Кметът на Загреб призова хората да се върнат в здравите сгради

80% живеят в сгради със стоманобетонни конструкции
22 мар 2020 15:45,
6
Кметът на Загреб призова хората да се върнат в здравите сгради
Снимка: БГНЕС

Кметът на Загреб Милан Бандич призова жителите на града, които живеят в сгради със стоманобетонни конструкции, да се върнат в домовете си след земетресението, като добави,че в момента се обмисля какво да се прави с хората, чиито сгради се оценяват като опасни от статистиците, информира хърватския портал Index.hr.

"Осемдесет процента от жителите на Загреб живеят в сгради, които имат стоманобетонни конструкции. Моля ги да се върнат по домовете си. Трябва да се случи двойно по-силно земетресение, за да бъдат съборени тези сгради. Това никога не се е случвало в историята", каза Бандич.

Още по темата

Останалите 20 процента от гражданите, които живеят в по-стари сгради, които нямат стоманобетонна конструкция, трябва постепенно да се върнат в своите сгради, ако не са повредени, пише "Фокус". За останалите градската управа обмисля варианти, каза Бандич, особено на фона на прогнозата за снеговалеж в по-късните часове на деня.

„В тази ситуация паниката не е добър съюзник и прогнозата е, че тази вечер в Загреб може да падне сняг, така че не е добре хората да са навън“, заяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
men преди 4 години
че без сняг при 3 градуса е голям купон. в хърватия са 3 пъти по добре от нас. в загреб и планините наоколо има и много хотели които сега са празни. и меркелица че им прати парички, все пак хръватските фашуги преселили се в бавария добри пари напраиха за геншер и немските евреи по време на войните в югославия. да не ги мислим.
5
2
 
12
 
! Отговори
не преди 4 години
До АнонименМного си злобен, много си бездушен, бе! Всичко ти е ясно, веднага определи коя сграда ще падне, истински българин и това си е, не се церемони!
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката и без земетересение е било пред падане.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката и без земетересение е било пред падане.
2
1
 
12
 
! Отговори
Браво на Загреб преди 4 години
Солидарен съм със Загреб , поне имат кмет ! А Плевен без земетръс загина -няма кмет !
1
4
 
12
 
! Отговори
м-да преди 4 години
... лоши новини!Вместо да се наслаждаваме на живота, ние гостените на този Свят само с малоумщита сме обзети. Жалко!До сега телевизията ни промиваше мозъците с турски сериали, младите не мислят, те постоянно цъкат на мобилните си телефони. Настана време и да мислим, да правим изводи.Грях е по този начин да действаме и да бездействаме. За нашето неглижиране на нещата започваме да плащаме и Данък.Какво правим, какво?