Турция затвори границата си за чужденци

На този етап обаче не се налага забрана за товарните превози
18 мар 2020 18:20, Красимир Ангелов
16
Турция затвори границата си за чужденци
Снимка: БГНЕС

Турция е затворила граничните си пунктове с България и Гърция за преминаване на пътници като мярка за борба срещу разпространението на коронавируса, съобщи турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

На този етап обаче не се налага забрана за товарните превози през граничните пунктове.

Преустановява се преминаването на пътници през ГКПП-ове с Гърция - Пазаркуле, Ипсала и железопътния ГКПП Узункьопрю, както и през ГКПП-ове Капъкуле, Хамзабейли и Дерекьой на границата с България.

Спрян е морският транспорт на пътници в двете посоки между Турция и континенталната част на Гърция и гръцките острови.

По информация на турските гранични власти, от 00:00 ч. на 19.03.2020 г. за влизане в Република Турция няма да се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, потвърдиха и от ГД "Гранична полиция".

Ще пропускат само турски граждани. Ще се пропускат и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово".

Към момента на тези два пункта трафикът е изключително интензивен на изход за камиони. По информация от МВнР, Турция прилага набор от мерки по отношение на международните шофьори на камиони. Посочените мерки предвиждат на шофьори - граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг, Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия.

Шофьори - граждани на трети страни, които са били в една от горепосочените държави през последните 14 дни, биват поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и съответна медицинска проверка, която да потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите биват допускани на турска територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 4 години
За пореден път сме унизени. Нашият *** трябваше пръв да я затвори.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избегнаха момента ЕС да ги изпревари в това начинание,но ще последва и реципрочното действие.Все пак Турция не е в съюза.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция не спазва човешките права и нарушава свободното движение на хора! Само до преди няколко турция обвини Гърция, че не спазва човешките права, а сега прави същото.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоша работа. Хубаво че младите хора го карат горе долу леко. Мисълта ми е, че с тяхната масова наборна армия -който е бил в казарма, знае как там се живее човек до човек в столова или спално...
7
3
 
1
 
! Отговори
Около преди 4 години
Около нас всички си затвориха границите. На аерогара София не верят температура. Моя позната ке е въртала със самолет и на ретището не е проверявана за гемпература. Така ке е пржмъкнал и Варненеца. Виновен е той, о органите те
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи само Турция има право да си затваря границата, другите държави нямат това право!
5
2
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Според мен тировете със стока след външна дезинфекция би трябвало да се пропускат транзитно преминаване с полицейски ескорт . Иначе става ЛОШО!!!
4
6
 
20
 
! Отговори
Шюкри преди 4 години
Напълно адекватно решение!
3
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте с коментарите При сегашното извънредно положение много по лесно може да ви подгони прокуратурата за насаждане на омраза или неверни съобщения Има вече дори лекари привлечени за коментари
2
6
 
14
 
! Отговори
Външна траница преди 4 години
А мигрантите, които засилиха към гръцката граница наскоро, какви вируси разпространяват?
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не сте виждали нацисти-терорости.