Правителството в Косово падна след вот на недоверие

Съществуването му беше кратко, едва 2 месеца
26 мар 2020 07:50,
3
Правителството в Косово падна след вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Правителството на Косово с премиер Албин Курти от движение "Самоопределение" загуби вота на недоверие, иницииран от неговия коалиционен партньор "Демократическа лига на Косово" (ДЛК) и така ще бъде заменено от временен кабинет на фона на разрастващата се в страната криза около коронавируса, пише прищинското издание Gazeta Express, цитирано от „Фокус“.

Още по темата

Депутатите в Косово свалиха правителството на Курти в късните часове на 25 март, след успешен вот на недоверие, гласуван в извънредно пленарно заседание. Инициативата беше подкрепена от опозиционните партии. Правителството просъществува за по-малко от два месеца, след като премиера встъпи в длъжност на 3 февруари 2020 г. Курти все пак ще остане временен министър-председател, докато не бъде формирано ново правителство.

Коалиционните партньори на "Самоопределение" инициираха вота на недоверие, след като Курти реши да уволни министърът на вътрешните работи от ДЛК Агим Велиу, след спорове за това дали да бъде обявено извънредно положение във връзка с пандемията от коронавируса.

Ръководителят на парламента и заместник-председател ДЛК Вьоса Османи гласува против във вота на недоверие и разкритикува инициативата на своята партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
А цената на белия прашец как върви?Да не е спаднала,мм?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са се разбрали колко ще е цената на бъбрек за износ...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шиптърите се скараха с американците за митата и се видя кой командва там. Косово е терористичен тумор създаден по геополитически интереси.