Сириец: Гръцката полиция бие мигрантите на границата

На турско-българската граница няма напрежение
2 мар 2020 08:40, Елка Василева
289
Сириец: Гръцката полиция бие мигрантите на границата

На турско-българската граница няма напрежение, след като Анкара обяви, че започва да пропуска бежанци към Европа.

100 000 души са напуснали Турция към 19:40 снощи, съобщи в Twitter турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

Потокът от новопристигащи на границата продължава. От истанбулския квартал „Зейтинбурну“ тръгват предимно групи афганистанци, а от „Фатих“ – хора от Близкия изток и Северна Африка, предаде БНР.

Бежанците и мигрантите, които са блокирани на турско-гръцката граница, прекараха поредна нощ на открито. Сред тях има жени и деца. Тези, които са достигнали Гърция, масово се оплакват, че документите, парите и телефоните им са били вземани от гръцките сили за сигурност.

Още по темата

В интернет са публикувани снимки и клипове как групи бежанци успяват да се прехвърлят през оградата на гръцко-турско граница или да я срежат с ножици. ГКПП „Пазаркуле“ остава затворен, на него са издигнати барикади от гръцката полиция.

Един сириец от Дамаск разказва за преживяното от него вчера: „Силите, които са на границата, са международни сили и сред тях има германски командоси. Гръцката полиция е на входа на граничния пункт. Полицията бие хората, които се намират там, въпреки че сред тях има жени и деца.

Полицията хвърли звукови и бомби със сълзотворен газ и използва водно оръдие. Няколко човека се задушиха на пункта, сред тях и деца, но линейките се погрижиха за тях“.

Правят се и множество опити за достигане на гръцките острови по море от областите Чанаккале и Измир, но силният буреносен вятър, който на турски се нарича „лодос“, затруднява малките гумени лодки.

Поривите на вятъра на моменти достигат до 70 км/час и има силно вълнение. Гръцката брегова охрана поврежда двигателите на лодките и резервоарите им с гориво, като по този начин не им позволява да продължат своя път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
A na6ti policai vmesto da biat starci I babi po plo6tadite da varviat da pasiat granicite,I da pasiat sadnika na B.B.I da pasiat sadnika mu ot narodnata luibov.
225
1
 
17
 
! Отговори
Black Death преди 4 години
В случая на Гърция шапка им свалям. Това не са бежанци, а силно фанатизирани елементи. Тяхната цел е да се възползват от социалните системи на цивилизованите европейски държави.
224
0
 
12
 
! Отговори
БайХй преди 4 години
На полицията работата и е да използва всички средства предоставени от закона за да осигури реда в държавата. Тези средства включват прилагане на сила и използване на оръжие в предписаните от закона ситуации. В този смисъл не намирам нищо нередно срещу хора които нарушават законовите правила за влизане в страната полицията да си свърши работата както подобава. За съжаление най вероятно заради повишенито обществено внимание, полицейските правомощия са занижени, т.е. боя е недостатъчен...
223
7
 
9
 
! Отговори
Серсемин преди 4 години
Аз немога да разбера защо не бягат към Русия. Толкова е лесно. През Грузия и са право там. Голяма необятна територия, хубаво , подредено, работа и пари има за всички пък и рускините са дашни и обичат ***. Пачему друзя? Такава прекрасна страна.
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 247С.Арабия,Катар,Кувейт не приемат бежанци или само крайно нуждаещи се!За сметка на това тези държави отпускат стабилни средства на фондове на ООН грижещи се за бежанците!
221
0
 
24
 
! Отговори
pf преди 4 години
Да си ходят в Саудитска арабия,Катар,Кувейт и въобще при страните дето много си тачач Алаха. Що бягат към нас-християнските неверници. Онези даже са и по-богати от ЕС. Ама не искат там,защото знаят,че тук ще си пият,ядът свинско и ходят по жени без никой нищо да им казва. Иначе са много религиозни,ама като видят как живеем ние и забравят много бързо изпърделата им религия
220
0
 
16
 
! Отговори
Щази преди 4 години
Гърците да ползват гумени куршуми,тези мирни наптрапници започват по християнските празници да палят и убиват,а ако някоя либерална държава изрази възмущение,не ка ги товарят на самолетите и да им ги стоварят на летищата
219
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са от един дол дренки,много са нагли и нахални,кой то си е имал работа знае,а да не говорим пък за евреите,те имат пачки се правят на велики,миналата година пребих една на сл.бряг,нахална ***
218
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия жuвотни ги гледах как си държат надвесени децата над запален огън че да се разреват, и после тичат да ги показват на камерите...Идват като орда, хвърлят бомби, палят сгради... мирните изстрадали мигранти...
217
0
 
19
 
! Отговори
факт преди 4 години
там сирийци няма!
216
1
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Баба Меркел и дядо Макрон да ги пребират
215
0
 
10
 
! Отговори
читател преди 4 години
До Анонимен 236А после като отидем в Германия, те ще ни бият, крадат, насилват и още много други неща...
214
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА СА ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ НА ИРАН И АФГАНИСТАН,СИРИЙЦИ МЕЖДУ ТЯХ НЯМА
213
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкайте тази пасминна, бой до посиняване и после още ... който не е имал даване с пакистанци, афганистанци, и други брадати той не знае колко са нагли, нахални и простиМачкайте ги до дупка
212
1
 
26
 
! Отговори
=> преди 4 години
Минни полета и картечни вишки - просто и ефективно. Гаранция, че наплива силно ще намалее. Ама нали трябвало да сме хуманни. Този хуманизъм ще ни изяде главата, ама тогава ще е късно да се каем.
211
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие нормални ли сте не става въпрос някой да се настани у вас. Отговорността ни е като общество какво приемаме и какво не. Саморазправата е признак че става дума за изверг, изверги ли сме? Ако не трябва да се погрижим като хора а не да ревем че ни ползват старите изоставени сгради. Турците са по-хора от нас. Ако сме справедливи трябва да им купим директо билети за Германия, а не да слушаме как трябва да ги спираме и прочее ...
210
0
 
27
 
! Отговори
Кина преди 4 години
До Анонимен: Какво има да ги питат ?! Кастрират наред и толкоз (и жените естествено). Тя информацията сама ще достигне до следващите мераклии.
209
0
 
23
 
! Отговори
Кина преди 4 години
И защо само са ги понабили ?! Още по-зле е, че са ги задържали, вместо да ги подкарат наобратно със стрелба естествено - те от друго не разбират.
208
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да бяхя сямо араби. По-голямата част са перси, афганистанци, чернокожи африканци, кафявокожи северноафриканци и нито един сириец. Това са заловените престъпници преминали гръцко-турската граница.Турция най-големия и най-нахалния трафикант!
207
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И всеки преминал незаконно границата трябва незабавно да се кастрира химически за да не изнасилва християнски жени и деца! Случаите на сексуални престъпления на муюсюлмански натрапници в Европа са десетки хиляди. Ако не се съгласи да бъде кастриран да се екстрадира незабавно!