Косовска полицайка застреля цялото си семейство

Валдете Блаца се е самоубила накрая със служебния си пистолет
19 фев 2020 10:29, Елка Василева
30
Косовска полицайка застреля цялото си семейство
Снимка: "Вечерне новости"

Косовската полицайка Валдете Блаца /на 45 г./ е убила майка си Ханифа /66 г./, баща си Зечир /70 г./ и братята си Блерим /33 г./ и Фисник /34 г./ и след това се е самоубила със служебния си пистолет.

Трагедията е станала в Буяна – квартал на град Гниляне.

По неофициална информация от косовската полиция в Гниляне, където Валдете е работела, вчера сутринта тя за кратко е отишла на работа, като нищо не подсказвало за последвалото престъпление. „Валдете е разговаряла нормално с колегите си и по обяд си е отишла вкъщи, където по все още неизвестни причини тя се е скарала с родителите си и братята си“, казаха кратко за сръбското издание „Вечерне новости“ от полицията в Гниляне.

Албански медии съобщиха снощи, че Валдете се е лекувала в психиатрично заведение, откъдето изпратили искане до полицията оръжието й да й бъде отнето и тя да бъде преместена на друго работно място.

Въпреки спекулациите на съседи и някои медии, че убийствата може би са били извършени от един от нейните братя, а след това тя е убила него и себе си, полицията и прокуратурата съобщиха, че служебният пистолет е намерен в ръцете на Валдете и най-вероятно тя е извършила убийствата и се е самоубила. Засега няма доказателства да е открито и друго оръжие.

Прокурор Арбен Кадриу каза, че Валдете е работела в полицията от 18 години, изпълнявала е сложни задачи, но никога не е имала пропуски в работата си.

Според роднина на загиналите те са изглеждали задружно семейство, „но очевидно са криели някои свои проблеми. Валдете и братята й все още не са били създали свои семейства, което може да е била причината за скандала с родителите“.

Междувременно командирът на полицейското управление в Гниляне, неговият заместник и още двама полицейски шефове в управлението са били отстранени от работа след четворното убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Гнилоч преди 4 години
Квартал Гниляне.Има нещо датско в Гниляне,а има и нещо гнило в Дания.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко важна и съшествена новина за България - дрогирана полицайка-косоварка от ликвидирала семейството си... Мноого важно!Нещо да кажете за водата в Перника, строежа на тръбопровода, строежа на газопровода, вероятността от девалвация на лева...***!
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алах да ми яде онази работа
17
1
 
7
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Имената на хората албански, имената на местата - български! Иначе трагедия, не виждам защо пък да е новина и в България.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 годишна без мъж и деца. Работата е ясна: побъркана феминистка.Цял живот е градила кариера и сега кат я е ударил менопаузата и са и свършили яйцата е осъзнала че никога не може да има деца и си е прахосала целия живот. И в пристъп на типична женска ирационална истеричност си го е зикарала на другите хора. Най-вероятно и родителите и са и натяквали да създаде семейство.
15
10
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
на снимката много симпатична жена, не като повече българки със слобен и подивял от мизерия поглед. трябва да е имала добра причина за действията си! дано, Аллах й прости!!
14
5
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЖЕНАТА ИЗГЛЕЖДА ГОРДА РАЗСЪДЛИВА И СЪС СЪВЕСТ!!!НЕ САМО Я ИЗХВЪРЛИЛИ НАСИЛА ОТ ДОМА И БЕЗ УВЕДОМЛЕНИЕ АМИ ТОВА СТАНАЛО ЩОТО РАЗБРАЛА, ЧЕ БРАТЯТА И БАЩА И СА Я НАПИЛИ И ИЗНАСИЛИЛИ МНОГОКРАТНО А МАЙКА И КАЗАЛА, ЧЕ ТЯ Е ВИНОВНА СЪБЛАЗНИЛА ГИ Е!!!ОТ ПОЛИЦИЯТА ВЕДНАГА Я ОБЯВИЛИ ЗА ЛУДА НО НАДАЛИ ГИ Е ИЗБИЛА БЕЗ ПРИЧИНА КАКТО ОТ ПОЛИЦИЯТА КАЗВАТ!
13
0
 
5
 
! Отговори
госst преди 4 години
Некъф,ти пък много ги разбираш нещата,а?Всички твои познати...това показва,че след като ти имаш познати,то бъди сигурен,че те са толкова мусюлманки, колкото аз съм поп!
12
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До:11Явно нещо намекваш, защото са мусюлмани, но не си разбрал както трябва, нвма значение дали е мъж или жена ИМА ПРАВО НА НАСЛЕДСТВО! Заври си"умните" приказки, където винаги е пръста ти!
11
1
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
45 годишна мюсюлманка, неомъжена!!!В това се корени проблема. Смачкали са я от тормоз нейните близки и жената не е издържала и ги е думнала.На всички мои познати мюсюлманки препоръчвам да се омъжват за християни за да избегнат тежък живот в който да се проклинат, че са живи и то не защото християните са балъци, а защото са истински мъже, а не да обичт да гонят козите по поляните!
10
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАТЯТА И КАЗАЛИ, ЧЕ НА НЕЯ НЕ И СЕ ПОЛАГА НАСЛЕДСТВО ЩОТО Е ЖЕНА И Я ИЗХВЪРЛИЛИ ОТ СЕМЕЙНАТА КЪЩА СЪС СИЛА ВЪВ КОЯТО ТЯ ЖИВЕЕЛА ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС !!А РОДИТЕЛИТЕ И КАЗВАЛИ НА БРАТЯТА ТИ МОЖЕ А ЗА ТЕБЕ НАЙ-ДЪЛГИЯ ОТ ТРИТЕ И ВЪНАКО СА НАИСТИНА СА Я ИЗХВЪРЛИЛИ СЪС СИЛА ОТ ДОМА И БЕЗ УВЕДОМЛЕНИЕ ПРАВИЛНО ГИ Е ДУМНАЛА!ЛОШИТЕ ХОРА НЕ СЕ САМОУБИВАТ СЛЕД ТАКОВА ДЕЯНИЕ А ГО ПРАВЯТ ТЕЗИ СЪС СЪВЕСТ!!! ЕДИН УБИ ЖЕНА СИ И БЕБЕТО И ИЗОБЩО НЕ СЪЖАЛЯВА ТОВА Е ОНЯ ДЕТО ИЗБЯГА С ТАКСИТО!
9
3
 
10
 
! Отговори
Зиг преди 4 години
Въпрос с повишена трудност: "Ако убийствата са били извършени от един от нейните братя, а след това тя е убила него и себе си, в чии ръце ще е оръжието най-накрая?". Днес.бг, задачката-закачка е отправена към вас. Ако се налага, прочетете съответния абзац. Няколко пъти. :)
8
2
 
20
 
! Отговори
Рънърса преди 4 години
Затова всеки, който навърши 20 г трябва да живее сам, иначе психическия тормоз е много тежък.
7
0
 
35
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
И ако ги е влачила всички на гърба си с нейната заплата и упреци едновременно, нормално е да лудне. И не е била чак толкова луда, щом се е усетила и потърсила психиатър. Но някои чиновници са спали.
6
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американски протекторат в Европа с американски закони.
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онези ергени, тя неомъжена, май че са били прекалено "задружно" семейство
4
8
 
23
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Не е неочаквано за дивия арнаутски башибозук.
3
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неква ненормална шиптърка си изтрепва цялото семейство, а вие отдолу пак почвате с Америка,Русия,демокрация и социализъм. Ненормалници братче
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психиатрите са казали да и вземат оръжието и да я преместят на друга длъжност. Обаче някои са проспали това предупреждение.
1
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото там е американска "демокрация!