Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати

През цялата нощ силите за сигурност предотвратявали незаконни преминавания на границата
Обновена: 29 фев 2020 15:13 | 29 фев 2020 12:03, Елка Василева
95
Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати
Снимка: БГНЕС

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.

Правителството заяви, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

“През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха незаконните преминавания на границата”, заяви министърът на отбраната Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден след като Турция заяви, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

Няколко мигранти са арестувани, добави министърът.

Още по темата

Гърция засили проверките в проливите между гръцките острови в Източното Беломорие и турския бряг, заяви министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също отговаря за бреговата охрана.

“Гръцките граници също са и граници на Европа”, каза той.

Граничната полиция и специалните звена за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати през нощта, за да предотвратят мигрантите да влязат в Гърция през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти успяха да преминат граничната река с гумени лодки, съобщи държавната телевизия.

Гръцкото правителство свика кризисна среща в събота сутринта, за да обсъди проблема с мигрантите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Движим се назад. Как можеха да се пазят границите преди 50 години с тогавашната техника, а сега да не могат? Просто няма желание и интерес, а иначе сега със съвременните скенери, термокамери, дронове и технологии е много по-лесно.
49
6
 
9
 
! Отговори
IVAN OT KOZLODYI преди 4 години
kakvo stava s tia granici be koito poiska gi minava na levo i desno - nemali KAPEPETA - i kade sa zapadniacite nali sega GARCIA i BALGARIA pazat granicite na ciala evropa da se vkly4at i te da pomagat .......
48
2
 
38
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Ясно е,че когато става въпрос за мигрантите политиците ги е страх повече какво ще кажат "правозащитните" активисти отколкото нормалните граждани и затова не прилагат сила за опазване на границите.Но в момента съдбата им дава възможност за я приложат.Просто трябва да обявят карантина заради коронавируса на границите и правозащитниците няма да има какво да кажат ако някой тълпа мигранти бъде разстреляна,че я нарушава.
47
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Бе ти нормален ли си?Каква плячка,каква Европа бе,***!?Това не е СССР преди 30 години!Днешна Русия се бори да оцелее!И тя като Турция са второстепенни държави,и страдат по "великото" имперско минало,но няма как!Това,че е въоръжена до зъби няма значение!За разлика,обаче,от Турция,тя няма икономика!Добре,че има нефт и газ,че да се крепи!*** до Русия,разходи се по нея,вече е свободно,и ще видиш ужасяващи неща!
46
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без да чета тъпотиите на червения *** питам, защо няма наплив на Българската граница. Може би др. Радев я пази със самолета или Нинова с за....а
45
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да няма някакво ефективно и не много скъпо решение. Някой сетил ли се е за противопехотни мини?
44
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия държавни граници станаха като бит пазар - всеки минава, заминава, няма документи, няма акъл, няма нищо. 21 век !
43
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-ефективно ще е да минират границата, другото са глупости на търкалета. да видим тогава тия бежанци колко са хитри...
42
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Това от кой руски сайт го научи? Защото само там могат да се прочетат подобни простотии, за деца и бебета терористи настъпващи към Европа.
41
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са бежанци, а терористи от Пакистан и Афганистан. Само около 10 % са бедстващи сирийци. 90 % са терористи.
40
7
 
58
 
! Отговори
<><> преди 4 години
Картечни гнезда разположени на разстояние толкова че да се застъпват ....по две едно до друго едното на право и ляво другото право и дясно ! Край на проблема ! Толкова ли е сложно ? Това са нашественици ! Да мине през КПП-то да си покаже документите , виза ала бала ! Това си е нападение над границите ни !
39
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Договорката в Сочи между Путин и Ердоган беше да се организира зона на деескалация в Идлиб и там да се върнат 4 милиона бежанци от Турция в Сирия като ЕС поема издръжката им, само че за Путин това не е изгодно, той иска с бежанската вълна да дестабилизира Европа и да я направи след това лесна плячка за Русия. Нали няма наивници които да вярват че Асад на своя глава ще тръгне да воюва срещу Турция. Ако има хора които да вярват в тая басня по-добре да не се изказват повече тук.
38
8
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
Те турските граничари ще си ги спират.
37
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите им разбутаха държавите, пък после защо бягали. На всичкото отгоре ги насъскват да ходят към Европа през Турция. В съседен Израел няма и един бежанец защото САЩ им казват да ходят към Европа, а не към Израел. Израел и САЩ не са приели и един бежанец. На Меркел Ханъм й наредиха да приеме бежанци.
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците явно не ги пускат насам, сигурно тиквата се е споразумял нещо с него.
35
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гърците им е писнало и ще устискат.Сещате ли се после накъде ще тръгнат?Браво умници.Тия отгоре са ни предали отдавна.А сега може да се бъзикате с Динко и подобни на ,които все още им пука.
34
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канцлерката е виновна, като поощряваше мързеливците. Сега се научиха като ***. С добро не мож се отървеш.
33
41
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
На Гърците така им се пада,И Корона имат, и Бежанци имат,Ердоган им разтоварва с лодки бежанците по Гръцките острови, Така им се пада, като плюят СултанаБойко тариката, нито вируси има, нито бежанциБраво БойкоХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, Биби ще се договори с падишаха да не минавт откьм нази.
31
7
 
19
 
! Отговори
33 преди 4 години
До Анонимен 25Към написаното от Вас да добавя: Русия и франция винаги са работели в полза на Сърбия, и във вреда на България. Има документи, проверете, и ще се убедите. Естествено, не важи за русофилите, които документи не признават, те обичат Руси повече от всичко....