Зоран Заев: Гоце Делчев е македонски революционер!

Делчев би бил горд от натовската насоченост на страната, смята премиерът
Обновена: 4 фев 2020 15:51 | 4 фев 2020 15:31,
145
Зоран Заев: Гоце Делчев е македонски революционер!
Снимка: БГНЕС

След като преди време президентът на Македония Стево Пендаровски  призна, че Гоце Делчев се е определял като българин и това е безспорен исторически факт, премиерът на страната Зоран Заев коментира днес, че е убеден, че  "Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес.

Още по темата

"На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев". Това обяви Заев.Той подчерта, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи.

"Днес, на 4 февруари, денят на рождението на Гоце Делчев, почитаме и прославяме един от най-ярките герои на македонската държавност. Със своята всеотдайна борба и революционна дейност Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавно-изграждаща традиция. Визията му днес се превръща в мост, който ни свързва с други нации в нашите съвместни усилия за обединена Европа.

“Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес, когато  направихме страната ни член на НАТО и когато сме на стъпка от поканат да започнем преговори с Европейския съюз”, каза още Заев, цитиран от Нова тв.
 
"В името на разбирането и сътрудничеството между народите, Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се прекланяме пред гроба на великия в църквата „Свети Спас", написа македонският премиер в своя Facebook профил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
0
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До Анонименправ си брато, затова предлагам тая територия на която София е столица да се казва източна македония и двата народа да се признае че са един - източномакедонски. Така александър македонски и цар Симеон ще бъдат ортаци и всичко ще бъде ОК
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дълбоко се съмнявам, че на Гоце би му се харесвало НАТО...
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък Северна Македония скоро ще е Източна Албания, така че все тая кво си приказват.... Трябва да сме твърдо против подкрепата им за членство в ЕС - това е. Каквото повикало, такова се обадило. Стига сме ги галили с перце. Ако може да си вземем Охрид като българска автономна област, няма да е лошо.
110
2
 
5
 
! Отговори
Щ. Мл. преди 4 години
Думите на Делчев,цитирани в Коментар 125 са реално документирани а всичко друго,което му приписват Скопските ментета е плод на болните им фантазии!
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващото име на фалшивата македонска "нация" ще бъде шиптари,а до 1941 г. името й беше "прави срби"!
108
2
 
8
 
! Отговори
Гоце Делчев: преди 4 години
"Какво да правим като вси сме БЪЛГАРИ и всички страдаме от една обща болест."
107
1
 
3
 
! Отговори
Щ. Младши преди 4 години
Лесн му е на Заев да лъже,че с него и с Груевски се били гордели хора,които щяха да им резнат главите ако бяха живи!
106
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоце Делчев: "Македония има своята съдба. Македония принадлежи на Македонците. Всеки, който иска да се присъедини към България или Гърция, може да се счита за добър българин или добър грък, но не и добър Македонец."
105
0
 
0
 
! Отговори
Пет преди 4 години
АМИ , а не акм
104
3
 
0
 
! Отговори
Pet преди 4 години
До 109, акм Албанци и край със С.Македония!
103
10
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
До ognyanzГоце Делчев е българин и български революционер, борещ се за освобождението на местността Северна Македония. Това е. Няма второ мнение или прочит.
102
5
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Гоце Делчев е българин и македонски революционер. Така че Зоран Заев е прав.А до Блючич: На нас не ни трябва Северна Македония, за какво ни е? Можете да се считате за каквито искате, въпреки че сте потомци на българи. Това, с което ние не сме съгласни, е да се преиначава историята. Не може един човек преживе да се е наричал, и да е писал че е българин, а вие след смъртта му да му сменяте народността и да го обявявате за македонец, защото така им изнася на управляващите в Скопие.
101
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е , след някоя година тази държава ще се казва Южна Албания
100
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние не сме искали Македония заради земята ,а заради българското население там.Сега ,когато там почти не са останали българи,може съвсем спокойно да се каже"Македония без българи,огин да я гори".Малкото останали да се прибират в България и да се свършва.
99
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямато доказателство , че тия "сев.македонци" са чисти българи това е , че са много прости , също като нас.....
98
22
 
4
 
! Отговори
Блючич преди 4 години
Бугарашки свиние! Ке я видите Македония през крв макарон!
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те нали са си българи,копират от българи. Няма срамно...ама да си признават. Хаха :-)
96
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България има повече хора с потекло от Македония ,отколкото в Северна Македония.Така че ,те знаят много добре какви са били предците им и защо са бягали в България и не е нужно останалите в малцинство и променили народността си да учат другите на родолюбие.Те никога не са били македонска емиграция ,а български бежанци от Македония.
95
5
 
32
 
! Отговори
до северно бюрм преди 4 години
Ако Георги Делчев е бил македонец , защо баща му го е записъл в българското училище като ученик , защо не го е записъл в македонското ? Защо Г.Делчев е бил учител българската гимназия в Щип , защо не е бил учител по македонски ,и откъде тия българи в Щип ? Защо всички документи на ВМОРО са написани на български език а не на ,,македонски,, ? Защо баща му след 1918 иска държавна пенсия от царя с мотива ,, тримата ми сина умряха за България ,, ? Защо наследниците на сестра му са българи а не макед?
94
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шизофренията в С.М. е пълна.Вистинските македонци се имале за българи,но това означавало *** човек,християнин.Иначе влах си е влах,сърбин ,сърбин,турчина,турчин и така.Брейййййй.Григор Пърличев сигурно е бил *** човек,защото се е смятал за българин,Райко Жинзифов и той така.Гоце и той *** та се не трае.Това е за сюжет по Оруел.