Потвърдено: Коронавирус и в Румъния

Мъж е заразен, върнал се преди три седмици от Италия
Обновена: 27 фев 2020 11:18 | 25 фев 2020 20:52, Петя Славова
47
Потвърдено: Коронавирус и в Румъния
Снимка: БГНЕС

Първи случай на коронавирус и в Румъния. Заразен е мъж, който се върнал преди три седмици от Италия, съобщава Ройтерс.

В момента човекът е под карантина в Букурещ. Вече бяха потвърдени и първи случаи на заразени в Австрия, Хърватия и Швейцария. У нас също има около 10 души, които са със съмнения за коронавирус.

В същото време  стана ясно, че в Италия още четирима души са починали вследствие на коронавируса и там жертвите вече са 11, съобщава БНР.

Днес стана ясно, че епидемията е засегнала две италиански области, в които до този момент нямаше заразени - Тоскана (в Централна Италия), с два случая във Флоренция и Пистоя, и Сицилия (в Южна Италия), където един турист, отседнал в хотел в Палермо, постъпи в болница. Случаят в Сицилия е първият за Южна Италия.

Италия и нейните съседи днес решиха да не затварят границите си заради коронавируса, тъй като подобно решение ще е непропорционално и неефективно, предаде АФП.

Решението бе взето на извънредна среща в Рим на италианския здравен министър Роберто Сперанца и колегите му от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: румъниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
До анонимния Само чакам да гледам сеира на тиквените некадърници, когато вирусът дойде и у нас.А така, само така им се пада на тия тиквеници!!!Ще умреш с кеф само и само да им докажеш, че не могат да управляват здравеопазването, нали :) :) :)
13
1
 
11
 
! Отговори
До бай стамат преди 4 години
А дано ама надали,справка Бахрейн където е лято ама е пламнал и той!
12
2
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
До бай Стамат трябва да устискаме до на лято.според епидемиолозите тогава вируса ще изчезне.Стамате, Стаматеееее, сега колкото и да е топло за сезона, все пак е зима, студ, вятър, дъжд, хората от работа вкъщи и обратно.Когато се стопли времето и започнат да се събират по много хора навън след работа и след училище и даже бабките пред блока да излязат на седянка на пейките, знаеш ли какво ще стане???
11
15
 
7
 
! Отговори
!! преди 4 години
Тоя пък, ще затваря границите. Добре ли сте с главата? Айде стига истерии. Милиони умират от грип всяка година, ама никой не затваря граници.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само чакам да гледам сеира на тиквените некадърници, когато вирусът дойде и у нас.
9
3
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Ужас
8
2
 
11
 
! Отговори
Разбирач преди 4 години
Това сега което виждаме е 14 дни назад във времето какво е било. Тогава всичко изглеждаше по-спокойно. Предсавете си какво е сега и ще го разберем след 14 дни! Когато почнат симптомите.
7
6
 
10
 
! Отговори
бай Стамат преди 4 години
трябва да устискаме до на лято.според епидемиолозите тогава вируса ще изчезне.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете полетите затворете границите и придвижването на хора и вируса ще изчезне. В противен случай тези 65 милиона за които има сведение че ще се заразят а половината тях ще се възнесат ще се осъществи. Не си правете илюзия че българия ще я подмине. Вече 10 човека са заразени а колко са заразени покрай тях само бог знае. В този момент в който територията е на изкуствено дишане само това ни липсва и ще цъфнем и вържем.
5
11
 
21
 
! Отговори
Osman преди 4 години
Докато съществуват САЩ и Израел нищо добро не ни чака! Това е биологично оръжие. Целта е да се накаже Китай и предупреждение към останалите които не слушат. Има ваксина.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега, който е ходил скоро в Италия, леко припръцква кафяво
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди три седмици, представете си колко хора са се върнали за месец от Италия и колко тепърва ще разбираме, че са болни.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както вика Зуека Ай чиституу
1
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сто процента и тука има, шайката суджушка пак лъже и крие. То просто няма начин как да ни е заобиколило.