Гърция с таен затвор за нелегални мигранти?

Ердоган сравни Гърция с нацистка Германия
11 мар 2020 18:06, Елка Василева
55
Гърция с таен затвор за нелегални мигранти?
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция имала „таен обект“ на границата с Турция, в който затваря, а след това изгонва от страната новопристигналите мигранти, пише „Ню Йорк таймс“.

Секретният център е една от няколкото тактики, които Гърция използва, за да предотврати повторение на мигрантската криза 2015“, се казва в публикацията.

Още по темата

За момента гръцкото правителство не е коментирало информацията. Атина винаги е отричала, че изпраща хора обратно в Турция без да спазва надлежния ред, отбелязва Франс прес, цитирана от БНР.

„Ню Йорк таймс“ посочва, че е потвърдил съществуването на обекта и чрез анализ на сателитни снимки. Интервюиран е и сириец, който твърди, че е бил в секретния затвор край селището Порос.

Ердоган днес пак се закани, че ще остави границите с ЕС отворени за мигранти, докато ЕС не изпълни всичките му искания.

Гърция, която разгонва със сълзотворен газ мигранти по границата си Турция, бе сравнена от Ердоган с нацистка Германия. "Няма никаква разлика между това, което са правели нацистите, и картините на гръцката граница. Това, което те правят, сте виждали в действие в нацистките лагери", посочи турският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто трябва да сменят гумените куршуми с метални.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция туй и унуй А жените ви гледат турски сери вия също!!А инак ми хленчат тук и ги фулите тук от сутрин до вечер! Доказана е че сме продажници на балканите няма други къто тия в българия, Комшиятати или колегата по вероятно сда а е от тия хора който ти фулш Със сигурност не е * сърбин или грък*Въпреки че ти не харесваш Те постига на своято и си имат партия на много години и новини на техен език фактор са в България друг е въпроса че злобарски писания тук от сутрин до вечер си изливат
47
3
 
1
 
! Отговори
Mallaka преди 4 години
Тук пишете на сляпо и злобарски!Турция туй и унуй а кой етнос имам партия в България? съвсем законо новини на турски хора дали за българия всичко от себе си И Квото могат!И заслужено макар много трудно са постигнаха исканията факт и до днес!Друг е въпроса че на някой си ХxхL не харесвам даси го държи в него си постоянно Колегата ти или човека с който се разминаваме и работим не е грък или сърбин а по вероятно е са е от анелия който има злобарски фулите А жените ви гледат турски сериили
46
9
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 години
До ЮАР-чоКогато прочетеш една стотна от това, което съм чел, когато добиеш една десета от моето образование и възможности, тогава се обаждай. За начало - прочети за Патриарх Генадиос, назначен с ферман на Мехмед 2-ри. Единствен от висшия клир, който е против унията и държи да запази Православието в античния му вид. Така че, дори форматът на Православието днес в някаква степен е дело също и на Османския Император. Турция е не просто приемник и продължител, но и ПРАВО-ПРИЕМНИК НА ИЗТ. РИМ.
45
4
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Аман от турски ***.НЕМА ДА СТАНЕТова си го напиши на стената и си го чети от време на време.никогиш
44
8
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 години
Най-приятелската страна за България е именно Турция. Това е най-близкият нам народ. Като Българин. в Турция те уважават и се отнасят приятелски като към равни. Гърците ни считат за варвари. Руснаците ни гледат снизходително и пренебрежително - Болгарчики. Сърби и Гърци са ни забивали нож в гърба - Русия и Сърбия създават фалшивата Македония. Ферманът за Българска Екзархия даден от Османския Император дава границите на България върху 220 хил. кв. км. Днешна България е наполовина. Мисли!
43
3
 
8
 
! Отговори
ЮАР-чо преди 4 години
Турчин ли си? Ако няма някоя държава нищо общо с Византия то това е Турция.Нито като култура, нито като религия, нито като нрави и обичаи. Все де се набутате, че нещо е ваше.
42
9
 
7
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 години
До АнонименКонстантинопол нито е Български, нито е Гръцки. Принадлежи на Византия, чието име днес е Турция. Именно Турция е наследник и приемник на Хилядолетната Ромейска Империя. Константинопол принадлежи на тези, които са най-подходящи като имперски народ да държат този град и това определено са Турците. А името Истанбул е в употреба още преди Османците - Стенполи, което е съкратено за Константинопол. Името на града никога не е променяно и до днес е Конастантиновият Град.
41
7
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До Анонимен 39....Ако е нямаше Византия щяхте да сте Турци тук още преди 12 века!....А ако я нямаше България на Кан Сюбиги Тервел, твоята Византия - между другото неграмотнико името Византия се е появило през 17 век. В 12 век е била Изт. Римска империя и са се наричали ромеи - щеше да е част от арабския халифат. тогава Сюбиги Кан Тервел изкла и издави в Босфора 200000 араби и за това в Европа още го наричат Спасителя на Европа. Чети бре, няма да ти навреди. Сега пак ни е необходим такъв мъж.
40
5
 
9
 
! Отговори
Смрът преди 4 години
Забравете търкания със сърби гърци и тн.Трябва да се обедини и избием до последният арабин персиец или каквато и там да е *** човек.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкарай се с твойта Гърция. Достатъчно сме изпатили и от Гърция. Но за гръцки ужас се откъснахме от гръцката църква през 1861-ва година. Още не могат да ни простят.Ако искаш в Гърция - заминавай и не ни давай акъл.
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е нямаше Византия щяхте да сте Турци тук още преди 12 века!Така че Гърция трябва да е с преуретет за БГ.Турци иранци сирийци не *** интерисуват .
37
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Силно се надявам гърците да напълнят ничия земя с трупове.
36
5
 
11
 
! Отговори
Уями Яко преди 4 години
Гърция е единствената свободна страна в ЕС .Накефих са на книгата Бай *** със снимка на Борисов .Знам че е нарочно защото нашият *** са дупи на Турция.Борисов е срам за ЕС с приятел Реджеб!
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен треа са отворият нови затвори тип добре дошъл в ЕС .Там да работят без да им зе плаща десет години .На единайстета да ги връщат в Турция .
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен треа са отворият нови затвори тип добре дошъл в ЕС .Там да работят без да им зе плаща десет години .На единайстета да ги връщат в Турция .
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И виизантийците са бита карта като нас.Живеят ден за ден и просят пари от ЕС.
32
4
 
9
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Френските нюз групи нямат значение.Франция в миналото а сега заедно с Германия са двете най-виновни държави за ислямизирането на Европа.След алжирската война французите приеха милион и половина алжирци от там се почна всичко.90-те след гражданската война в Алжир пак приеха около милион.Те да в основата заедно с Германия а и Италия с тези мигранти за исляма в Европа.Никой не е питал другите обаче поляци чехи унгарци и тн.
31
7
 
14
 
! Отговори
Панагия преди 4 години
Точно Ердоган ли сравнява? Ердоган, който е диктатор и който затвори и уби всичките си политически противници, този, който нелегално навлезе в територията на Сирия и предизвика война, този, който прави масови убийства срещу кюрдите и този, който 2/3 от турците мразят и ненавиждат, този ли сравнява? Това е пълно безочие, но типично в негов стил, надали има изненадани. Надявам се скоро да го разкарат и нещата в Турция да се успокоят. Иначе България и българите трябва да помогнем на гърците.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Merkel заяви, че 70-80 % от населението в Германия ще се разболее от коронавируса