Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати

През цялата нощ силите за сигурност предотвратявали незаконни преминавания на границата
Обновена: 29 фев 2020 15:13 | 29 фев 2020 12:03, Елка Василева
95
Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати
Снимка: БГНЕС

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.

Правителството заяви, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

“През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха незаконните преминавания на границата”, заяви министърът на отбраната Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден след като Турция заяви, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

Няколко мигранти са арестувани, добави министърът.

Още по темата

Гърция засили проверките в проливите между гръцките острови в Източното Беломорие и турския бряг, заяви министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също отговаря за бреговата охрана.

“Гръцките граници също са и граници на Европа”, каза той.

Граничната полиция и специалните звена за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати през нощта, за да предотвратят мигрантите да влязат в Гърция през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти успяха да преминат граничната река с гумени лодки, съобщи държавната телевизия.

Гръцкото правителство свика кризисна среща в събота сутринта, за да обсъди проблема с мигрантите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УинищУжи преди всичко. Аре бегай бе неграмотних.
29
9
 
26
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 4 години
Боко Турчина е Турски Слуга..и Мицотакис ще те хвърли в затвора , Лоена Турска Топко.Този Борисофф плаче за ЗАТВОР И ЗА КОНФИСКАЦИЯ НА ПАРИТЕ МУ .Аз бих застрелвал бежанците на секундата, като ги видя със карабината си ...НЯМА ДА ГИ БАВЯ И СЕКУНДА , ТЕЗИ ИСЛЯМО-ТУРСКИ НАВЛЕЦИ .
28
0
 
40
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Ако беше обратното ....те щяха да ни избият безмилостно ! Калашници , ятагани .........щеше да е голяма сеч ! Но.....нали сме толерасти !
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ххаха инташах, ти ли си бе? Сънуваш.
26
30
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердоган Спука от Бой Руснаците в Сирия ,Ликвидира им Противовъздушната Отбрана,Унищужи им ракетите и радарите, И ги направи на пух и прах ,Путин още мълчи - глътна си речникаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бля бля положение. Да ходят в мирните арабски страни наоколо- Ирак, Йордания, СА.Ама искат при баба на социал в ЕС
24
43
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Не пиши глупости защото и ти можеш да изпаднеш в тяхното положение. Тези хора са жертва на Русия и докато Русия не бъде изхвърлена от Сирия като мръсно коте бежанския поток няма да престане.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, а гърците положително са много по-либерални от нас
22
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекоси ли някой нелегално границата граничаря трябва да стреля предупредително във въздуха и да му каже да не мърда. Ако продължи стреля втори път. И на третия път пyца на месо. Мълвата бързо ще се разпространи в цял свят, че на европейската граница убиват всеки дръзнал да я премине като кyчe. Ето тогава гарантирано птиче няма да посмее да премине границата. Ще видим тогава дали Турция ще рекетира ЕС. Ама нали трябва да сме толерантни и това ни излиза през носа.
21
5
 
33
 
! Отговори
Джугашвили преди 4 години
АК-47 в действие и всичко ще е наред. Надупчи ги с олово да видим дали ще смеят да скачат оградата. Тия нарушители забравят, че животът им струва 80 стотинки - цената на 1 брой 7.62 х 39 мм.Нет человека, нет проблема!
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що така бре подли, навремето българите са ви приемали в Беломорска Тракия и после ни прогонихте или погърчихте. Опит лозе пази!
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трятва само един да пострада от рикушет и да се разчуе както при нас под моста. Ще изчезнат като ланския сняг
18
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Защо не ходят към Саудитска Арабия или Израел? Защото им е наредено друго."Точно така е, наредено им е от руски глашатаи по бежанските лагери да ходят в Европа, където ще им дадат пари храна, подслон и безплатни телефони за да им минава времето по-приятно. Специално бежанците от последните 3 дни ги изпраща Ердоган за да окаже натиск върху безделниците Меркел и Макрон на които морето е до колене и се мазнят на мръсника Путин, защото са далече от Близкия изтоок.
17
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не отиват в Русия(например). Там живота е хубав и примамлив, обществото е демократично, а все искат в "победената" страна.
16
8
 
29
 
! Отговори
Граничар преди 4 години
Познай в Народна Република България дали можеше пиле да прехвръкне през границите?!10 дни отпуск награда и повишаване във военния чин бяха част от стимулите за граничарите. Да казвам ли колко граждани на ГДР бяха застреляни като кучета в опит да избягат от БГ към Гърция и Турция?
15
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не ходят към Саудитска Арабия или Израел? Защото им е наредено друго.
14
1
 
33
 
! Отговори
Тъп преди 4 години
Първо им вземат парите. След това вземат пари от ЕС да ги спрат.
13
7
 
21
 
! Отговори
Йълдъз Истихбарат преди 4 години
Ще става още по-весело! По новините съобщават, че не могат да се намерят автобусни билети за дестинации до пограничните райони на Турция до гръцката и българската граница, защото са закупени от бежанците. Наемат чартърни автобуси. Плюс това - ей това турско добродушие! - много хора доброволно превозват бежанците до границата безплатно. Запасявайте се добре, че през следващите дни ще имате бурни купони с много гости!! Пък ако се засилят още няколко милиона от Идлиб, ... чудо ще стане!!
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Ако имаш предвид патроните за АК, те са 7.62, но сте прекалено малки , и не сте ходили в казарма за да знаете.
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати"-Така трябва най-накрая ЕС ще разбере как се спират мигрантите ,даже ако запукат и пушките няколко пъти и пиле няма да прехвръкне. Те така наречевите "мигранти" са от всякъде другаде но не и от Сирия и си мислят ,че като дойдат в ес някой ще ги храни и те ще си лежът. Просто тия маймуни нямат мяста в ЕС да ходят в Русия Китай и т.н. те са богати държави.