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не готвят и там някоя оранжева революция западняците?Защото Сърбия води политика на сближаване с Русия!!Ще поживеем, ще видим!!
4
18
 
24
 
! Отговори
А бяха велики..ГЗове преди 4 години
Даа, Сърбия си има един умален вариант на "руска демокрация" с всичките негативни последствия от това. Русия ще помага доколкото може това да продължи. Уникален шанс за България, да ги изпреварим 2-3 обиколки в икономическото и политическото лидерство и да си приобщи хората в Македония и Западните покрайнини.
3
17
 
23
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
По-добре е сърбетата да останат с ***, защото това гарантира пълния разпад на потъващата Сърбия, която е окупатор на изконни български, маджарски, албански и хърватски земи.
2
11
 
16
 
! Отговори
Jimmy преди 4 години
агенцията се е активизирала на балканите нещо след загубите в близкиот изток:)
1
14
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
Иде сръбската пролет .