Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати

През цялата нощ силите за сигурност предотвратявали незаконни преминавания на границата
Обновена: 29 фев 2020 15:13 | 29 фев 2020 12:03, Елка Василева
95
Гърция спира мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати
Снимка: БГНЕС

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.

Правителството заяви, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

“През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха незаконните преминавания на границата”, заяви министърът на отбраната Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден след като Турция заяви, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

Няколко мигранти са арестувани, добави министърът.

Още по темата

Гърция засили проверките в проливите между гръцките острови в Източното Беломорие и турския бряг, заяви министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също отговаря за бреговата охрана.

“Гръцките граници също са и граници на Европа”, каза той.

Граничната полиция и специалните звена за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати през нощта, за да предотвратят мигрантите да влязат в Гърция през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти успяха да преминат граничната река с гумени лодки, съобщи държавната телевизия.

Гръцкото правителство свика кризисна среща в събота сутринта, за да обсъди проблема с мигрантите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.Евала на гърчолята! Комшу, тия ако опитат пак - сменете сълзотворния газ със зарин! Гаранция че поне три години ще заобикалят Гърция през Португалия.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да ме убеди че това са бежанци! Това са мързеливци, искащи да живеят от помощи в Европа без да работят. Афганистанци, пакистанци и всякая ***. Няма сред тях свестни сириици. Войната в Сирия е отпреди 6-7 години. Оттогава доста от сирийците който са в Турция, и са се устроили и работят. Тия сега са вредна сг***н. Оправя ги само АК 7,62мм в достатъчно количество.
68
2
 
1
 
! Отговори
Не бързайте преди 4 години
До AZТе и сега не са се втурнали да остават в БГ при спецпрокурорите на И.Г. с техния арест и оказвания терор на прокурорите върху жертвите. Но една няколкохилядна мигрантска тълпа може да дестабилизира държавата, а жестокостта на разправата на жандермеристите с нея ще предизвика много негативен отзвук в държавите от ЕС. Прокурорите хич няма да ги е еня, но премиерът може да си направи изводът какво означава това за кабинета.Скандалите с демонстративните арести вПловдив ни стигат за ЕСПЧ.
67
1
 
14
 
! Отговори
МИРО преди 4 години
ВСЕКИ ОПИТ ЗА НЕЗАКОННО ПРОНИКВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО. ТОВА СА ХОРА С НЕДОКАЗАНА САМОЛИЧНОСТ ОПРЕДЕЛЕНО В ГОЛЕМИЯ СИ ПРОЦЕНТ НЕ СА БЕЖАНЦИ.КАКВИ СА ТЕ СИ ЗНАЯТ,В ПРАВОТО СИ СМЕ ДА НЕ ГИ ПРИЕМАМЕ В ДОМА СИ.ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ.НЕ ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ Е ЗАЛЯЛА ОТ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ НА ЗОМБИРАНИ ФАНАТИЦИ!
66
1
 
16
 
! Отговори
БМБ преди 4 години
Гръцките спецчасти отбиват наплива на мигрантите със сълзотворен газ и димни гранати. Те няма да позволят тези хиляди "скакалци" да нахлуят в Гърция, където агите искат да ги ориентират с цел да съсипят икономиката на държавата и да предизвикат безредие и хаос. Не смятате ли, че на тези запътили се на всяка цена към Германия хора ще се преориентират към БГ? Те се в триъгълника на границите на БГ, Гърция и Турция. Един заход и тази тълпа като нищо може да нахлуе през телената мрежа в БГ...
65
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 4 години
ОСВЕН ДА ИМ СЕ ВЪЗХИТИТЕЛНО КАКВО ДРУГО ДА КАЖЕМ?
64
2
 
3
 
! Отговори
Да се поклоним! преди 4 години
Поклонете се на Бойко !Целунете бомбетата на неговите опинци!П кажете Вожде,към светли бъднини води ни!
63
4
 
7
 
! Отговори
AZ преди 4 години
До Наблюдател------------------------------------Навремето границите се пазеха за да не избяга народът от светлия комунизъм навън.Не че някой се беше втурнал да идва у нас.
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време стреляха .Северна Корея още стреля.Те не биха допуснали тия.. да прибарят на километър то границата ми
61
0
 
31
 
! Отговори
Ива преди 4 години
НЕ СА "бежанци" - в ТУРЦИЯ няма война... международното право казва кой е "бежанец"Това са инвазатори - биомаса използване като оръжие да дестабилизира Европа
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърци имате ли ***
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с Динко? Отнема ли го? Трябва да го назначат за Върховен Координатор по Охрана на Границата.
58
1
 
26
 
! Отговори
Видял преди 4 години
Абе какво пазят гърците,като цялата им държава е залята с мигранти?Атина е станала като Исламабад.
57
2
 
31
 
! Отговори
kkk преди 4 години
Руснаците и Турците се бият там,да си прибират бежанците!Няма ли кой да им го каже!?
56
6
 
28
 
! Отговори
тя преди 4 години
Преди 10 ноември имахме силна армия , която сега ни е нужна , но само можем да въздишаме по доброто старо време !
55
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези мигранти са страшна напаст!
54
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги почват с бойни патрони. Ние не сме градили държава хилядолетия заради тях.
53
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние ще ги спираме с голи задни части!
52
9
 
61
 
! Отговори
Всички преди 4 години
се подиграваме на гърците,че са мързеливи и хитри,но ето как си пазят границата.Но те имат армия и са националисти,а тук нито армия,нито сме националисти.България,е най-зле от целият Балкански полуостров,нищо че сме вече 13-та година в ЕС.Цял ден,ни облъчват с герберастка пропаганда,но реално Държавата отдавна е закрита.Само София,Варна и донякъде Бургас,още държат Държавата,ако и те западнат край.
51
4
 
37
 
! Отговори
С тая деморация преди 4 години
И Гърция и България ще станат джамахирии за нула време,ама така е като всички станахме трансджендъри И посрещаме псевдо бежанците усмихнати и леко понаведени ....