Ураганен вятър на Балканите, чакат пориви от 120 км/ч

В Словения е обявен оранжев код за силни ветрове
9 фев 2020 17:45,
6
Ураганен вятър на Балканите, чакат пориви от 120 км/ч
Снимка: Pixabay

Словенската агенция по околна среда предупреди, че в страната се обявява "оранжев код" заради опасност от силен вятър. Според данни на агенцията вятърът, който ще достигне скорост от над 120 километра в час в някои части на страната, ще започне да духа от понеделник вечер, съобщи кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) от Любляна, цитиран от скопския телевизионен канал ”TB 21”.

Прогнозите са, че най-силните ветрове ще има в района на Щирия, Прекоморие, в североизточната част на страната, както и в планините.

Още по темата


Словения беше засегната от силни ветрове миналата седмица, когато пострадаха сгради и автомобили, а една жена беше ранена, припомня "Фокус". Властите предупредиха, че обстановката ще бъде подобна в понеделник, така че всички служби ще са готови да действат в авариен режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ураганСловениявятър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО НОМЕР 1 НАЙ-ДОБЪР КОМЕНТАР ЗА ДНЕС!---------------ИНАЧЕ ТАЗИ НОВИНА НЕ КАСАЕ БЪЛГАРИЯ ЩОТО СЛЕДВАЩИТЕ 10 ДНИ ГО ДАВАТ СЛАБ ВЯТЪР ТУК!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш' те синоптици,що чакат.Да излязат и да кажат.Няма нужда от кодове.С загрижен тон да уведомят хората,какво се задава."Киара'", или нейнабратовчедка.Цяло лято стачкуваха дасе отделят,сега малко работа да свършат.Бурята идва.Вижда се,очевадно.
1
13
 
29
 
! Отговори
Баща и син преди 4 години
Ураганен вятър ли? Утре тръгваме за връх Ботев!Кой ще ни спре?Сине, вземи си чехлите + втори чифт маратонки .